A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tippek elkeseredett álláskeresőknek

Farkas Szabolcs - 2009-01-23
Könnyű a sikeres álláskeresésről beszélni: jó érzés, ha állásajánlatot kapunk, mert magabiztossá tesz bennünket, azt jelenti, hogy továbbléptünk, elértünk valamit az életben. Mindannyian erre törekszünk, időközönként azonban meg kell küzdenünk a kudarccal, elutasítással. Túlélőtippek csüggedt álláskeresőknek.
Tippek elkeseredett álláskeresőknek

Eladásra fel!

Minden kereskedő tudja, hogy a siker részben a számok játéka, és minden kudarc egy lépéssel közelebb visz a győzelemhez. El kell fogadnia, hogy néha visszautasítják, tudva, hogy mindez elengedhetetlen a sikerhez. Ne adja fel! Számoljon vele, hogy olykor-olykor kudarc éri, meg kell küzdenie azért, amit akar, de gondoljon arra, hogy minden alkalommal egy lépéssel közelebb kerül a tökéletes állásajánlathoz, és ezzel célja megvalósításához.

Minden jó, ha ...

Vizsgálja meg, hogy mit tett meg a siker érdekében, és mi az, amit elmulasztott az álláskeresés vagy önéletrajz-írás során. Úgy érzi, semmire nincs kilátása? Jusson eszébe, hogy a pechsorozat előbb-utóbb véget ér. Ha elszalasztott egy lehetőséget, gondoljon arra, valószínűleg azért, mert nem volt megfelelő számára. Tűzzön ki egy célt maga elé! Ha mindenáron meg akar szerezni egy állást, vesse be a nehéztüzérséget: kérjen tanácsot tapasztaltabb barátaitól vagy egy szakembertől, hogyan írja meg önéletrajzát, hogyan készüljön fel az állásinterjúra, vagy egyszerűen csak faggassa ki barátait, mit tapasztaltak, amikor legutóbb felvételi beszélgetésen vettek részt.

Passzivitás helyett aktivitásMinden nap foglalkozzon az álláskereséssel! A pozitív hozzáállás csökkenti félelmeit és háttérbe szoríthatja a negatív érzéseket, amelyeket az átmeneti sikertelenség kelthet, ha sokadik nekifutásra sem találta meg a vágyott állást. Érvényesülni a piacon? Megtalálni és megszerezni a posztot, amire mindig vágyott? Ehhez vasakaratra lesz szüksége és az elhatározásra, hogy nem fog vereséget szenvedni. Minden nap emlékeztesse magát a kitűzött célra, és motiválja a tudat: egyszer csak jobb lesz!

Ha komolyak a szándékai, és elég elszánt, legyen aktívabb, hatékonyabb! Erőltesse meg magát! Lépjen ki a megszokott, kényelmes közegből - internet, hirdetőújságok -, és agresszíven keresse az úgynevezett "rejtett állásokat". A munkák hozzávetőlegesen 70-80 százalékát ugyanis nem interneten hirdetik. Ezekről a lehetőségekről, amelyeket a cégek általában belsősöknek hirdetnek, szűk körben, csak ismerősei, kapcsolatai révén értesülhet. Igyekezzen tehát felkutatni azokat a forrásokat, amelyek hasznosak lehetnek, és a későbbiekben - miután elhelyezkedett - is tartsa a kapcsolatot "informátoraival". Szükség esetén Ön is segítsen nekik, így a gyümölcsöző kapcsolattal hosszú távon számolhat.

Kell az állás? Tegyen érte!

Gondoljon úgy az interjúra, mint problémamegoldó lehetőségre: mérje fel, mire van szüksége a munkáltatónak, és győzze meg róla, hogy Ön a megfelelő ember. A magabiztos fellépés, a tájékozottság és a szakmai tudás csak az alap, ehhez jön még a beleérzőképesség, figyelem, tolerancia, amely az ideális jelölt fontos tulajdonsága.

forrás: hvg.hu

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja