SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Töltődj fel a téli hónapok előtt az ezerszínű őszi tájban!

Családinet [cikkei] - 2020-10-05
 [X]

Talán szomorúsággal tölt el, hogy véget ért a nyár és hűvössé vált az idő. Ne keseredj el! Az őszi táj varázslatos színeivel, friss illatával és különleges hangulatával biztosan elvarázsol. Húzz túracipőt, pattanj biciklire, mozdulj ki és indulhat a felfedezés!
Töltődj fel a téli hónapok előtt az ezerszínű őszi tájban!

Az ébredező tavasz után a szépen lassan megpihenő ősz az egyik legcsodálatosabb évszak. Ha tavasszal a vírushelyzet miatt elmaradtak a kirándulások, akkor itt az ideje bejárni Magyarország csodálatos tájait. Mindegy, hogy a túrázás vagy a bringázás szerelmese vagy, a hosszú erdei sétákat vagy a vársétákat kedveled, esetleg szívesen üldögélsz egy pohár borral a kezedben, a hazai kínálatban mindegyikre találsz alternatívát.

Magyarország a csodák forrása


1. Kikapcsolódás a szabadban!

Imádod a hosszú és izgalmas túrákat? Akkor a legjobb helyen élsz. Magyarországon számos, nemzetközileg is ismert és elismert túraútvonal áll a rendelkezésedre. Ha kevés az időd, akkor a lakóhelyedhez közel válassz úti célt, így este már otthon pihenhetsz. Kiváló egynapos túralehetőség Budapest környékén:

  • Pilis-tető-kör: egy látványos panorámaszerpentin gyönyörű mészkősziklákkal, csodálatos és felejthetetlen kilátást nyújtva.
  • Thirring-körút: hatalmas sziklaformációk, amelyek a meredek lejtőből gubbasztó óriásokként kiemelkedve vadregényessé teszik a Dobogó-kő északi lejtőit.
  • Kalderatúra a Börzsöny szentélyében: Magyarország egyik legnagyobb háborítatlan, településektől távoli erdeje, melyben védettsége folytán megmaradt, illetve visszatelepedett az értékes, természetes életközösség.

DobogókőDobogó-kő


Vidéken is találsz 1 napos túraútvonalakat. A teljesség igénye nélkül néhány kiváló úti cél:

  • Soproni kilátók útja: erdős lejtők, kanyargó ösvények a Fertő tó környékén.
  • Körtúra az Írott-kőre: egy könnyed túra, mely akár kisgyerekes családoknak is kiváló.
  • Sztúpa: Zalaszántón található buddhista szentély, melyet maga 14. Dalai Láma avatott fel.

ÍrottkőÍrott-kő

Ha lehetőséged nyílik egy hosszabb túrára, akkor mindenképpen meg kell ismerned az Országos Kéktúra útvonalait, melyre méltón lehetünk büszkék, hiszen a National Geographic beválasztotta a 25 leginkább ajánlott úti cél közé. Az Országos Kéktúra nem csupán egy útvonal, amit bejárhatsz. Sokkal több annál. Egy igazi kaland, hiszen beszerezheted az Országos Kéktúra igazolófüzetet és ebbe gyűjtheted a különböző állomásokhoz tartozó pecséteket. Kiváló családi kirándulás, de csapatépítő programnak sem rossz. Ha ezt már ismered, akkor az Országos Kékkör részeként fedezd fel Magyarország dunántúli és alföldi tájait is.

Országos Kéktúra útvonal
Országos Kéktúra útvonal (Saskő)


2. Kulturális értékek felfedezése!

Régi várak, várromok, kastélyok és erődök mind-mind arra várnak, hogy felfedezd őket. Már nem kell a nyári hőségtől tartanod és még a vastag téli kabát sem akadályoz a mozgásban, így itt az idő, hogy bepillants a régi csaták és diadalok világába, és megismerd a korabeli előkelőségek mindennapjait. A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében ezek a régi kincsek folyamatosan megújulnak, és tárt karokkal várnak. 

Rezi vár
Rezi vár


3. Őszi kalandozások a gasztronómia jegyében!

Az ősz az egyik legszebb évszak a borászok körében, hiszen iyenkor szüretelik egész éves munkájuk gyümölcsét, melyet vidám rendezvények keretében minden borvidéken meg is ünnepelnek. Számos helyen aktívan is részt vehetsz a szüreti munkákban, ünnepelhetsz a szüreti felvonulásokon, és megkóstolhatod a helyi gazdák munkájának gyümölcsét. 

Magyarország 22 borvidékének mindegyike tárt karokkal vár: ha már ismered a tokaji, villányi vagy egri borokat, akkor itt az idő felfedezni a kisebb borvidékek, mint például Mór, Pannonhalma vagy Bükk pincészeteit is.

A borok mellett rendkívül vonzó hazánk gasztronómiai kínálata. A változatos termőhelyek szezonra jellemző ízeit a termelői piacokon is megkóstolhatod. Itt a vásárlás nem arról szól, hogy leveszed a polcról a terméket és kifizeted. Egy valódi termelői piacnak egyedi, különleges hangulata van. A termék mögött ott van személyesen a termelő a vendégszeretetével, a történeteivel és a tudásával együtt.

Bármilyen úti célt is választasz, Magyarországon biztonságban vagy. Gyűjts élményeket, töltsd fel a szíved és a lelked, hogy legyen mire emlékezni a téli hónapok alatt.

A cikk a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával készült.

Fotók: Magyar Turisztikai Ügynökség

További információ: https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja