A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Álomszép box - zene babáknak és mamáknak!

Családinet [cikkei] - 2011-09-09
Az Álomszép lemezek anyaga komolyzenei alapokon nyugszik. Fontos szempont volt az egyszerű, megnyugtató, harmonikus dallamok alkalmazása, ami egyfelől relaxatív szülőnek és gyermeknek egyaránt, másfelől klasszikus zenei alapokkal fejleszti a kisbabák muzikalitását.
Álomszép box - zene babáknak és mamáknak!

alomszepAz "Álomszép - zene babáknak és mamáknak" sorozat első lemeze 2007-ben készült el és egyetlen év alatt dupla platina lemez lett. Magyarországon kívül eddig 10 külföldi országban adták ki sikerrel. Mára a 2008-ban megjelent második lemez is aranylemez lett. A szintén közkedvelt harmadik album 2010. őszétől kapható.

Az alkotók 2009-ben a budapesti kórházak szülészeti osztályain is tesztelték az Álomszép sorozat lemezanyagát. A szülészeteken dolgozó szakápolók és orvosok elmondták, hogy a harmonikus zene mind a kisbabákra, mind az anyukákra, de még az osztályok dolgozóira is igen kellemesen hatott. Dr. Kónyi Olga, a Szent Imre Kórház neonatológus szakorvosa pedig arról számolt be, hogy amikor a zene szól kevesebb az elkeseredett újszülött-sírás az osztályon. Keserű Ágnes, a Péterffy Kórház vezető szülésznője szerint a várandóság alatt hallgatott megnyugtató zene már ismerős a babának a szülés alatt, illetve a születés utáni időszakban is. Tapasztalatuk alapján még a szoptatás is sikeresebb így, ha baba és mama ellazulva hallgatják az ismerős zenét.


Bizek Emi zeneszerző

Zenetanár, az ELTE ének-, zenetanár, karvezetés szakán végzett. Már nagyapja is zenész volt, az Ő hatására, 10 éves korában kezdett zongorázni. Zeneszerzőként több, mint 50 saját szerzeményt írt. 2005-ben egyik szerzeményét beválogatták az Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntőjébe. Kepes András: "Világfalu" című televíziós sorozatához szerzett filmzenéiért 2006-ban Fonogram-díjat kapott. Két  fia, Ádám és Dániel sokat segítettek a dalok tesztelésében.

www.bizekemi.hu <http://www.bizekemi.hu>
www.alomszepzene.hu <http://www.alomszepzene.hu>
www.emimusic.hu <http://www.emimusic.hu>

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja