SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Családi vállalkozás bemutatkozója - Grafobúvár: kézíráselemzés cégeknek és magánszemélyeknek

Kiss Beáta [cikkei] - 2017-05-18
Kiss Beáta vagyok, grafológusként vállalkozom. Vállalkozásom neve Grafobúvár, ezen a néven vagyok megtalálható az internethálón. A grafológia az élet számos területén alkalmazható, akár a családi és magánéletben, gyermeknevelés során, akár a munkahelyen, céges keretek között.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Grafobúvár: kézíráselemzés cégeknek és magánszemélyeknek

Vállalkozásom grafológusi tevékenységekkel, kézírások elemzésével foglalkozik, és az ehhez tartozó tanácsadásokkal. Mert önmagában nem elég kielemezni valaki kézírását. Az a kiindulási pont természetesen, és a tanácsadás alapja. Ezen túlmenően azonban szükség van az iránymutatásra, például egy pályaválasztási tanácsadás esetében, vagy akár egy konfliktuskezelési tanácsadás esetében.

A grafológiai elemzés felhasználása igencsak sokrétű. Egyik fő területe az önismereti személyiség mátrix, amely önmagunk teljesebb megismerését, és elfogadását segíti elő, hét fő területre felosztva. A másik központi terület a pályaválasztási, illetve pályamódosítási tanácsadás, utalva itt arra, hogy kortól függetlenül szükség lehet iránymutatásra, merre induljon tovább az ember karrierje építése során.

Az interperszonális grafológia több területet ölel át: párkapcsolati összeillőség formájában jól használható a kézírás elemzés, elősegítve egymás őszinte megismerését, felállítva egy összeillőségi mutatót, és nem utolsó sorban a konfliktusok kezelésében és megoldásában való hathatós segítségnyújtást. A családi dinamika feltárása, családon belüli kapcsolatok megértése, kezelése, és a gyermekneveléssel együtt járó feladatok segítése is az a terület, ahol nap mint nap hasznát vehetjük annak, mit üzen saját és családtagjaink kézírása.

Ezen túlmenően munkahelyi körülmények között is vannak alkalmazási területei a grafológiának, kezdve a pályázatok szűrésével, valamint a munkatársak kiválasztásával, a team építésen keresztül akár kompetencia leltár elkészítéséig.

Már tíz éve foglalkozom kézírások elemzésével, de vállalkozásomat kisfiam születése után szüneteltettem, aki ma már a hatodik életévét tölti. Az akkori férjem, aki azóta már a volt férjem, nem igazán támogatta a grafológusi tevékenységemet, talán csak annyiban, hogy tanulmányaim folytatása alatt ő volt az egyik alany, akinek a kézírásán gyakorolhattam a megszerzett tudásomat. De összességében az volt a véleménye, vagy félelme, hogy a munkám a gyermeknevelés rovására fog menni, és így nem igazán támogatott benne.

De szerencsére újból párra találtam, olyan ember személyében, aki megad minden segítséget és velem együtt bízik a sikeremben. Így 2016. februárjában kezdtem újra a vállalkozásomat új lendületet véve. És hiszek abban, hogy a hivatás és a családi élet nem feltétlen kell, hogy akadályozzák egymást. Meg lehet találni a középutat a kettő között, sőt, egyéni vállalkozóként sokkal rugalmasabban tudom beosztani az időmet, és oda koncentrálni, ahol éppen nagyobb szükség van rám. Több energiám marad a kisfiamra is, mintha egy nyolc-kilenc órás műszak után kifacsarva rohanok érte az óvodába. Nem beszélve arról, hogy amit szívből csinál az ember, abban nem is fárad úgy el. Mivel nem kötelező munkaként tekintek a kézírások elemzésére, adott esetben az sem okoz gondot, ha egy határidős munka érdekében a szabadidőm nagy részét is kézíráselemzéssel töltöm.

Hogyan segítem az ügyfeleimet? Elsősorban személyre szóló tanácsadással, mivel mindenki egyedi és egyetlen, így a kézírása is az. A kézírás képviseli ebben az esetben a vizsgált személyt, ezért szigorúan a személyiségi jogok és etikai normák betartásával járok el minden megrendelőm esetében, hiszen a kézírásával önmagát mutatja meg nekem. Viszont a vizsgálat csak olyan területet érint, amit az ügyfél kér.

De kérjenek bármilyen célból is tőlem kézíráselemzést, alaposan és körültekintően járok el, hiszen az analízis pont arról szól, hogy az utolsó ékezetet, az utolsó végvonalat sem hagyhatom figyelmen kívül. Célom tehát az, hogy minden tudásomat és gyakorlati tapasztalatomat összeszedve járjak el, ezért nem is részesítem előnyben a gyorselemzési módszereket. Egy mélyebb elemzéshez ugyanis időre van szükség, hogy minden információ átjöjjön a kézírásból, és összeálljon a szintézis.

Vállalkozásommal az emberek őszinte segítése mellett azt is szeretném elérni, hogy jobban megismerje mindenki a grafológiát, és a grafológiai elemzés felhasználási területeit. Sajnos még napjainkban is sokan szkeptikusak, és hókuszpókusznak ítélik meg, pedig egyáltalán nem az. Egy kézírás kielemzése 4-5 napot igénylő munka, és ugyanolyan precizitással és odafigyeléssel jár, akár egy könyvelő, ügyvéd, vagy mérnök munkája.

A grafológus képzés elvégzése előtt a kereskedelemben dolgoztam, és még dolgozom jelenleg is, de úgy érzem, a grafológia az, amit igazán szívből végzek, ezért célom az, hogy a jelenlegi másodállásból főállássá nője ki magát a vállalkozásom.

Miért pont ebbe vágtam bele? Már több mint tíz éve, hogy először olvastam egy cikket a grafológiáról, és annyira megfogott, hogy elkezdtem grafológiával kapcsolatos könyveket bújni. Addig-addig, hogy végül utánajártam, hol lehet grafológusnak tanulni? Így tíz évvel ezelőtt elvégeztem a grafológusok 3 éves képzését, és azóta tudom, hogy ez az, amivel foglalkozni akarok. Hiszen akár ismeretlenül is, a kézíráson keresztül kirajzolódik előttem valakinek a személyisége, és saját tapasztalataimon keresztül látom, hogy tényleg „működik”. Sokszor teljesen ismeretlen személyek kézírását elemzem, hiszen az ország bármely pontjáról elérhető vagyok, köszönhető az internet csodájának, és a grafológia egyik előnye éppen az, hogy személyes jelenlét és előzetes találkozó nélkül is alkalmazható. Csupán a vizsgált személy írásos hozzájárulására van szükség. Így nem lehet akadály a távolság, az időpont egyeztetés, bárhol, bárki számára elérhető vagyok.

A sikeresség eléréséhez a legfontosabb tényező talán az, hogy kellő időt és energiát fektessünk bele abba, amit csinálni akarunk. Személyes sikerem kulcsa pedig talán az, hogy nem adom fel, és folyamatosan kutatom azokat a területeket, ahol eredményesen lehet alkalmazni a grafológiát. Az egyik ilyen terület az érzelmi intelligencia vizsgálata és mérése kézírásunk alapján, szakdolgozatomat is anno erről írtam. A másik új terület, ahol kopogtatni szeretnék, a humánerőforrás menedzsment, ahol szintén több területen is hasznos lehet egy grafológus, a kiválasztástól, pályázatszűréstől kiindulva, a személyzetfejlesztésen át a csoportdinamika feltárásáig, vagy akár a vezető kiválasztástól kezdve a humánus outlpacement alkalmazásáig.

Érdekes terület még az asztrológia és a grafológia összekapcsolása, amikor is a születési horoszkópban szereplő bolygóállások személyiségünkben való kifejeződését és megnyilvánulási formáit tárom fel a kézírás és a radix-képlet összevetésével. Ez egy nagyon összetett eljárás, de ajánlom mindenki figyelmébe, aki igazán mély önismeretre szeretne szert tenni, és aki hisz abban, hogy a földi élet célja a személyiségfejlődés.

Vállalkozásom buktatója lehet, hogy még mindig nem ismerik az emberek igazán, mi is az a grafológia, és mire használható. Sok tévhit él még mindig az emberekben, és sajnos biztosan vannak negatív tapasztalatok is. Ezeket felülírni nem egyszerű, de alapos és lelkiismeretes munkámmal folyamatosan azon dolgozom.

Szakmai segítséghez egyrészt autodidakta módon jutok könyvek, szaklapok formájában, másrészt továbbképzéseken is részt veszek, ha úgy adódik. Tervezem folyamatosan tevékenységem kibővítését. Legutóbb egy HR-tanfolyamot végeztem el, hogy a cégek felé is tudjak fordulni, az emberi erőforrással kapcsolatos tevékenységek grafológiai támogatásával, kiegészítésével.

Akkor vagyok a legbüszkébb, amikor egy ügyfelem elégedett és csodálkozó visszajelzését hallom, vagy olvasom, hogy egyetlen oldalnyi kézírásból, teljesen ismeretlenül hogyan tudok megállapítani olyan jellemzőket róla, amiket lehet még önmaga előtt sem vallana be. Sokszor kaptam már hasonló visszajelzéseket, és ez a legnagyobb elismerés, és bizonyíték, hogy jól végzem a munkámat.

Elégedettséggel tölt el, amikor például segíthetek egy pályaválasztás előtt álló fiatalnak, hogy milyen szakirányon tanuljon tovább, vagy segítek egy összeköltözés előtt álló párnak, hogy milyen nehézségekre kell majd felkészülniük együttélésük során, vagy egy testvérpár két tagjának elemzése során rámutatok azokra a pontokra, melyekben kiegészítik egymást, és amelyekkel segíthetik egymás személyes fejlődését.

Mai eszemmel újra belevágnék-e? Igen, mindenképpen, csak hamarabb, és bátrabban. Akik pedig még nem mertek belevágni egy saját vállalkozás indításába, azt üzenem, hogy soha sem késő. Ne állítsunk korlátokat saját magunknak, van anélkül is éppen elég. De az akarat erő, mely előbb vagy utóbb sikert arat!

Ajánlom magamat mindenkinek az alábbi szolgáltatásaimmal:

Magánszemélyek részére:

  • önismereti személyiség-mátrix
  • érzelmi intelligencia vizsgálata
  • párkapcsolati összeillőség vizsgálata
  • konfliktus feltárás és kezelés
  • pályaorientációs tanácsadás
  • ajánlólevél készítése álláspályázathoz
  • családi dinamika feltárása

Kis- és középvállalkozások, cégek részére:

  • álláspályázatok szűrése, kiválasztás, beillesztés
  • kompetencia értékelés, lojalitás vizsgálat
  • vezető kiválasztás
  • érzelmi intelligencia a munkahelyen
  • csoportdinamika feltárása, team építés
  • átszervezés, átképzés
  • ösztönzésmenedzsment
  • kompetencia leltár készítése
  • humánus outplacement

Kiss Beáta
grafológus, hr-grafológus
Kézíráselemzés cégeknek és magánszemélyeknek.

1173 Budapest, Földműves utca 21. 4/25.

Honlapom: http://www.grafobuvar.hu
Telefonszám: 06-20-386-0571
E-mail: kiss.beata@grafobuvar.hu
Facebook: http://www.facebook.com/beata.kiss24

 

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja