SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bajban a Szent Imre Kórház szülészete: annyian távoztak, hogy nehezen tudják megoldani az ügyeletet

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-11-09
Az osztályon dolgozók többször is jelezték a problémát, megoldás azonban még nincs.
Bajban a Szent Imre Kórház szülészete: annyian távoztak, hogy nehezen tudják megoldani az ügyeletet

Előfordult, hogy a pácienseket egy másik intézménybe kellett átszállítani, mert nem volt az osztályon ügyeleti időben szülész-nőgyógyász

Az újbudai Szent Imre Kórházban olyan mértékű a szakorvoshiány, hogy már két válságtanácskozást is összehívtak.Hvg360 írról írt, hogy olyan kevesen vannak a nőgyógyászaton, hogy már nem nagyon tudják ellátni az ügyeleteket. 

A lap úgy tudja, az osztályon dolgozók többször is jelezték a problémát, megoldás azonban még nincs. A helyzet csak fokozódott a napokban: olyan is előfordult, hogy a pácienseket egy másik intézménybe kellett átszállítani, mert nem volt az osztályon ügyeleti időben szülész-nőgyógyász. 

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a lapnak azt a tájékoztatást adta, hogy az intézmény "lemondta az akut esetek felvételét”, a „betegutak szervezéséről” pedig az Országos Mentőszolgálat intézkedett a bejelentés után. 

"Az elmúlt hónapokban öt szülész-nőgyógyász szakorvos és hat rezidens egészségügyi szolgálati jogviszonya szűnt meg. Két szakorvos jelenleg a felmondási idejét tölti, két kollégánk pedig szülési szabadságra megy” - írta a lapnak az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Hozzátették, hogy "a budapesti vezető kórházak támogató együttműködésükről biztosították” a Szent Imre Kórházat. A problémát helyettesítő szakorvosok átirányításával oldanák meg. 

A lap információi szerint hosszú távon nehéz lesz ezt megoldani, hiszen több kórház is küzd a szakorvoshiánnyal. Úgy tudják, felmerült az is, hogy a kórház kevesebb ügyeletet lásson el, a többi alkalommal pedig egy másik kórházba irányítsák a kismamákat.

Korábban arról írtunk, hogy tíz szülésznő mondott fel egyszerre a Szent Imre Kórházban. Távozásuk oka az volt, hogy az intézményben 2022. november elsejétől a választott szülésznők a beosztásukon kívül nem lehetnek jelen a szülésekkor.

Indexkép: Google Maps

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja