SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Három tipp kirándulásra, gyerekekkel

Ursa Major [cikkei] - 2020-12-03
Ha már unod a négy fal közé bezártságot és szeretnéd felfrissíteni a lakásban töltött napokat, akkor érdemes kicsit kimozdulni családostul egy-egy könnyebb sétára. Ha a saját háztömbötöket már túl jól ismeritek, íme, néhány ötlet, hogy merre tudtok egy jót sétálni, könnyebben túrázni akár gyerekkel vagy babakocsival is.
Három tipp kirándulásra, gyerekekkel

Tudtad, hogy Budapest mellett egy vízesés is található? A főváros határában lévő zuhatag akár télen is hangulatos és könnyű sétát ígérő túraösvény vonalán, a Jegenye-völgyben lelhető fel. A Budapest és Solymár találkozásánál kanyargó túraúton egy csörgedező patak is kíséri az ide látogatót. A Paprikás-patak a főváros határától néhány száz méterre tör át egy homokkő gáton, így hozva létre az 5 méter magas vízesést. Az útvonal könnyű, kisgyerekkel és babakocsival egyaránt bejárható. A Kökörcsin utcai buszmegállótól néhány lépésre érjük el az erdei utat, amelyen 10 perces könnyű séta megtétele után már fel is bukkan a zúgó vízesés. A kanyargó patak felett több alkalommal fahidakon lehet átkelni, a vadregényes sétaút még egy forrást is tartogat. Az 5,6 km hosszú túra végpontja lehet a Solymári vár, ahonnan csodaszép kilátás nyílik a budai hegyekre.

A főváros kellős közepe is rejt érdekes kiránduló pontokat, ilyen például a Róka-hegyi kőbánya. Ide babakocsival és kicsi gyerekkel semmiképp ne menjünk, de a nagyobb gyerekek biztos, hogy élvezik a bánya meredélyei köré épült lépcsős ösvények megtételét. A Budapest III. kerületében, Csillaghegyen található népszerű kiránduló hely egykoron a főváros legnagyobb mészkőbányája volt. A többszintes bánya és környéke mára védett terület, bebarangolható, izgalmas útvonalakkal. Jó időben bográcsozásra, szalonnasütésre is van lehetőség, illetve falmászók gyakorolnak a kőfalakon. A kőfejtő teteje félkörben bejárható, a szintkülönbségek miatt meredek lépcsőkön kell fölfele és lefele mászni, de megéri felkapaszkodni a peremre, hiszen a tetőről szép időben pazar kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre.

 

Tata közelében, a Gerecse hegység egyik páratlan szépségű völgyében található az Agostyáni Arborétum. A 30 hektáros park különleges növényvilágot rejt: cédrusok, mamutfenyők, nyírek, kőrisek, juharok és megannyi összesen körülbelül 300 féle fa és cserje díszítik ezt a hatalmas parkot. A völgyön átfutó patak vizét tavakba gyűjtötték, így mesebeli erdőben találja magát, aki ide látogat. És mivel közel van Tata, a vizek városa, ezért érdemes egy teljes napos kirándulást tervezni a környékre. Az Öreg-tó Tata emblematikus pontja, de parkkedvelőknek érdemesebb a város kertvárosi részében kialakított Angolkertbe is bekukkantani. Ez Magyarország első angolkertje, melyet még az Esterházy család építtetett a XVIII. században. Szomorú füzek, borostyánnal befutott műromok között sétálhattok és a romantikus Cseke-tó partját is felfedezhetitek.


Kép: creative commons

 

Indexkép:rottonara képe a Pixabay -en. 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja