SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

A terhesség 6 mérföldköve, amelyekről mindenki elfeledkezik

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-10-02
Mindenki emlékszik, milyen volt pozitívat tesztelni, milyen volt Őt először meglátni az ultrahangon, és mit érzett az első magzatmozgások idején. Léteznek azonban egyéb jelentős pillanatai a várandósságnak, amelyek annak ellenére emlékezetesek, hogy kimaradtak a kismamanaplóból.
A terhesség 6 mérföldköve, amelyekről mindenki elfeledkezik

A különleges kaland pontosan aznap kezdődik, amikor először fedezed fel magadon a terhesség jeleit. Ezután kezdődik a nagy utazás, ami sok-sok emlékezetes pillanatot tartogat számodra:


1. Az első nap, amikor nincs hányingered

Vannak szerencsések, akiket elkerül az érzés, a többség azonban végig émelygi az első trimesztert. Egy szép napon aztán elmúlik. Először nem is tudod, mi olyan furcsa, csak hogy szokatlanul könnyűnek érzed magad. Aztán rájössz: végre nem akar kifordulni a gyomrod. Onnantól lesz néhány hónap, amikor a terhességet valóban áldott állapotnak fogod érezni.

Reggeli rosszullét

Kép: Monkey Business Images / shutterstock


2. Amikor először vettél fel kismamaruhát

Először csak kigombolod a nadrágodat, hogy ezzel adj helyet a növekvő pocakodnak, de lassan eljön az a pont, amikor már nem halogathatod tovább, és felveszed az első kismamanadrágodat. Barátkozzatok össze, mert lehet, hogy még szülés után sem fog más ruhadarab rád jönni.

Kismamanadrág

Kép: Anastasiya Tsiasemnikava / shutterstock
 

3. Amikor először adják át a helyet a villamoson

Meglepően hamar eljön az idő, amikor minden járművön lesz valaki, aki át szeretné adni neked a helyét. Sajnos gyakori, hogy ez az illető nem egy fiatalember, hanem egy idős hölgy, így egy darabig még nyugodt szívvel utasítod vissza a felajánlást.

Álló nő a buszon

Kép: hedgehog94 / shutterstock


4. Amikor először küzdesz az ülőhelyért

Végül ez a pillanat is eljön. Azon kapod magad, hogy rakétasebességgel támadod meg a járművet, és küzdesz az ülőhelyért. Már nem érdekel, ki mit gondol rólad. Nem tudsz a nagy hasaddal kapaszkodva egyensúlyozni, fáj a derekad, és kész.

Kismama ül a buszon

Kép: hedgehog94 / shutterstock


5. Amikor először nem tudod bekötni a cipődet

Egy idő után már nem csak nehéz lesz lehajolnod, hanem fizikai képtelenség lesz, hogy bekösd a cipődet. Innentől vagy megkérsz valakit minden alkalommal, vagy bebújós modellre váltasz.

Cipőkötés

Kép: Maria Sbytova / shutterstock


6. Amikor először szivárog tej a melledből

Már szülés előtt elkezd termelődni az előtej, a kolosztrum, amellyel először nagy valószínűséggel a zuhany alatt fogsz találkozni. Mi más emlékeztethetne jobban arra a csodára, aminek hamarosan a részese leszel?

Zuhany

Kép: Yuganov Konstantin / shutterstock

 

Kapcsolódó cikkeink:

Indexkép: Antonio Guillem / shutterstock

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja