SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Távmunka a gyakorlatban 13.rész- Korlátozott lehetőségek az EU- ban

Kókai Kata [cikkei] - 2004-06-17
Hírek uniós munkavállalással kapcsolatban, aktuális munkaajánlatok távmunkások részére
Távmunka a gyakorlatban 13.rész- Korlátozott lehetőségek az EU- ban

Munkavállalás az Unióban- továbbra is korlátozottak a lehetőségek

 

A régi tagállamok közül mindössze Svédország, az Egyesült Királyság és Írország nem vezetett be korlátozásokat a magyar munkavállalókkal szemben. Svédországban a csatlakozás napjától szabadon vállalhatunk munkát, a dánok és hollandok viszont több feltételhez kötik a munkavállalási engedély beszerzését. Finnországban csupán a szezonális munkavállalást nem kötik engedélyhez. Németországban és Ausztriában még a régi jogszabályok szerint történhet a munkavállalás.

Hazánkban a velünk azonos időpontban csatlakozó államok –Ciprus és Málta kivételével- állampolgárai külön engedély nélkül vállalhatnak munkát. Sokat vitatott téma volt továbbá a Magyarországon szerzett felsőfokú végzettség elismerése. Ez automatikusan megtörténik az általános orvos, fogorvos, állatorvos, gyógyszerész, ápolónő, szülész és építész szakmák esetén, ezen képzéseket ugyanis már sikerült egységessé tenni. A többi szakmát tekintve könnyített lefolyású eljárásra van szükség, de a jogszerűen kiállított szakmai oklevelet nem utasíthatják el, így legrosszabb esetben a kérelmezőnek különbözeti vizsgát kell tennie.

 

EURES: az európai állásközvetítő rendszer

 

Az EURES-t 1993-ban hozták létre azzal a céllal, hogy az Európai Unió területén belül könnyebbé tegye a munkavállalást. Segítségével mi is könnyedén juthatunk állásajánlatokhoz, a rendszer hozzáférést biztosít a tagállamok adatbázisaihoz. A bázis a munkavállalók- és munkaadók számára egyaránt biztosít hasznos információkat.  Leginkább hazánk munkavállalást segítő portáljaihoz hasonlító; bárki ingyenesen feltöltheti önéletrajzát, s böngészhet a megüresedett állások között.

A rendszer az új tagállamok csatlakozása miatt jelenleg fejlesztés, illetve bővítés alatt áll, azonban ez idő alatt is találhatunk segítséget. 2004. május 1-ig  tíz magyar EURES- tanácsadó vett részt uniós képzésben, ők jelenleg 7 városban, regionális szinten tevékenykednek.

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

- A túlsúlyos emberek száma 1975 óta világszerte megtriplázódott.1 - 2016-ban több mint 1,9 milliárd túlsúlyos nagykorút regisztráltak, ezek közül 650 millió elhízottat, azaz olyanokat, akiknek 30 felett volt a testtömegindexük.2 - A túlsúly miatt számos betegség fejlődhet ki: szívbetegségek, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, a rák bizonyos fajtái, de az idő előtti elhalálozás is jellemző a túlsúlyos emberekre.3
A szerkesztő ajánlja