SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magony Szilvi szépségkirálynőnek a 3. lombik után gyönyörű kisfia született

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-05-17
Napokon belül ünnepli 40. születésnapját Magony Szilvia, aki egy 10 hetes kisfiú, Sávai Márk Milán büszke édesanyja. Párjával nehéz időszakon vannak túl, a 3. lombikprogram segítségével jött világra kisfiuk. Szilvi őszintén mesélt a Családinetnek arról, min ment keresztül a sikertelen próbálkozások alatt és hogy hogyan élte meg azt, hogy nem tudja kizárólag anyatejjel táplálni babáját. De arról is kérdeztük, hogy el tudta-e fogadni teste változásait.
Magony Szilvi szépségkirálynőnek a 3. lombik után gyönyörű kisfia született

Autóban ült éppen anya és kisfia, amikor elértem őket telefonon. Szilvi azzal kezdi a beszélgetést, hogy számára is megdöbbentő, hogy kisfia már 10 hetes, hiszen még csak most született.

”Szerencsére már kialakult a napi rutinunk, és már jól összecsiszolódtunk. Csodálom őt, ahogy napról napra egyre okosabb és ügyesebb, ahogy mindennap rácsodálkozik a világra. Tudom, hogy minden életszakasz más, és lesznek könnyebb és nehezebb időszakok, de most nagyon jó kis csapatot alkotunk együtt.”

Szilvi azt mondja az első 1 hónap volt számára a legnehezebb. Egyrészt azért, mert kisfia akkor született, amikor az egész országot lezárták.

”Abban az időszakban a járványügyi mutatók borzasztóan elszálltak, így az egyetlen észszerű gondolkodás az volt, hogy legalább 6 hetes koráig sehova sem megyünk. Ezt szigorúan be is tartottuk, otthon maradtunk, hogy ezt az időszakot átvészeljük. Tudom, hogy mindentől nem tudjuk őt megóvni, de amit lehet, azt megtesszük érte.”

babatalp
Fotó: Magony Szilvia

Szilvi azt meséli, hogy az anyaságba egy kicsit bele kellett jönnie. Sok új és váratlan szituáció adódott, ezért az első időben nagyon sokat izgult azon, hogy jól csinálja-e. A legnagyobb csalódás pedig az volt számára, hogy bár nagyon szerette volna kisfiát kizárólag anyatejjel táplálni, ezt nem tudta megvalósítani.

”Sajnos tápszeres kiegészítésre szorul, mert nem lakik jól azzal, amit tőlem kap. Őszintén szólva, én az elején emiatt nagyon kétségbe estem. Rossz volt látni egy egyhetes csecsemőn, hogy éhes. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy az első az, hogy ne legyen éhes. Ugyanakkor meg bármit, amit le tud szívni, az neki mind vitamin. Reggelente elég neki az anyatej, délután viszont már éhes marad. Úgyhogy már most vegyes a táplálkozása, de próbálok ezen már nem stresszelni.”

Magony Szilvia babájávalFotó: Magony Szilvia

Márk Milán egyébként már ügyesen emelgeti a fejét, és egyre jobban kezdi felfedezni a körülötte levő világot. Édesanyja pedig még akkor is mosolyog, amikor végtelenül kimerült. Mint mondja, kisfia hosszú és nehéz évek után érkezett meg hozzájuk, talán ezért is tud annyira kiteljesedni édesanyaként.

”Nyilván jöhetett volna korábban is, de hiszek abban, hogy mindennek megvan a maga ideje. A lombikban egyébként a kiszámíthatatlanság a legnehezebb. Az ember mindent megtesz, és előfordul, hogy mégsem sikerül, és ennek nehéz a miértjét megmagyarázni. Az orvosok azt mondják, hogy 33% esélye van egy lombiknak, nekünk a harmadik sikerült, úgyhogy hoztuk a számokat. Csak a lombikprogram és minden vizsgálat majdnem 3 év volt. Az ember ilyenkor a saját biológiai órájával versenyez. Ha elmúlt már 35 éves, akkor akarva-akaratlanul emlékeztetik, hogy ez már egy kockázati tényező.”

Magony Szilvia terhesenFotó: Magony Szilvia

Az egykori szépségkirálynő még azt sem bánja, hogy régi alakját még nem nyerte vissza.

”Nekem is volt egy olyan időszakom, amikor az volt a legfontosabb, hogy tartsam a 90-60-90-es alakomat. Bár hozzáteszem, én sosem tartoztam abba a kategóriába, aki olyan nagyon vékony alkat. Azért szerettek a fürdőruha és fehérnemű cégek, mert volt rajtam mit fogni. Ahhoz az alakomhoz képest a mostani még nem az igazi, a bikinis alakomhoz még kéne dolgozni, de most nem ez a legközpontibb kérdés az életemben, hanem a babám.”

Mint mondja, már a lombikprogram pár pluszkilóval kezdődött, várandóssága alatt pedig 15 kilót hízott, ebből pedig már 10-et leadott. Vagyis a bikinis alakjához még olyan 7-8 kilóra lenne szüksége.

Magony Szilvia terhesenFotó: Magony Szilvia

”Szerencsére már jó idő van, úgyhogy gyakran megyünk sétálni. Lassan visszavezetem a mozgást az életembe, de nem az a célom, hogy minél hamarabb leadjam a felesleget. Most szembesültem, azzal is, hogy a ruhatáram 80%-a testhezálló ruha, ami feljön ugyan, de nem úgy áll rajtam, mint régen. De én ezt nem élem meg rosszul, majd eljön ennek is az ideje.”

Az édesanya pedig azt sem titkolja, hogy bár néhány nap múlva betölti a 40. évét, szeretnének kistestvért.

”Betartjuk az orvosok által javasolt regenerációs időszakot, de utána abszolút nyitottak vagyunk a párommal arra, hogy próbálkozzunk a másodikkal is, és ha jönni akar, akkor biztos jönni is fog.”

Szilvi jelenleg PR-osként és sajtósként dolgozik, mint mondja, szerencsésnek érzi magát, mert nem vonult vissza teljesen.

”Megmaradt az a pár projektem amikkel szívesen foglalkozom, a partnerek pedig kifejezetten kérik, hogy vigyem magammal a kisfiamat is a megbeszélésekre. Úgyhogy most tényleg úgy érzem, hogy maximálisan megtaláltam az egyensúlyt a munka és a babázás terén, és nagyon boldog vagyok, hogy megadatott nekem az, hogy egy ilyen szeretnivaló kisfiú anyukája lehessek.”

Magony Szilvia babájávalFotó: Magony Szilvia

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja