SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

5+1 kirándulótipp a téli szünetre

Tóth Nikolett [cikkei] - 2020-12-31
Unod a szokásos napi sétát? Kimozdulnátok, de a vírus miatt nincsenek lehetőségek? Ezekkel a kinti programokkal feldobhatjátok a napjaitokat az ünnepek alatt! Olyan meseszép kirándulóhelyeket mutatunk, amelyeket csak nagyon kevesen ismernek, ráadásul könnyen megközelíthetők gyerekkel is, akik garantáltan élvezni fogják.
5+1 kirándulótipp a téli szünetre

Használjátok ki a szünet utolsó napjait, kirándulásra fel!

Margitsziget, Normafa, Városliget. Tipikus helyek, ahová biztosan gyakran mentek Ti is. Ezeken a helyeken azonban mindig sokan vannak, érdemes most a vírus miatt kicsit eldugottabb kirándulóhelyeket választani. Már csak azért is, mert tele az ország felfedezésre váró, meseszép helyekkel.

1. Libegő

December 31.-ig kedvezményes, 100 forintos gyerekjeggyel lehet libegőzni. Ha pedig felértünk a János-hegyre, semmiképp se hagyjuk ki az Erzsébet-kilátót, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra. A kilátó alján egy barlang jelzés mutatja az utat az Átjáró barlanghoz, ami pont arról kapta a nevét, hogy átsétálhatunk rajta.

2. Nyakas-kő

Biatorbágy közelében található, csendes, gyönyörű kirándulóhely. Olyanoknak érdemes ezt választani, akik szeretnek sziklákon mászni. De a nehezebb szakasz ki is kerülhető. A Madárszirtre lépcsőn és meredek úton juthatunk fel, a túra egyik része pedig az úgynevezett Százlépcső, amely egy hosszú lépcsősor. Esős, havas időben óvatosan haladjunk a szikla felé, a tetejét pedig inkább kerüljük el! Kisgyerekkel a Madárszirt peremén vezető úton nagyon kell vigyázni, egyes részeken nincs korlát.

3. Rupp-hegy

Tökéletes program gyerekkel a Rupp-hegy. Budapest XI.kerületéhez tartozik. A 7,7 hektáros területen 38 védett növényfaj található, de több védett hüllő és ízeltlábú is él itt. Érdemes ezeket tanulmányozni a gyerekekkel, megtanulni a neveiket.

4. Kecske-hegy

Budapest II. és III. kerületében található, a Szépvölgyi útról könnyen megközelíthető. A hegy tetején megnézhetjük a fakeresztet, de a kőfejtő katlant és a híres Oroszlán sziklát sem érdemes kihagyni. Az oroszlánra hasonlító tömböt később utánfaragták, hogy még inkább úgy nézzen ki, mint egy oroszlán. Az Oroszlán szikla a II. világháborúban megsérült.

5. Galgahévízi Bika-tó

Még télen is csodás látványt nyújt Galgahévíz külterületén a Bika-tó. Gyerekkel, kényelmes tempóban nagyjából egy óra alatt körbejárható. A tavat 1973-ban hozták létre, telepített halak élnek benne. Amiért pedig még garantált siker gyerekkel, hogy a parton akár 15-20 cm-es kagylókat is lehet gyűjteni.

+1 Mini szobrocskák, kincsvadászatra fel!

Gyerekkel az egyik legizgalmasabb dolog lehet Mihail Kolodko miniszobrainak a felkutatására indulni a fővárosban. Az alábbi kincsestérképpel a nyomukba is eredhettek, de vigyázzatok, a szobrok olyan kicsik és észrevehetetlenek, hogy sokszor könnyen elsétálunk mellettük. Éppen ezért olyan kíváncsi, lelkes és élesszemű kincskeresőknek találták ki ezt a programot, mint a gyerekek!

Kockásfülű nyúl

I.kerület, a Sándor palota közelében, a Budavári Sikló végállomása mellett bukkanhattok a nyomára.

Rubik kocka

Bem rakparton, a Batthyány tér közelében, az alsó és a felső rakpart között keressétek!

Főkukac

II. kerület, Bem rakparton találjátok, hideg időben sapkában és sálban, ugyanis a járókelők előszeretettel öltöztetik meleg ruhába. J

Breki

A legendás Brekit a Muppet Showból az V. kerületben, a Szabadság téren találjátok.

Halott mókus

Jászai Mari téren, Columbo szobra mellett keressétek!

Liszt Ferenc

A Liszt Ferenc Repülőtéren, az érkezési szinten található

Noé bárkája

a 7. kerületben az Állatorvosi Egyetem mellett, az István utcában van.

Lufikutya

A Belgrád rakparton fekszik a kutyus, előtte pedig egy csont hever. Nem könnyű észrevenni!

Piszoár

Vajdahunyad várhoz közel, a csónakázó tó mellett keresgéljetek!

Seress Rezső

Az Akácfa utcában, egy étterem falán található

Mini holdjáró

Hol máshol lenne, mint a Hold utcában?

Mr. Bean plüssmackója

A brit nagykövetség korábbi épületén kapott helyet, ez a legújabb szobrocska.

Dreher Antal két sörös lova

A kőbányai sörgyárnál várják a látogatókat.

Búvár

A New York-palota Dunába dobott kulcsa van a kezében, amit elbeszélések szerint a búvár hozott a felszínre.  A szálloda melletti utcában leltek a szoborra.

Herzl Tivadar

Egykori szülőházánál található. 

Tizennégy karátos autó

A Madách Színház közelében kapott helyet.

Süsü

Szabadság téren, egy híres épület lépcsősora mellett van elrejtve a szobor. A gyerekek azonnal kiszúrják!

Kép forrása: Josh Willink fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

- A túlsúlyos emberek száma 1975 óta világszerte megtriplázódott.1 - 2016-ban több mint 1,9 milliárd túlsúlyos nagykorút regisztráltak, ezek közül 650 millió elhízottat, azaz olyanokat, akiknek 30 felett volt a testtömegindexük.2 - A túlsúly miatt számos betegség fejlődhet ki: szívbetegségek, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, a rák bizonyos fajtái, de az idő előtti elhalálozás is jellemző a túlsúlyos emberekre.3
A szerkesztő ajánlja