SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nem szívesen mozdulsz ki hétvégén a járvány miatt? 5 tipp, hogy ne unatkozzatok otthon!

Martincsevicsné Jenei Gizella [cikkei] - 2020-11-18
Az egyre növekvő esetszámok miatt úgy érzed, hogy inkább otthon töltenétek a hétvégét? Esetleg karanténba került a család, és már nem tudjátok, hogy mihez kezdjetek? Rengeteg lehetőségetek van arra, hogy együtt legyetek, tanuljatok, játszatok, vagy új ismereteket szerezzetek!
Nem szívesen mozdulsz ki hétvégén a járvány miatt? 5 tipp, hogy ne unatkozzatok otthon!

Lehet, hogy első pillanatban kétségbe esel, amikor arra gondolsz, hogy otthon kell töltened a hétköznapokat vagy a hétvégéket. Mit fogtok csinálni? Hogy töltitek el az időt értelmes dolgokkal? Nem fogtok egymás agyára menni?

Ne aggódj! Legyen szó egy otthon töltött hétvégéről vagy karanténról, a következő tippek segíteni fognak neked abban, hogy hasznosan és szórakoztatóan teljen az idő a négy fal között.

1. Alkossatok együtt!

Létrehozni valamit, alkotni, sütni valami finomat segít elterelni a gondolatodat. Ha ezt a gyerekekkel közösen végzitek, akkor pedig egy szuper családi program. Keressetek a neten valamilyen egyszerű, gyorsan elkészíthető süti receptet. A kekszek a legjobbak, mert a gyerekek általában türelmetlenek, nem szeretnek sokat várni a végeredményre. Egy csokis vagy kókuszos keksz tökéletes választás. Könnyű elkészíteni és gyorsan megvan.

A fiúk nem mindig szeretnek sütni-főzni, de alkotni, építeni annál inkább. Építsetek akadálypályát az autóknak otthon található eszközökből. Rajzoljatok versenypályát, ragasszátok össze az egyes lapokat és indulhat a verseny. A lehetőségeknek csak a fantáziátok szab határt!

2. Maradjatok kapcsolatban!

Mikor írtatok utoljára kézzel levelet? A gyermeked írt már valaha igazi, kézzel írt, hagyományos levelet? Borítékba tenni, bélyeget ragasztani, postára adni, várni, hogy mikor hozza a postás a választ, nagyszerű élmény a mostani gyermekeknek. Beszéljétek meg a nagyszülőkkel, hogy írjanak az unokáknak. Biztosan nagy lesz a meglepetés!

Ha nem tudtok elmenni a postára, akkor használjátok ki az online lehetőségeket. Tartsatok videópartit a családdal, vacsorázzatok együtt úgy, hogy közben videóhívásban vagytok, vagy fedezzetek fel új alkalmazásokat.

3. Olvassatok közösen!

Nézzétek meg, hogy milyen könyveket tároltok otthon. Lehet, hogy felfedeztek olyanokat, amiket még el sem olvastatok, vagy olyanokat, amiket szívesen újra olvasnátok. Lehet, hogy találtok régi receptkönyveket, amikből kipróbálhattok néhány finomságot.

A közös olvasás nem csak azt jelentheti, hogy felolvasol a gyermekednek. Közös olvasást úgy is tarthattok, hogy mindenki hozza a kedvencét, egy finom tea és egy meleg pléd társaságában mindenki elhelyezkedik a nappaliban, és olvastok. Nem ugyanazt, hanem mindenki a sajátját. Külön-külön, de mégis együtt. A gyerekeknek csinálhattok külön kis olvasósarkot kényelmes párnákból, pokrócokból. Egy jó kis kuckó sokkal csábítóbb a sima fotelnél!

4. Tanuljatok együtt valami újat!

Ha meguntátok az olvasást, akkor tanuljatok valami új dolgot. Nézzetek körül az interneten, keressetek olyan játékokat, amiket még nem ismertetek. Rengeteg ingyenes oktatóanyag áll rendelkezésre. Lehet nyelvet tanulni, hangszeren játszani, trükköket, bűvészmutatványokat gyakorolni, vagy akár játékosan iskolai feladatokat megoldani.

A bezártság amúgy is stresszes dolog. Ha van hozzá kedvetek, akkor sajátítsátok el a meditálás vagy a jóga alapjait. Szakértők egyöntetűen vallják, hogy mind a két módszer nagyon hasznos gyermekkorban is. Tanuljátok meg együtt, szerezzetek közös élményeket!

5. Fedezzetek fel ismeretlen tájakat!

Attól, hogy be vagy zárva a négy fal közé, még „kirándulhatsz”. Az internet segítségével ma már számos múzeumot, történelmi helyszínt, híres épületet nézhetsz meg kívülről és belülről egyaránt. Számos bemutató film közül választhatsz, illetve nagyon jó applikációk állnak rendelkezésre ahhoz, hogy részt vegyél egy interaktív túrán.

A GUIDE@HAND alkalmazás például egy nagyszerű lehetőség az egész családnak. Hírek, események, közérdekű információk, népszerű helyek kategorizált bemutatása, megjelenítése térképen, többnyelvű, tematikus, hangos, vezetett, GPS-alapú séták városban, természetben, látványosságok interaktív bemutatása előre letölthető, valós és virtuális panorámaképek használatával.

A hazai látványosságokon kívül rengeteg külföldi helyszínt is bejárhattok virtuálisan. Bekukkanthattok állatkertekbe, a piramisokba vagy szinte bárhová, ahová csak szeretnétek.

 

 

 

Kép forrása: Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja