SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

12 tipp pattanások ellen

Családinet [cikkei] - 2014-03-18
A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.
12 tipp pattanások ellen

Súlyos hangulatzavarok szépséghibák miatt

Mielőtt bárki bagatellizálná a pattanásosság jelentőségét, érdemes figyelmet fordítani azokra a tanulmányokra, amelyek szerint a gyakori és zavaró pattanások akár a depresszió kialakulásához is hozzájárulhatnak. Ez teljesen érthető is, különösen, ha a szépséghibák éppen az arcot érintik. Mielőtt azonban otthoni „nyomkodásba” kezdenénk, amivel csak rontunk a helyzeten, érdemes megismerni dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyászának tanácsait.

  1. Étrend
    Amerikai kutatások szerint a tejtermékekben és a magas glikémiás indexű élelmiszerekben gazdag étrend növeli a pattanások kialakulásának esélyét. Fogyasszunk minél kevesebb cukrot, együnk sok friss gyümölcsöt és zöldséget!
     
  2. Arcmosás
    A napi kétszeri, finom arcmosás jót tesz a pattanásos arcnak. Nem szabad túlzásba vinni, dörzsölni, és ajánlott gyengéd arcmosó készítményt, langyos vizet használni.

     
  3. A „nyomkodás” elhagyása
    A házi nyomkodás legfőbb veszélye, hogy mélyebbre viszi a gyulladást, ami további romlást, pirosodást, a kiürülés útjának elzáródását és hegesedést eredményezhet.

     
  4. Érintési „tilalom”
    Nagy önuralmat igényel, de fontos lenne, hogy a pattanásos bőrt a lehető legkevesebbszer érintsük, fogjuk meg – különösen nem piszkos kézzel! A bőrünkhöz rendszeresen hozzá érő tárgyakat, például a telefont érdemes rendszeresen megtisztítani.

     
  5. Tiszta kéz
    A kezet és a körmöket mindig tisztán kell tartani rendszeres szappanos kézmosással, sőt, ajánlatos rövidre manikűrözni a körmöket.

     
  6. Szemüveg karbantartás
    Mivel a szemüveg folytonosan érintkezik a bőrrel, nem csak a lencséjét, de a keretét is gyakran meg kell tisztítani a szennyeződésektől.

     
  7. Szellős öltözék
    Ha a pattanások a ruhával fedett területeken jelentkeznek, például a háton, a mellkason, a vállon, ajánlatos jól szellőző, nem műszálas ruhadarabokat viselni!

     
  8. Smink
    Nagyon fontos, hogy esténként mindenféle sminket maradéktalanul távolítsunk el. Ajánlatos kifejezetten aknés, pattanásos, mitesszeres bőrre kifejlesztett termékeket használni.

     
  9. Hajápolás
    Gyakori, kíméletes hajmosás ajánlott és érdemes távol tartani a hajat az arctól.

     
  10. Napozás
    A pattanásoknak jót tehet, ha a déli órák kivételével jó időben, fürdőruhában a szabadban tartózkodunk, de vannak, akiknél a napsütés ronthat az állapoton. Azt is figyelembe kell venni, hogy bizonyos gyógyszerek, gyógynövények, fényérzékennyé tehetnek.

     
  11. Borotválkozás
    Férfiaknál különösen fontos, hogy óvatosan borotválkozzanak. Még a borotvahab felvitele előtt ajánlatos meleg, szappanos vízzel felpuhítani a bőrt, és igen finoman bánni a borotvával.

     
  12. Orvosi segítség
    Komolyabb panasz esetén gyógyszeres kezelés ajánlott, számos lokális készítmény áll rendelkezésre, súlyosabb akné esetén belsőleg adhatóak: antibiotikumok, antiandrogén fogamzásgátlók és retinoidok – erről kizárólag bőrgyógyász dönthet. Beválhat a pattanások, kitágult pórusok, aknés hegek, fokozott faggyútermelés kezelésében a kémiai hámlasztás és a dermarolleres kezelés is. Ez utóbbi egy apró tűket tartalmazó henger, melynek orvosi változatában a tű 1,5-2 mm hosszú is lehet, így a bőr mélyebb rétegeibe képes hatolni-ismerteti dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza. – A kezelések kapcsán beindul a kollagénszintézis, a faggyútermelés csökken, az aknés hegek javulnak, sőt, a korábbi pattanások bebarnult helyei is világosodnak.

Forrás: www.oxygenmedical.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja