SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kalandos utazgatás - mozdítsd ki Kajla segítségével a négy fal közül a gyerekeket

Családinet [cikkei] - 2020-10-20
 [X]

Hódítanak a Kajla útlevelek: ezzel az egyszerű, játékos módszerrel könnyebben motiválhatók a gyerekek arra, hogy kirándulni induljanak, bejárják az országot a családjukkal, és megismerjék hazáink nevezetességeit.
Kalandos utazgatás - mozdítsd ki Kajla segítségével a négy fal közül a gyerekeket

Nem könnyű manapság kirobbantani a kicsiket a szobából, a TV, számítógép elől. A múzeumok, a természet, a kiállítások sok gyerek szemében nehezen veszik fel a versenyt az okostelefonokkal. Ezért kelt életre 2019-ben Kajla, a vizslakölyök, aki kirándulásra, utazásra csábítja a gyerekeket. Miért érdemes csatlakozni hozzá?

Kajla - őszi erdő
 

Megérkezett az új útlevél

A Kajla-útlevelekkel az országjárás most már izgalmas küldetéssé vált: a felfedezők pecséteket és Kajla karikákat gyűjthetnek a helyszíneken, amiket felkeresnek.

A 2020/21-es tanév elején közel 370.000 alsós gyermek vehette át az iskolában a saját útlevelét. Az idei pecsétgyűjtő füzet bővített tartalommal, új helyszínekkel és ismertetőkkel várja a kicsiket. A gyűjtögetés izgalma, a célok elérése még érdekesebbé teszi a gyerekek számára a családi kirándulást.

Kajla - MÁV vonat
 

Kedvezmények

Az útlevéllel és diákigazolványukkal együtt ingyenesen utazhatnak a gyerekek az őszi szünetben a MÁV-Start és a GYSEV vonatain, valamint már a Volánbusz járatain is. Az idei járványhelyzet miatt most még a tavalyi, zöld, és az idei, kék útlevél is érvényes - mindkettővel igénybe lehet venni a kedvezményeket.

Kajla - Volánbusz

 


Otthoni barkácsolás

Kajla honlapján megtaláljuk a hazai nevezetességek ingyen letölthető makettjeit is, amiket nyomtatás után könnyedén össze lehet hajtogatni. Így elkészíthetik a gyerekek otthon a saját, mini Magyarországukat a kirándulások után. A telefonokon edzett kis ujjaknak is jót tesz a házi barkácsolás: játék közben fejlődnek a finommotorikai képességeik, a fantáziájuk és kreativitásuk is.

A honlapról Magyarország térképét és Kajla családját is letölthetjük, akik számára otthon is folytatódhat a kirándulás a fantázia birodalmában, a gyerekek idegenvezetésével.

Nemrég zárult le Kajla Makett pályázata, mely a nyári szünet elején indult, szeptember 30-ig pedig ingyenesen lehetett igényelni makettcsomagot a makett.kajla.hu oldalon. 

13.000 gyerek élt is a lehetőséggel, s közülük 2000-en küldték be a versenyre saját makettjüket, amiket meg is lehet tekinteni. A zsűri már kiválasztotta a nyerteseket - mint mondják, rendkívül ötletes és kreatív megoldások születtek, izgalmas környezetekbe helyezték a gyerekek a makettjeiket. Aki az idei játékból kimaradt, annak mindenképp érdemes figyelnie Kajla oldalát, mert a nagy sikerre való tekintettel a jövőben is lesznek hasonló versenyek.


Érdekes úticélok

A vizslakölyök honlapján részletes listát és sok érdekességet találunk azokról a helyszínekről, ahol pecsétet és Kajla karikákat szerezhetnek a gyerekek. Jelenleg 20 Kajla kör bejárásakor lehet karikát szerezni: ezek olyan családbarát helyszínek, ahol sok érdekesség várja a kicsiket, így számukra is izgalmas lehet a közös utazás.

Kajla - érdekes úticélok - Keszthely

A felsorolt helyszíneken ezüst Kajla karikát kapnak, melyből három darabot beválthatnak egy arany Kajla karikára. A küldetés és gyűjtögetés izgalma egyre több gyereket csábít a túrázásra: két hónap alatt már 10.000 Kajla karika talált gazdára.

A szervezők arra kérik a családokat, hogy indulás előtt mindig tájékozódjanak a körök és pecsételő pontok aktuális nyitvatartásáról. Azonban akkor is lehet karikát szerezni, ha egy adott pecsételő pont éppen zárva tart: ebben az esetben a www.kajla.hu/kajla-karika linken keresztül, vagy az info@kajla.hu email címen lehet igényelni.

Ha még nem használtátok az útlevelet, érdemes elővenni és megismerkedni vele - a tanösvények és kirándulóhelyek egész évben várják a családokat, így elkezdhetjük a gyűjtögetést már az őszi szünet alatt is.

Kajla körök - Szalajka völgy

További információ, érdekességek, játékok: www.kajla.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja