A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ne vásárolj élő állatot húsvétra!

Családinet [cikkei] - 2010-03-29
Az állatvédők óvva intenek mindenkit attól, hogy a húsvéti ünnepekre csaholó kutyust, cicát, nyuszit vagy más élő állatot válasszanak szeretteiknek ajándékba.
Ne vásárolj élő állatot húsvétra!

A hobbicélú állatok otthonunkba kerülése előtt jól meg kell gondolni, hogy egyáltalán képesek vagyunk-e az állattartásra. Van megfelelő helyünk az állatnak? Van elég időnk az állatra? Jut pénz az állateledelre, vagy ha megbetegszik a kedvenc, jutni fog pénz az állat gyógyítására?

Miért nem jó élő állatot ajándékozni a gyerekeknek?

Húsvét tájékán egy kedves kis nyúl, vagy éppen egy pihés kiscsibe érdekesnek tűnő ajándék lehet, de igazából nem az! Az ünnep perceiben örömteli pillanatokat okozó csibe vagy nyuszi az ünnepek utáni szürke hétköznapokban (a szükséges állandó gondoskodás, a költségek, az időhiány miatt) unott teherré válhat. A felelőtlenül megvásárolt élő ajándék az ünnepeket követően gyakran kerül utcára, menhelyre, kukába. Az állatok érezni (örülni, szenvedni), éhen halni képes élőlények, tartásuk felelőséggel jár, nem lehet unott teherként a könyvek mellé, a polcra dobni őket.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület (és a többi állatvédő szervezet is) az ünnepek utáni időszakban szembesül a tömegesen feleslegessé váló állatok kapcsán kialakuló problémával. A baj megelőzésével és a környezettudatos vásárlói szokásokkal tehetünk az állatok védelméért!
Ne vásároljunk élő állatot ajándékba!

Mit ajándékozzunk élő állatok helyett húsvétra?Válasszunk gyermekünk, családunk számára ehető édességet, vagy plüssfigurát, ajándékutalványt, saját készítésű tárgyakat (pl. hímestojást). Ha élő állatokra vágyik a gyermek, elvihetjük valamelyik állatkertbe, ahol megsimogathatja, etetheti, megismerheti közelebbről is az állatokat.

Állatbarát húsvéti ünnepeket kívánunk!

Orpheus Állatvédő Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó kapcsolódó információkkal
www.ebrendeszet.zug.hu - Állatvédelem

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja