SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Hogyan legyünk jó nők terhesen (is)?

Bolvári Vanessza [cikkei] - 2020-06-16
Mindannyian vágyunk arra, hogy jobban nézzünk ki - de legalábbis a "hozott anyagból" kimaxoljuk a megjelenésünket.
Hogyan legyünk jó nők terhesen (is)?

Ezt anyaként sokszor úgy érezhetjük, hogy nem tudjuk igazán a csúcsra vinni – főleg, amikor a gyerekeink éppen a “mindent fedezzünk fel” korszakban vannak (és mikor nincsenek abban?), és éppen azt akarják felfedezni, hogy mennyi dolgot lehet szétszedni, kiborítani, szétpakolni, eltépni, vagy csupán a legnagyobbat a pelusba ereszteni, amikor éppen a tusvonalat vinnénk fel a szemhéjunkra, és minden porcikánkkal erre koncentrálunk. Ja, nem, pontosabban koncentrálnánk!

Ezért ez a szépítkezős feladat kisgyerekek mellett sem egyszerű – legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

Persze az, hogy valaki ‘jó nő’, nem igazán a sminken múlik – de ismerjük be, sokat dob az alapálláson, az tuti! A kifejezetten előnyös megjelenésre való igyekezet azonban várandósan hatványozott talán – legalábbis én határozottan így emlékszem, amikor terhes voltam a kislányokkal.

Hiszen már nem férünk bele a régi ruhákba, az izmainkat nem tudjuk úgy megcsillogtatni, mint korábban, és ennek tetejébe 15 percenként el kell mennünk pisilni. Félreértés ne essék, én nagyon élveztem a terhességeimet (a rosszullétet kivéve), és fantasztikus időszakoknak tartottam mindig is az életünkben. Azonban vannak dolgok, amik a már amúgyis ingadozó kedvünket még inkább letörik, vagy akadályozhatják, hogy megéljük azt, milyen szuper is a terhesség időszaka.

Ezért arra gondoltam, megosztom Veletek azt, hogy számomra mik voltak azok, amik segítettek, hogy még jobban érezzem magamat a bőrömben, ezen áldott állapot időszakában is.


1. Ápolt haj

Az első ilyen bagatellnek látszó dolog szerintem mindenképp az ápolt haj. Hogyha nem is jut időtök a hajvasalára, göndörítésre, a frissen mosott haj akkor is egy igazi korona a nők fején. Nekem sem volt/sincs mindig időm bíbelődni hosszasan a hajammal, de erre valamelyest igyekszem odafigyelni, főleg azért, mert határozottan jobban érzem magamat a bőrömben. Szuper kiegészítő egy-egy finom masni, egy szép fonat, vagy egy különlegesebb hajgumi is.
 


2. Szép bőr

Nekem a terhesség alatt volt talán a legkevésbé szép a bőröm. De a rendszeres arcradírozással és a minőségi krémekkel azért kordában lehetett tartani az időnként megjelenő pattanásokat, bőrhibákat. Az oldalamon többször ajánlottam már Nektek természetes alapanyagokból készülő bórápolási termékeket, nézzetek körül, hátha találtok kedvetekre valót.

A szép bőr nem állhat meg az arcnál, úgyhogy érdemes testvajakat, olajokat használni, hogy amennyire csak lehet, csökkentsük a striák megjelenésének esélyét. A krémek mellett pedig ne feledkezzetek meg a sok-sok vízivásról, ami persze nem mindig könnyen teljesíthető feladat. De ha magatok mellé vesztek egy nagy üveg vizet, akkor be tudjátok osztani, hogy milyen időközönként, mennyinek kellene elfogynia. Ráadásul ez nem csak a bőrünknek, hanem az egészségünknek is nagyon jót tesz!
 


3. Csinos ruhák

Meg kell, hogy mondjam, kifejezetten “mérges vagyok” a várandós ruhákat forgalmazó cégekre. Valami hihetetlenül drágán adják a kifejezetten kismamáknak szánt ruhákat, és úgy tűnik tényleg belőlünk akarnak meggazdagodni, és ezt nem is rejtik véka alá. Az öltözködés nagyban meghatározza, hogy kényelmesen és csinosan érezzük magunkat pocakosan. Ha tudjuk, hogy több babát szereténk, akkor érdemes néhány alapdarabra beruháznunk, amelyeket szinte évszaktól függetlenül tudunk hordani.

Én nadrág tekintetében mindig a kismama részlegről választottam, mert azok voltak a legkényelmesebbek. Felsőkből pedig a női részleg rugalmas anyagú darabjait, vagy a tunika jellegű fazonjait kedveltem igazán. A lényeg nem is a márka, hanem hogy ugyanúgy önmagunk tudjunk lenni, a saját stílusunkat képviselni terhesen is.
 


4. Étkezés

Ez talán az egyik legnehezebb. Én nem is arról prédikálnék, hogy együnk rostban gazdagon, és vigyázzunk, ne szedjünk fel túl sok kilót… Én igyekeztem mindig odafigyelni, hogy ne hízzak el terhesség alatt, és ez azt hiszem mindkét lánynál sikerült is. Az egészséges életmód híve vagyok, mégis azt gondolom, hogy ez olyan speciális időszak, amikor az is nagyon számít, hogy milyen ételektől érezzük jól magunkat.

Az étkezésnek érzelmi része is van, és ez főleg akkor számít, amikor például az ételek nagy részétől rosszul vagyunk. Én például mindkét lánnyal rosszul voltam a húsnak még csak a gondolatától is az első három hónapban. Bármikor próbáltam magamba tuszkolni (mert fehérje kell), minden alkalommal, azonnal távozott is belőlem. Gyakorlatilag csak dinnyét, szőlőt, epret és barackot tudtam enni. No meg vajas kenyeret. Bárki bármit mondott, egyszerűen más nem ment. Akkor éreztem jól magamat, amikor azt ehettem, amit igazán kívánok. De ez az időszak is véget ért, a negyedik hónaptól sokkal céltudatosabban tudtam étkezni, hiszen újra egyre több dolog esett jól.
 

5. Szánj időt magadra!

A vizsgálatok, családi ügyek intézése, munka, és gyerekek négyszögében könnyű lehet elveszni és kimerülni.

Van olyan, amit nagyon szeretsz csinálni, és teljesen kikapcsol? Van, amiben el tudsz merülni, és örömöt jelent? Biztosan! Persze teljesen más, amikor az első babádat várod, és nem kell ezer felé figyelni. De abban az esetben is, hogyha vannak gyerekek, érdemes mindenképpen időt szakítani ilyen mulatságokra is.

Nekem az egyik ilyen kikapcsolódást jelentő örömforrás volt például a sok séta, vagy egy lazább kirándulás. A levegő felfrissít, megnyugtat, és közben rengeteg dologról tudok gondolkozni. A másik ilyen hobbi a kézműves tevékenységek voltak, főként a képek készítése (pl. festés). Nagyon szeretek olvasni is, és külön kikapcsolódás a lakberendezési újságok nézegetése.

Amikor ilyen foglalatoságokkal töltöttem az időmet – még ha rövid is volt –, nagyon jól kikapcsolódtam és feltöltött, hogy teljesen magamra szánhattam valamennyit az időmből.

Sok dolog van, ami segít a hangulatunkon. Nálatok volt valami, amit mindenképp kiemelnétek a várandósságotok során? Ha jól érzitek magatokat a bőrötökben, az meglátszik rajtatok kívülről is, és nagy segítség lehet, hogy a lehető legklasszabban viseljétek a várandósság idejét.

Forrás: Bolvária blog

Bolvária blog

 

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Synda Productions / shutterstock

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja