SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Varga Irén és a közösségi bántalmazás

Gáspár Katalin [cikkei] - 2020-10-12
Varga Irén - ezt a nevet már a legtöbben ismerik, akik a közösségi oldalakat bújják. Egy első pillantásra is láthatóan kicsit zavart elméjű középkorú asszony, aki énekesnőnek képzeli magát. Folyamatosan a TikTokon, a Facebookon és Instán is futnak dalos és zavaros beszédű videói. Klasszikusan a "falu bolondja" akin mindenki nevet. És aki zavart elméjével együtt nevet azokon, akik nevetik.
Varga Irén és a közösségi bántalmazás

A TikTokot, mint platformot rengeteg gyerek használja. A 12+ -os korosztály számára az itt felvett információk komolyan mérvadók. Az itt kialakított közösségi viselkedés pedig a felnőttek felelőssége volna. Különlegesen fontos lenne, hogy helyükön kezelhessük a Varga Irén /Bíró Mari jelenségeket, mert teljesen biztos, hogy nem áll meg itt a történet.

Parókákat hord és ráköp a szempilla spiráljára

Miket csinál Varga Irén? Miért nevetség tárgya? Mert úgy viselkedik nyilvánosan, saját maga (?) által feltett videós posztokon, mintha senki nem látná őt, és folyamatosan felületet ad a piszkálásokhoz. Furán öltözik, műköröm és műszempilla van rajta, sminkel, láthatóan igényes lenne, ad magára, de mégsem sikerül neki a dolog. Mivel mindenhez, nem csak az énekléshez, hanem az öltözködéshez, a sminkeléshez is kevés a tudása, így sehogy se jön össze neki szinte semmi. Folyamatosan pojácája az internet népének, akik persze adják alá a lovat.

Irénke és a Nyugati pályaudvar

Irénke énekel. Mármint ő azt mondja magáról, hogy énekesnő. És sztár is. Mi lenne más, akinek ennyi sok követője van, az csak sztár lehet. Irénke énekel. A fő terület, ahol megtalálhatjuk a Nyugati pályaudvar. Itt lehet tőle számokat kérni, amiket aztán elénekel, és amikért fizetséget kér. Irénke koldusasszony, aki dalaival fizet az adományokért.  Beszédhibás, hamis, rossz amit csinál, de a bolondon nevetni évezredes szokás, hát az egyszerű tömeg nem marad ettől távol most sem. Irénkét megalázni kinevetni és gyalázni lassan népszokássá válik bizonyos körökben.

Az elcsattant pofon – a média kussol, a feministák inkább balra néznek ….

Néhány hete Irénkét megütötte egy „ember” a Nyugatiban. A pofonról felkerültek a képek a közösségi hálókra, de ott és akkor, helyben, egyetlen embernek nem jutott eszébe elkapni ezt az őrültet, megállítani, feljelenteni. Az utcán, a „rajongók” karéjában megütni egy 150(+) centis, szellemi fogyatékos kis nőt, bármilyen szinten nézzük is, rettenetesen gáz.

Mégis, egyetlen sajtóorgánum, egyetlen „elegáns budai úriasszonyokból összetömörült” feminista közösség nem szólalt fel, hogy ezt a bántalmazott asszonyt védelmébe vegye. Varga Irénke ciki nekünk. Nem fér bele a dobozba. Elnyomott, kihasznált, de mégsem az a szokásos módon szánni való, agyonvert nő, akit fekete monoklikkal lehet mutogatni. Neki csak az agya lágyabb, azzal mindig nehezebb valamit kezdeni.

A közösség felelőssége – a család felelőssége

Láthatóan van férje (Jónás László)  – több videóban megjelenik – aki ezt az egészet nem csak hogy hagyja, de támogatja is. Hiszen rajta, a családon, a közvetlen közegen nagyon sok múlna. Irénkét ez a közeg szemmel látható módon támogatja az ámokfutásában. Kvázi „futtatják” őt, hiszen a pénz, amit összekoldul, valószínűleg nem csak nála marad. Nekik kifizetődő, hogy Irénke ilyen és eszük ágában sincs megállítani. Valószínűleg ők sem kevésbé buták, mint a rajongó közeg, akik nem érzik annak kínos voltát, hogy a szellemi fogyatékos emberen nevetni, belőle pojácát csinálni sokkal nagyobb szegénységi bizonyítvány annak, aki ezt csinálja, mint annak, aki maga kerül a bántalmazás középpontjába.

Ma nincs törvény rá, hogy valaki, aki, képes magát ellátni és van családja, mit tehet és mit nem, tehát mindez teljesen jogszerű, nyilvános és mégis … Érezzük mind, akiket a 100-as IQ-nál nagyobb ésszel és a szokásosnál erősebb szociális érzékenységgel áldott meg az ég, hogy a bolondon nevetni a kispolgárok attitűdje. Ugyanakkor semmilyen mód nincs – a családi háló, a személyes szociális közeg kivételével – arra, hogy az ilyesmit megállítsuk. Amikor pedig a személyes közeg sem különb és még anyagi hasznot is remélnek abból, hogy a kedves kis bolondjukat futtatják, akkor bizony elszabadul a pokol.

 

Czigány Judit színésznő kiállása

A nők valahogy másként tudnak viszonyulni egy nőtársukhoz. Két végletben. Kegyetlenebbek és aljasabbak, vagy empatikusabbak és figyelmesebbek. Varga Irénre egyetlen ember reagált úgy, hogy azzal példát mutatott.

A művészet nagyszerű eszköz. És Czigány Judit énekesnő, színésznő nagyszerűen bánik ezzel az eszközzel. Duettet énekelt Varga Irénkével, és a saját nagyszerű hangjával „feljavította” a szerencsétlen koldusasszony károgását. Művészként megmutatta, hogy lehet kiállni, hogy lehet jobbá tenni, hogy lehet nem megalázni valakit, akin mindenki csak a nyelvét köszörüli. Empátiájával példát mutatott azoknak, akik folyamatosan Varga Irén paródiákkal hakniznak.

Még a nemzet megmondóembere, Dancsó is kiakadt azon, hogy Varga Irént hogy megalázzák, de csak a maga egyszerű Dancsós módján foglalkozott a kérdéssel, még nagyobb népszerűséget adott szegénynek.

De egy fecske nem csinál nyarat …

Mi legyen a Varga Irének, a Bíró Marik sorsa ebben a világban? Mi történik, ha valaki, aki szellemileg labilisabb, kikerül a közösségi médiába és ott mém lesz. Elhíresül, megalázás, vicc és -mint a fenti példa mutatja – akár tettlegesség áldozata lesz. Tízezer ostobára jut egy Czigány Judit. Az új világ, amiben élünk, még nem kínál válaszokat ezekre a problémákra, nincs jó megoldás, nincs feloldás, sőt ki sincs mondva az sem, hogy az elnyomás egyik módja az, amit ezekkel a szerencsétlen emberekkel művelünk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja