A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

180 fokos hideg gyógyít, szépít

Családinet [cikkei] - 2012-07-05
A világ számos országában alkalmazzák sikerrel, de hazánkban még kuriózumnak számít a hidegterápia. A krioszaunában -180 Celsius fokos kezelésekkel csökken a fájdalom, javul a közérzetet, fokozódik a teljesítményt, megújul a bőrt, és szinte észrevétlenül beindul a fogyás.
180 fokos hideg gyógyít, szépít

Kuriózum a gyógyításban, szépészetben

Az Oxygen Wellness Naphegyen elérhető hidegterápia olyan egylépcsős gyógyászati módszer, amelyben az emberi test felszínének nagy részét extrém alacsony hőmérsékletű (akár -180 °C-os), gáznemű közegben hűtik le. Az 1 és 3 perc közötti kezelések alkalmával a páciens egy -120 °C és -180 °C közé hűtött kabinban tartózkodik. A sokkhatás nem azonnal következik be, hiszen a kabint előzetesen -60 °C-ra hűtik, majd rövid akklimatizálódás után a kezelő tovább csökkenti a hőmérsékletet. A kezelés során az arc felülete nincs kitéve a szélsőséges hatásnak, mivel a vendég csupán vállmagasságig tartózkodik a hidegben.
Már egyetlen hidegterápiás kezelés alatt jelentős biokémiai és hormonális változások mennek végbe a szervezetben, amelynek eredményeként megszűnhet a fáradtságérzet és az álmatlanság, a túlterhelt izmok ellazulnak, felgyorsul a bőr és a belső szervek vérkeringése.

Kiemelt felhasználási területek


 

 • Fájdalomcsillapítás
  A hidegterápia során az extrém hideg hatására fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hormonok szabadulnak fel. Így mindenfajta trauma, sérülés, ficam, ínhüvely-gyulladás, törés stb. esetében javasolt kiegészítő kezelésként a hidegterápia. A kezelést több órás fájdalommentes időszak követi, így jelentősen csökkenthető a gyógyszeres fájdalomcsillapítás mértéke.
 • Reumatológiai felhasználás
  A fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hormonok a reumás megbetegedésekben szenvedő betegeknél nem csupán a fájdalom csökkenését eredményezik, de az ízületi funkciók jelentős mértékű javulását is. A kezelést több órás fájdalommentes időszak követi. 10-20 alkalmas kúra elvégzése után akár több hónapos tünetmentességet és a szükséges gyógyszerek csökkenését tapasztalhatunk. A hidegterápia eredményes lehet az alábbi betegségek esetén: rheumatoid arthritis, köszvény, az artrózis különböző formái, a gerinc degeneratív betegségei, nyak- és derékfájás, fibromyalgia, traumatológiai és ortopédiai műtétek utókezelése, akut és krónikus sportsérülések.
 • Regenerálódás, teljesítményfokozás és alakformálás
  Az extrém hideg gyorsítja az izomregenerációt, növeli az izmok teljesítőképességét, javítja a keringést, aminek következtében hatékonyabbá válik a szervezet energiafelhasználása. Ennek megfelelően a sérülések hamarabb regenerálódnak, ami gyorsítja a sérülésekből történő felépülés folyamatát is.
  A krioszauna nagyfokú energiaveszteséget idéz elő a szervezetben. A testsúly és a kabin hőmérsékletétől függően a páciens 1000-3000 kcal-át veszíthet egy kezelés alatt. Megfigyelték, hogy bizonyos esetekben az általános levegő-krioterápián átesett betegek 7-10 kg-ot fogynak egy 20-30 kezelésből álló ciklus alatt.
 • Kozmetológia, bőrgyógyászat
  Általános egészségjavító hatása révén a krioszauna minden kozmetológiai technikát maximálisan támogat, emellett elősegíti olyan bőrbetegségek tünetmentesítését is, mint a pikkelysömör. A hidegterápia széles körűen alkalmazható a bőrgyógyászat terén, így az akut és krónikus gyulladásos folyamatoktól kezdve, egészen a bőrbetegségek másodlagos degeneratív eltéréseinek helyreállításáig. A klasszikus terápia és a hidegterápia hatékony kombinációja jelentős javulás hoz, pl. az ekcéma, eritematózis, szkleroderma, lichen ruber planus esetében.
 • Sportorvoslás
  A hivatásszerűen űzött sport az emberi szervezet határainak feszegetésére kényszeríti a sportolókat, aminek következménye lehet akut és krónikus sportsérülések egyre gyakoribb és egyre súlyosabb formában való előfordulása. E sérülések megnehezítik az élsportolók edzését, és az edzésprogramok intenzitásának növelését, így egyre hangsúlyosabbá válik az akut sportsérülések ellátása és hosszú távú negatív következményeik kockázatának csökkentése.

www.oxygenwellness.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja