Babagondozás

Szerintem nincs olyan szülő, aki ijedten ne riadt volna már fel arra, hogy a babája sír az éjszaka közepén. Miért sír? Mi a baj? Mit tegyek vajon?
Előbb-utóbb minden kisgyerek életében eljön a pillanat, amikor ádáz harcot kezd vívni pelenkacsere közben a szüleivel.
12 országosan kapható pelenkát teszteltünk nedvszívó képesség, méretezés és kényelmi funkciók mérésével. Ezen felül káros anyagok után kutatva bevizsgáltattuk egy akkreditált laborban a pelenkákat. Az eredmények egy része nem meglepő, inkább az egyes pelenkák minőségjavulása feltűnő! A Maradok a pénzemnél blog írása.
Éhezés a felnőtt szóra, véget nem érő reménytelen takarítás, közben pedig az érzés, hogy bármit csinálsz, úgysem leszel elég jó... És a csoda: hogy lehet valakit ennyire szeretni?
Míg sokan azt hangoztatják, hogy rossz szokás, ha folyton a kisbabánk körül lebzselünk, a szakértők mégis pont az ellenkezőjét állítják. Rengeteg újdonsült anyuka hajtogatja, hogy a gyereket nem szabad elkényeztetni, mert rövid időn belül az "ember fejére nőhet".Ám ott a másik tábor is, akik egy pillanatra sem képesek levenni szemüket a csemetéjükről, nehogy valami baja essen.
Manapság egyre népszerűbb és egyre több édesanyához jut el a "kötődő nevelés" elnevezésű irányzat, amely a pszichológia kötődés fogalmából kiindulva azt tanítja a szülőknek, hogyan alakíthatják kisbabájukkal a kapcsolatot úgy, hogy az leginkább a baba hasznára váljon.
Bár nem mindig egyszerű, érdemes már csecsemőkorban elkezdeni a jó alvási szokások kialakítását, hogy hosszú évek küzdelmeinek vegyük elejét. Az alább felsorolt altatási hibák közül valamelyikbe szinte mindenki beleesik: vegyük észre, és változtassunk időben!
Nyáron egyszer már történt hasonló, akkor átmenetileg sikerült rendezni a helyzetet, de mostanra újra kifogyott a patikákból a Konakion.
Mielőtt Spock 1946-ban megjelentette volna Csecsemőgondozás, gyermeknevelés című könyvét, riasztó nevelési trendek uralták Amerikát.
Hasznos tanácsok a szobatisztaság mielőbbi elérése érdekében.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media