A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pótmama neveli az utcára dobott újszülött kutyákat

Családinet [cikkei] - 2011-05-17
A minap állatbarát lakosok egy alomnyi kölyökkutyához hívták az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembereit. Az állatvédők a területen anyakutya nélkül találták meg a néhány napos kutyusokat, anyjukat többszöri visszatérés után sem lelték. Anyai gondoskodás nélkül az állatoknak esélyük sem lett volna a túlélésre. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ebrendészeti telepen éppen volt utcáról mentett, szoptatós szuka kutya, aki befogadta a piciket, így remény nyílott az állatok megmentésére.
Pótmama neveli az utcára dobott újszülött kutyákat

Sok állat végzi utcára kidobva...

orpheus_allatvedo_egyesuletSokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. Az állatok az utcán szaporodnak, és a legtöbb esetben pusztulás várja őket. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható. Ettől függetlenül sok a lakosság által utcára dobott kutya/ ica, a polgárok egy részét nem riasztja vissza az állatok utcára dobásakor a törvények megléte, és az sem, hogy tetteikkel szenvedést okoznak.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat. A gyógyítás, szocializáció után az örökbeadás, a felelős gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről, az örökbefogadás menetéről is.

Támogatná az állatok mentését?!

A kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkező Orpheus Egyesület tudja fogadni az adó 1% felajánlásokat. Életmentő adószámuk: 18464654-1-06. Az egyesület életmentő számlaszáma az OTP. 11735005-20489094. Minden egyes támogató forint révén több- és jobb eredményt tud elérni az állatvédő szervezet, hiszen a keletkező költségeket a befolyó támogatásokból tudja finanszírozni.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja