SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Június 29-én startol a Fishing on Orfű - idén is elővételben teltházas a fesztivál

Családinet [cikkei] - 2022-06-24
Zsinórban nyolcadik alkalommal lett elővételben teltházas a legbarátságosabb könnyűzenei fesztiválként ismert Fishing on Orfű, amely idén új helyszínnel és saját alkoholstratégiával is jelentkezik. Vegyük sorra a legfontosabb tudnivalókat a közel egy hét múlva startoló rendezvény kapcsán!
Június 29-én startol a Fishing on Orfű - idén is elővételben teltházas a fesztivál

ZENE

A Fishing továbbra is a legjobb alternatív és underground élőzenei produkciók rendezvénye. A legfiatalabbaktól (Carson Coma, Krúbi, Esti Kornél, Blahalouisiana, Csaknekedkislány, Elefánt, Bohemian Betyars, Analog Balaton, Deva, Platon Karataev, Ricsárdgír) kezdve a régebb óta kedvelt produkciókon (30Y, hiperkarma, Vad Fruttik, Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Bëlga) át ott lesznek a legkedveltebb hip-hop előadók (Beton.Hofi, HOLI, 6363, De:Nash) is. Először lép fel a Fishingen a Szűcs, azaz Szűcs Krisztián, a HS7 frontemberének zenekara, a Mitsoura, a KFT, a Muzsikás, a Balaton (akik a Víziszínpadon is játszanak) és a Kontroll Csoport. Ez persze csak a jéghegy csúcsa, hiszen 4 nap alatt összesen több, mint 130 zenei produkciót, többek között különleges összeállásokat, más fesztiválon nem látható formációkat is megnézhet Orfűn a közönség, a részletes program itt tekinthető meg.

Fishing on Orfű 2022 - zenei programok

SEMMI TISZTÁS – az új helyszín

A Semmi tisztás a fesztivál feletti erdőben egy olyan új nem zenei helyszín, ahol nyugalom és csendesebb programok várják a közönséget. A nap jógával indul, mélyrelaxációval és handpan hangutazással folytatódik, majd a Szendrői Csaba (Elefánt) nevével fémjelzett közös olvasásra (Olvasni szabad!) invitálják a fesztiválozókat. Az érdeklődők kora délután izgalmas beszélgetéseket hallgathatnak meg a Dalfutár alkotóival, zeneipari háttérmunkásokkal vagy menő kliprendezőkkel. A fesztivál mozija is ide költözött, ahol a közönség sötétedéskor a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak rövidfilmjeiből láthat válogatásokat – minden este egy filmes és egy animációs blokkban.

Fishing on Orfű 2022 - Új erdei helyszín

FOO ALKOHOLSTRATÉGIA

A Fishing on Orfű az első könnyűzenei fesztivál, amely felelős alkoholfogyasztásra buzdítja vendégeit a FOO ALKOHOLSTRATÉGIA program segítségével - összhangban a Civil kitelepülők idei fő témájával, az addiktológiával. A FOO ALKOHOLSTRATÉGIA célja, hogy rávilágítson: a kontrollált és átgondolt alkoholfogyasztás hosszabb bulihoz, több élményhez és kellemesebb másnaphoz vezethet. A kezdeményezés kapcsán a fesztivál szórólapokkal és pultokba kihelyezett táblákkal segíti a látogatókat - a felelős alkoholfogyasztással kapcsolatos gyakorlati tippekkel. A Fishing célja, hogy vendégei a lehető legjobban érezhessék magukat Orfűn – alkoholfogyasztás mellett is!

MŰANYAGMENTESSÉG, KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

A fesztivál folytatja törekvéseit, hogy a lehető legkisebb legyen ökológiai lábnyoma: idén már csak repoharakat, valamint 100%-ig lebomló PLA-ból készült feles- és borospoharakat használnak a rendezvényen. A melegkonyhás kitelepülők sem használhatnak műanyagot, helyette fa és papír eszközök segítségével étkezhetnek a vendégek. És természetesen továbbra is folyamatosan szedik, gyűjtik és helyben válogatják a fesztivál szemetét, amit szelektíven szállítanak el a helyszínről.

OFF-PROGRAMOK

A Fishing méltán népszerű szabadidőprogramjai közül már rengeteg betelt, aki a fellépőkkel túrázna, az a P.A.S.O.-val fröccsözhet, Varga Liviusszal, Szűcs Krisztiánnal, vagy Leskovics Gábor Lecsóval és Dióssy Ákos Dióval pedig sörtúrára indulhat. Az utolsó jegyek itt érhetők el.

CIVIL LIGET

A Fishing civil kitelepülőinek fő témája idén az addiktológia, azon belül az ártalomcsökkentés, a függőségekkel való küzdelem, a prevenció. A kibővített Civil Ligetben 7 szervezet (Bázis Addiktológiai Szolgálat, Bulisegély Drogambulancia (Menedék), Egészségliget, Ifjúsági Lelki Elsősegély, INDIT közalapítvány, Mensa, Társadalomklinika) képviselteti majd magát, akik napközben számos tartalmas programmal, beszélgetéssel és workshoppal készülnek a témában. A FOO ALKOHOLSTRATÉGIÁHOZ kapcsolódóan az alkohol történetével, veszélyeivel és kockázataival kapcsolatosan is itt tájékozódhatnak az érdeklődők. Minden további információ a Civil Ligetről ITT található meg.

Fishing on Orfű 2022 térkép

GASZTRO

A Fishing híres gazdag borkínálatáról, változatos melegkonyhás kitelepülőiről, minőségi kávéfelhozataláról. 2022-ben 10 borászat és 30 gasztrokitelepülő kínálatából választhatnak a vendégek, a fesztivál pedig gondolt a vegán, lakto-vegetáriánus, laktóz intoleranciában szenvedő vagy esetleg gluténmentesen étkező vendégekre is. Reggeli idén már 4 kitelepülőnél is fogyasztható, míg minőségi kávéhoz már 6 helyen is hozzájuthatnak a vendégek. Bővebb információ a vendéglátásról ITT található meg.

A 14. Fishing on Orfű 2022.06.29-én délben nyitja meg kapuit. A rendezvénnyel kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a www.fishingonorfu.hu weboldalon.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja