Hozzávalók:
Tészta:
- 3 tojás
 - 2 ek napraforgó olaj
 - 10 dkg cukor
 - 8 dkg liszt
 - 2 ek kakaó
 - 1 csapott ek szódabikarbóna
 - 3 dkg keményítő
 
Krém:
- 2 dl tejszín
 - 1 kis dobozos tejföl
 - 10 dkg porcukor
 - 1 citrom héja
 - fél citrom leve
 - 40 dkg túró
 - lekvár
 
Máz:
- tábla csoki
 - napraforgó olaj
 
A tojást és a cukrot alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódaporral, a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba. Megsütjük, kihűtjük, meglekvározzuk. A túrót nagy sebességű mixerrel habosra keverjük a cukor felével, a citromokkal, a langyos tejföllel. Felverjük a tejszínhabot, és finoman összeforgatjuk a túrókrémmel.
Ha biztosra akarunk menni, használhatunk zselatint vagy habfixálót, előbbit a túrókrémhez, utóbbit a tejszínhabhoz. Rátesszük a piskótára, mehet a hűtőbe. A csokit két kanál olajon megolvasztjuk, és a tortára öntjük, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	

 
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)