A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mi baja az amerikai diplomatáknak a szoptatással?

Faragó Tamás - 2018-07-09
Mindent a profitért? Az USA diplomatái zsarolni próbálták a szoptatást támogató államokat.
Mi baja az amerikai diplomatáknak a szoptatással?

Senkinek sem kell beszélni az anyatejes táplálás vitathatatlan előnyeiről és jótékony hatásairól. Talán arról is sokan tudtok, hogy az anyatej nem csak kimondottan arra jó, hogy babánkat etessük vele.

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization: WHO) gyűlésén (nyilvánvalóan a csecsemőtápszer gyárak érdekében) az amerikai küldöttség mégis egy meglepőt lépett:

azt indítványozták, hogy ne szigorítsák a tápszeres etetés népszerűsítését.
 

Mikor ez a kezdeményezés (érthető okból) meghiúsult, az amerikaiak bekeményítettek: elsőnek Ecuadort fenyegették meg azzal, hogy egy ilyen döntés megvétózásával a kormányuknak nyújtott katonai-, és más létfontosságú segélyek folyósítását kockáztatják - írja a New York Times.

A történteket több ország több mint egy tucat résztvevője mesélte el - az Egyesült Államok megtorlásától félve sokan nem vállalták a nevüket.

"Meglepődtünk és szörnyen szomorúak lettünk", mondta Patti Rundall, a brit Baby Milk Action brit érdekképviseleti csoport politikai vezetője, aki az 1980-as évek óta vesz részt az Egészségügyi Világszervezet döntéshozó gyűlésein.
"Ami történt, az zsarolás; az Egyesült Államok megpróbálja felborítani a gyermekek és fiatalok egészségének védelmében hozott, közel 40 éves megállapodást", tette hozzá.

Orosz közbelépésre végül az amerikai próbálkozás nem járt sikerrel - az amerikaiak őket már nem fenyegették.

Indexkép: wikimedia.org

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja