SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyermeknapi programok: 20+2 szuper rendezvény Budapesten és vidéken

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-05-28
Az év talán egyik legszórakoztatóbb napja a Gyereknap, amelyre országszerte sokszínű, izgalmas programokkal készülnek a kisebbeknek és a nagyobbaknak egyaránt. Az idei különlegesség, hogy a kínálat vegyes, vagyis "élő" és online események közül is válogathatunk. Mi mindkettőből hoztunk egy kis ízelítőt, így akkor sem marad senki program nélkül, ha esetleg az időjárás miatt beszorulunk a négy fal közé!
Gyermeknapi programok: 20+2 szuper rendezvény Budapesten és vidéken

Olvasd el cikkünket, milyen feltételekkel lehet részt venni a gyereknapi rendezvényeken!

BUDAPEST

Kolompos koncert a Klebelsberg Kulturkúriában, május 29., 16:00

A Kulturkúria kertjében órásbábos előadással, a Bóbita Bábszínháztól Torzonborz, a rabló meseelőadással és Kolompos koncerttel várják a gyerekeket. A programok ingyenesek, rossz idő esetén az előadásokat az épületben tartják meg. Részletek itt.

Kép: kolompos.hu

Mesemúzeum Klárisok koncert, május 29., 11:00

A koncerten sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák, népdalok keverednek a meseterápia elemeire és a fantáziára épülve, közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt a gyerekekkel alakul ki a mese. A belépés regisztrációhoz kötött, amire a mesemuzeum@pim.hu címen lehet jelentkezni.

 

Tűzoltó Skanzen Újpest, május 29-30, 10:00-16:00-ig

Nem maradnak tűzoltó-élmény nélkül a gyerekek, egész hétvégén nyitott kapukkal várja a skanzen az érdeklődőket! A belépés ingyenes, a területen a járművekre is fel lehet szállni, kipróbálható a tömlők összeszerelése és locsolni is lehet kézi locsolóval.

Kép:a Tűzoltó Skanzen facebook-oldala

A hétvégére kinyit a Budapest Bábszínház, május 29-30.

Gyereknap alkalmából, két napra újra megnyílik a Bábszínház. Szombaton 15 órától a Holle anyót, vasárnap fél 11-től a 80 nap alatt a Föld körül előadásokat láthatjuk élőben. Az online térben is lesznek műsorok, május 29-én a Gengszter nagyit, május 30-án pedig a Holle anyót lehet megnézni. Részletek itt.

Józsefvárosi gyereknap a Teleki téren, május 30., 10:00-től

Sokféle, színes program várja a családokat Józsefvárosban vasárnap. Lesz improvizációs meseelőadás, amelyben rögtönzött helyzetekkel és szereplőkkel a történetet a nézők alakítják. 11:30-tól Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar lép fel, majd a Paprika Jancsi bábelőadást nézhetik meg a kicsik. Bővebben itt.

Asztro-matiné, Svábhegyi Csillagvizsgáló, május 30., 11:00

Lézeres látványkísérletek, távcső építés lézerágyúval, napfigyelés speciális távcsővel, játékos csillagászati bemutató vár mindenkit a Csillagvizsgálóban vasárnap. Az esemény regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni.

Gyermeknap a Csiliben, május 30., 10:30-tól

A Csili Művelődési Központban vasárnap Bíró Eszter, a Kolompos zenekar és a Téka együttes is koncertezik, Furfangos csudavilág címmel tudományos játszóház és még sok-sok játék, program, szórakozás várja a családokat. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletek és jelentkezés itt.

Gyereknap a Tündérkertben, Molnár-sziget Soroksár, május 30., 10:00-től

Hatalmas gyerekbuli vár mindenkit a szabadidő parkban vasárnap, ahol elsőként az Alma együttes koncertezik, de sok más mellett gólyalábasok, interaktív meseelőadás, ugrálóvár, cirkuszi játszóház, arcfestés és állatsimogató is szórakoztatja a gyerekeket. A részvétel ingyenes, bővebben itt.

Vasúttörténeti Park, május 30., 10:00

A vonatmúzeum szokásos programjai mellett interaktív bábműsor, közlekedésbiztonsági programok, kézműves foglalkozások és állatsimogató is várja gyerekeket vasárnap. 14 éves korig a belépés ingyenes! Részletek itt.

Kép: János Tamás fotója a Wikipédián

Családi Cirkuszgála, a Fővárosi Nagycirkusz előtti téren, május 30., 18:00

Gyermeknap alkalmából hatalmas élő, ültetett koncerttel ünnepli meg a Fővárosi Nagycirkusz a június 4-i újranyitását. Fellép többek között Hobo, a Roy és Ádám Trió, Nika, a koncertek között pedig lélegzetelállító artistaszámok láthatók a Dinasztiák című műsor világhírű sztárjaitól. A gála ingyenes, de az ülőhelyek elfoglalása védettségi igazolványhoz kötött! Bővebben itt.

VIDÉK

Gyereknap a Lupa Beach-en, Budakalász, május 30., 10:00

A 10-18 óráig tartó játékkavalkádban kézműves programok, kalandos kincskereső, akadálypálya, lézerlövészet, mászófal, homokvár építés is lesz. Az új kalandjátszótéren vízi dodzsem, ugrálóvár, óriás trambulin, a Lupa Family Vidámparton pedig VR szoba is várja a gyerekeket. A belépés ingyenes, részletek itt.

Kép: a Lupa Tó facebook-oldala

Szentendrei 7próbás kaland, Szentendre május 30., 10-17:00-ig

Lurkócia királya lehet, aki kiállja a 7próbát! Vasárnap olyan sétára hívják a szervezők a gyerekeket, amit családjukkal közösen 10 és 17 óra között bármikor megtehetnek Szentendre belvárosában. Akinek mindez sikerül, sőt még az akadályokat is kiállta, az jutalmat kap, de akár Lurkócia királya is lehet! A kalandhoz szükség lesz egy verses útikalauzra és egy pecsét-lapra, melyek május 29-től a szentendre.hu-ról le lehet tölteni, illetve május 30-án, 10 órától (nyitástól) a szentendrei Tourinform Irodában nyomtatva is elérhetők lesznek.

Kép: Pusztella fotója a Wikipédián

Jótékonysági Gyermeknap a Nagy Kohóban, Nagykovácsi május 30., 10-14:00-ig

Jótékonysági tombolával egybekötött, zenés-bábos-mesés gyermeknapot tartanak a nagykovácsi Kohóban vasárnap. A Szaszuma és a szél című zenés mesejátékot, valamint Vitéz László menyecskét keres bábjátékát láthatják a gyerekek. A jótékonysági tombola célja, hogy a Szent János Kórház gyermektraumatológiai osztályán a Piros Orr bohócdoktorok látogatását támogassák. Bővebben itt.

Gyermeknap a Kastélyban, Gödöllő, május 29-30.

Különleges élmények várják gyermeknap alkalmából a családokat a hétvégén a Gödöllői Királyi Kastélyban. A Mesélő lakosztályok és a Sisi Experience programján, Erzsébet királynő és Ferenc József gödöllői életébe pillanthatunk be, hintózhatunk a kastélyparkban, kipróbálhatjuk a most megnyílt Mezítlábas ösvényt a parkban, a Tapintható tárlaton régiségekkel ismerkedhetünk meg és a Csodakerék programján nosztalgia kisautókkal utazhatunk. Részletek itt.

Kép: Andres rus fotója a Wikipédián

Belvárosi Betyárok Szigetszentmiklóson, május 29., 09:30 és 11:00

Gyermeknapi ajándékműsor várja a gyerekeket a Belvárosi Betyároktól a szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Házban. Az együttes lemezeinek legvidámabb dalaiból állította össze a műsort, ami után meglepetés ajándék is lesz a gyerekeknek! Kiegészítő programként Városnéző kisvonat közlekedik fél óránként a Városi Könyvtártól 8 és 12.30 között.
A koncertre és a kisvonatra ingyenes jegyek igényelhetők a Városi Könyvtár és Közösségi Házban és e-mailben. Bővebben itt.

Western Gyermeknap a Pónifarmon, Taksony, május 30., 09:00-12:00-ig

A vérpezsdítő Vadnyugaton érezhetik magukat a gyerekek a Pónifarmon vasárnap, ahol sokféle és változatos programok közül válogathatnak. Lesz western vetélkedő, fánk evő verseny, kötélhúzás, bűvész show, pónilovaglás és légvár. Két bábjátékot, délelőtt a Kismalac és a farkast, délután a Nagyhatalmú egérkét láthatják a gyerekek. A Jegyeket érdemes elővételben megvenni, a Bábszínházba érkezési sorrendben lehet helyet foglalni. Rossz idő esetén, fedett helyen lesz megtartva a program. Részletek itt.

Gyereknapi Ramazuri a Pákozdi Pagonyban, május 30., 10:00-18:00-ig

A Pákozd-Sukorói Arborétumban, ami a régi neve a parknak, lesz madárgyűrűzés, ugrálóvár, arcfestés, gokart, játszóház, mászófal, kézműves foglalkozások, bábelőadás, szakvezetés a Vadaspark és Arborétum területén, valamint még számos izgalmas program. A kínálat 18 éves korig ingyenes, bővebben itt.

Kép: a Pákozdi Pagony facebook-oldala

Gyermeknap Veszprémben, május 30., 10:00

A Hangvilla előtti térre várják a kisebb és nagyobb gyerekeket vasárnap Veszprémben. 10 órától a Kabóca Bábszínház, Két kicsi pingvin előadását nézhetik meg, 11:30-tól pedig a Rutkai Bori Banda zenél majd nekik. Mindkét program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek itt.

Gyereknapi programok Debrecenben, május 29-30.

Május utolsó hétvégéje a gyerekek jegyében telik Debrecenben, ahol városszerte számos program várja a kicsiket és a nagyokat. A Nagyerdei Kultúrparkban a Vitéz László színpadon a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című előadással várják a gyerekeket 11 és 15 órától. A Kultúrparkba a belépéshez a 18 éven felülieknek védettségi igazolvány szükséges.

Szintén vasárnap 11 órától a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon A csúnya kislány című előadást, majd 13 órától a Mátyás, a király című mesejátékot lehet megnézni. Mindkét előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  Bővebben itt.

Más debreceni helyszíneken is remek programok várják a gyerekeket. Az Agórában látványos kísérleti bemutatók, különleges tudományos kalandok és játékos feladatok lesznek egész hétvégén, vasárnap a MODEM-ben két művészetpedagógiai foglalkozással készülnek a kicsiknek, szombaton délután pedig különjáratok indulnak a debreceni 1-es és a 2-es villamos vonalán Gyermeknap alkalmából.

Gyereknapon Muzsikál az erdő a Tőserdőben, Lakitelek, május 30., 10:00

Gazdag programkínálattal várják a családokat és a természetet kedvelőket a Tőserdőben Gyereknapon! Kézműves foglalkozások, bábelőadás, sárkányeregetés, íjászat, lovagoltatás, táncoktatás, hangszerbemutató, gyermekkoncertek, környezettudatos divatbemutató, erdőismereti élményséta és a Batyuszínház meseelőadása várja a gyerekeket és a családokat. Fellép Palya Bea és a Lisztes Jenő duó, valamint a Talamba együttes. Részletek itt.

 

+1: A hagyományos Városligeti fesztivál idén az online térbe költözik és május 28-30-ig jobbnál jobb programokkal jelentkezik! A Városligeti Online Gyereknapokon lesz Gryllus Vilmos és Kaláka koncert, gyerekjóga, sportprogramok, zenés műsor Varró Danival és Ringató foglalkozás a legkisebbeknek.

+2: Online jelentkezik a Kispesti Gyereknap is május 30-án, 10:00-12:00-ig, ahol mesejáték, tombola, zene és hangszerkészítés is várja a kicsiket.

A rendezvények többségét a 18 éven felüliek védettségi igazolvánnyal és személyazonosság igazolására szolgáló arcképes okmány bemutatásával látogathatják!

Olvasd el cikkünket, milyen feltételekkel lehet részt venni a gyereknapi rendezvényeken!

Nyitókép: Amanda McConell képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja