SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Borús időben is derűsen

Kisiván Krisztina [cikkei] - 2020-11-04
Még él bennünk a nyár emléke, a közös együttlétek és a felszabadult, játékos, pörgős énünk. Az ősz új feladatokat diktál a magánéletben és a munkában is. Nehezített a helyzetünk a kialakult egészségügyi körülmények miatt. Ebben az évszakban van itt az ideje a pihenésnek, tanulásnak, elmélyülésnek és ezzel egy másfajta feltöltődésnek. Az ősz és a tél az az évszak, ami újabb csodás alkalmat biztosít arra, hogy megvizsgáljuk önmagunkat, számot vessünk és sokkal többet törődjünk a körülöttünk élőkkel, gyermekeinkkel, családtagjainkkal.
Borús időben is derűsen

Más-más prioritással számolnak az egyedülállók és a párkapcsolatban élők, a gyermekes családok. Mindenképpen fontos, hogy a jókedvünket, pozitív hangulatunkat megtartsuk még a sötétebb, szürkébb időszakban is.

Tippek és tanácsok:

1. Legyél Te az, aki másokat motivál – az ötleteidet bátran tárd a barátok, ismerősök, családtagok elé. Örülni fognak neki. Az elfogadás érzése pedig növeli a Te önbecsülésedet, elégedettségedet is.

2. Naptár és napló vezetése - Ha eddig ezt nem tetted, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld, milyen nagy segítség az életed vezetésében, az önmotiválásban a napló, illetve a naptár vezetése.

Meglátod, idővel milyen másként nézel rá az adott napra, majd a következőre és következőre. Egy olyan struktúrát, keretet ad az életedben, ami - bármilyen furcsa – előbb utóbb szokássá válik és rájössz, hogy biztonságot ad.

Mert a biztonságérzet az egyik legfontosabb tényező az életünk további tervezéséhez.

Jó lenne, ha szakítanál időt arra is, hogy napi (de legalább heti) szinten leírnád azt, hogy milyen jó dolgok történtek veled. Röviden, akár csak szavakkal is.

Ez javítja a hangulatodat és újabb felismerésekre juttat magaddal és másokkal kapcsolatban is.

Hogyan fogj hozzá? (miután vettél vagy elővettél egy naptárt, füzetet, naplót)

AMI NEKED FONTOS - Légy kicsit önző!

  • előre írd be, azokat a programokat, amit már, akár hónapokra előre, biztosan tudsz és neked fontos (születésnap, névnap, karácsonyi buli, stb.).
  • Heti terveződbe is írd be, azokat, ami már fix az adott hétre, jövő hétre és Neked fontos (edzésem, mozi, orvos, találkozó).

AMI MÁSNAK IS FONTOS

  • írd be azokat, ami nem csak rólad szól – pl.gyerek edzése, anyának bevásárlás

EZUTÁN TEKINTS RÁ és KERESD TOVÁBB A SZABAD IDŐPONTOKAT

Na, itt van, amit keresel, a felszabadult idő. Az igazi én – idő. Ezt csak Te alakítod, amiről Te döntöd el, mi kerül ide.

Ja! Nincs? Én-időre bizony sürgősen szükséged van ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyél a magánéletedben, párkapcsolatodban, anyaként és a munka területén is.

Lényeges, hogy a fent leírtakat ne vedd túl szigorúan és tudd, hogy semmi sem kötelező, engedd szabadon a fantáziádat.

Ezeket a szabad időpontokat igyekezzünk szeretettel és vidámsággal, lazulással és feltöltődéssel kitölteni. Az én- idő nem csak arról szól, hogy egyedül csinálunk valamit vagy épp semmit, hanem azt, hogy a számunkra legkedvesebbek közé tartozó dolgokat tesszük. Lehet ez alvás, sütés, főzés, barátkozás, csevegés, kirándulás, utazás, olvasás… és akár társasjátékozás.

A társasjátékok közösségeket, így családokat is összekovácsoló, aktív – általában szellemi tevékenység, ami fejleszti a mi saját és a résztvevők szociális érzékét, logikai, kommunikációs készségeinket, érzelmi (EQ) és értelmi (IQ) intelligenciánkat.

Készülhet gyerekeknek is napló, óvodásoknak rajzokkal, jelekkel vagy nagyobb gyerekek, már maguk is beírhatják, tervezhetik a saját elképzeléseik szerint.

A rajz egy kiváló projekciós eszköz felnőttnek és gyereknek egyaránt. Lehetőséget biztosít belső énünk megmutatására, kreatívan olyan dolgokat hozhatunk felszínre, amiről sokszor magunk sem tudunk vagy nem merünk bevallani másoknak.

A borús napok máris szebben telnek így, ugye?

Ha többet és mást is szeretnél megtudni a lehetőségekről, szeretnél magaddal és másokkal jobban megismerkedni, javítani a kommunikációdon, kapcsolataidon, engem megtalálsz itt az oldalon vagy a írj nekem itt: www.livecoach.hu/kapcsolat linken

Kép: Mick Haupt / Unsplash

Kisiván Krisztina


Kisiván Krisztina
life coach-mediátor-rajzvizsgálati szaktanácsadó

Elérhetőségeim:
E-mail: info@livecoach.hu
Honlap: www.livecoach.hu
Telefon: +36-70-628-2026

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja