SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mikorra várható a pocaklakó? - számold ki segítségünkkel!

Családinet [cikkei] - 2019-07-22
 [X]

Gyerekvállalás előtt állsz, és szeretnéd tudni, hogyan számolható ki a baba érkezése? Vannak, akik már a húszas éveik elején késznek érzik magukat a gyerekvállalásra, mások csak évekkel később, harmincasként szánják rá magukat. Mindannyian mások vagyunk, de rendszerint minden nő életében elérkezik az az időpont, amikor megérik az anyaságra. Az új családtag érkezése rengeteg izgalommal tölti el a párokat, és persze azt is pontosan szeretnék tudni, mikor jön a kicsi. Tarts velünk, és tudd meg, hogyan érdemes felkészülni a baba érkezésére!
Mikorra várható a pocaklakó? - számold ki segítségünkkel!

 

A menstruációs naptár sokat segíthet!

A havi ciklus során zajló eseményekkel minden nő tisztában van. Az alhasi görcsök nem csak a menstruáció érkezését jelenthetik, hanem a peteérés időszakában is megjelenhetnek. Vannak, akiknél ilyenkor ovulációs vérzés tapasztalható, de a „barnázás” néven ismert jelenség a beágyazódásra is utalhat. Ugyan ma már az okostelefonban is velünk lehet a menstruációs naptár applikáció formájában, de a megfelelő alkalmazás megtalálása korántsem egyszerű feladat.

Sokan vannak, akik inkább a hagyományos menstruációs naptárakat részesítik előnyben. A világhálón nyomtatható verziót találhatsz, de egy táblázatkezelő segítségével magad is gyorsan összeállíthatsz egy olyat, ami alkalmas a havi ciklusod lényeges pontjainak jelölésére.

S hogy miért játszik fontos szerepet a nők életében a menstruációs naptár? Egyrészt pontosan tudhatod, mikorra várható a következő vérzés, másrészt a terhesség kezdetének időpontjáról is tájékozódhatsz ilyen módon. A baba születési idő ugyanis egyszerűen kiszámolható, ehhez pedig csak az utolsó menstruáció első napjával kell tisztában lenned. A várandósság 40 hete innentől számolandó. Bár könnyen lehet, hogy a kicsi a 38. héten már megszületik, de mégis ad egyfajta támpontot a fent említett időpont.

 

Készülj fel az anyaságra!

A Nutriklub.hu szerint nem csak a babaszoba előkészítése hívja fel a kismamák figyelmét a közelgő anyai szerepre. Fontos, hogy ilyenkor testileg és lelkileg is ráhangolódjanak a várandós nők az elkövetkező időszak kihívásaira. Vannak, akik a szüléstől tartanak, mások már alig várják, hogy kezükbe foghassák a kis pocaklakót, és elindulhasson a közös élet. Érdemes szülésre felkészítő tanfolyamon részt venni, így hasznos információkhoz juthatsz, melyeknek a nagy napon bizony igencsak hasznát veheted majd.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a pszichés egyensúly megteremtését és a várandósság lelki vonalát. A hormonok hullámvasútjára még sokáig számíthatsz, hiszen a szoptatás idején garantáltan lesznek mélypontjaid és önfeledt pillanataid.

A kialvatlanság és a kimerültség valószínűleg jelen lesznek mindennapjaidban, de mégsem ezek a faktorok azok, melyekre fókuszálnod kellene. Az anyaság új kihívásokat tartogat majd és arra készülhetsz, hogy gyökeresen felfordul majd az addig életed. Mindez azonban korántsem biztos, hogy negatív tapasztalatot tartogat majd. Az anyai szerepre való felkészülés terén a legfontosabb a lelki harmónia megteremtése, hiszen ebből indul ki majd az az erő, amire szükséged lesz az elkövetkező időszakban.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a harmonikusan zajló várandósság hatással van a későbbiekre. Ebben az időszakban a legfontosabb az, hogy saját és babád egészségére odafigyelj. Fogadd el a család segítségét, és merj kicsit önző lenni a hétköznapokban. Az anyaság küszöbén ezt bűntudat nélkül megteheted.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja