SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

8 furcsa dolog, amit senki nem árult el neked az anyaságról

Martincsevicsné Jenei Gizella [cikkei] - 2021-01-13
Sokan már a babatervezés időszakában bújják a szakkönyveket, fórumokat. Igyekeznek a lehető legjobban felkészülni arra az időszakra, amikor már a kezükben tarthatják gyermeküket. Vannak azonban olyan dolgok, amiket az ilyen felületeken nem találsz meg.
8 furcsa dolog, amit senki nem árult el neked az anyaságról

1.Kisbabád előcsalogatja belőled az énekes-táncos énedet

A babák szeretik édesanyjuk hangját hallgatni. Ezt teszik 9 hónapon át a pocakban, ezért erre reagálnak először, miután megszületnek. Hamar elmosolyodnak egy-egy ismert dallamon, ezért biztos lehetsz benne, hogy bármikor képes leszel énekelni, ha azt látod, hogy a babádnak ez tetszik.

A másik csodálatos dolog, amit a babák egész korán produkálnak, az a gügyögés, a kacaj. Ha észreveszed, hogy a babád attól kacag, ha táncra perdülsz vele, akkor még az sem fog zavarni, ha korábban botlábúnak tartottad magad.
 

2. Már a csomagolásról látni fogod, hogy melyik pelenka kényelmes

Az első évben annyi pelenkát fogsz kicserélni, hogy egy idő után már csukott szemmel is menni fog. De ami még ennél is fontosabb, egy-két hónap után tökéletesen képbe leszel, hogy melyik típusnak mi a hibája, miért kényelmetlen a babának, és a barátnőidnek komplex tanácsadást tudsz tartani.
 

3. Elbúcsúzhatsz az elegánsan berendezett nappalidtól

A baba megszületése előtt fontos volt neked, hogy a lakásban rend legyen, minden díszpárna és kiegészítő passzoljon egymáshoz és szépen álljon. Na, ez a baba születése után már csak álom marad. A helyét átveszik a színes, óriási játéktároló kosarak, a különböző babaeszközök és játékok. Ne keseredj el, egy idő után már teljesen természetes lesz, hogy lépten nyomon egy labdába vagy egy építőkockába rúgsz bele.
 

4. Megváltozik az autókról alkotott véleményed

Eddig azt gondoltad, hogy a sportkocsik milyen elegánsak? Vagy inkább a városi kisautókért rajongtál? Szépen lassan rájössz, hogy ezekbe egyszerre nem fér bele a babakocsi, a pelenkázó táska és a gyermek kedvenc kismotorja. Mivel egyikről sem szeretnél lemondani az esetleges következmények miatt, ezért inkább az autókról alkotott véleményedet értékeled majd át.
 

5. Rájössz, hogy lehet, hogy még sem átok a göndör hajad

Korábban utáltad, hogy a hajkoronád mindig olyan, mintha most keltél volna ki az ágyból? Ha kislányod szalad ki hozzád alvás után ilyen ábrázattal, már egészen biztosan nem fogod borzalmasnak ítélni. Sőt, inkább cukinak tartod majd, és rájössz, hogy nem olyan rossz egy ilyen különleges hajkoronával élni.
 

6. Átértékeled a szabadidő fogalmát

A gyermek születése előtt a szabadidő, a nyaralás egyet jelentett egy hosszú utazással? Netán egy tengerparti lazulással? Ez most változni fog. Most már azért is hálás vagy, ha egyedül mehetsz el a boltba bevásárolni, és nem felejted el a legfontosabb dolgokat az állandó nyafogás miatt. Persze a hazaérkezéskor kapott puszi áradat azért emlékeztet rá, hogy nincs is olyan rossz dolgod.
 

7. A gyermekedtől néha elborzadsz majd

A reklámokban minden olyan babaillatú, olyan édes, olyan rózsaszín. Senki nem beszél arról, hogy a babák igenis képesek meglehetősen illatosat büfizni, pukizni, és akkor a pelenkába rejtett dolgokról még nem is beszéltünk. Igen, ez első alkalommal valószínűleg elborzaszt majd. De egy idő után teljesen természetes lesz számodra, hiszen tudod, hogy ez is hozzá tartozik.
 

8. Lesz olyan nap, amikor megkérdőjelezed saját döntésed

Az előző ponthoz kapcsolódóan bizony sokszor csak a rózsaszín ködöt festik le neked. A nehézségekről nem igazán beszél senki. Pedig vannak. Nálad is lesznek. Az is elő fog fordulni, hogy kiborulsz majd, mert olyan fáradt vagy, hogy létezni is alig bírsz. Olyan is lesz, hogy megkérdőjelezed, hogy valóban jó döntést hoztál-e, amikor gyermeket vállaltál. Ne ijedj meg ettől. Ez mindenkivel előfordul. Még azzal is, aki letagadja. A lényeg, hogy ilyenkor állj meg egy pillanatra, vegyél egy mély lélegzetet, vagy éppen kiálts egy nagyot, és indulj neki még egyszer. Meglátod, hogy minden kihívással képes leszel szembenézni. Mert erős vagy.

Kép forrása: Gustavo Fring fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja