SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Titkos favorit az Alföldön: Szentes és az Open Hotel

Családinet [cikkei] - 2020-01-22
 [X]

Manapság a turisztikai térkép tele van csodásabbnál csodásabb tájakkal, szálláshelyekkel, attrakciókkal, az utazók pedig egyre inkább kezdik felismerni azt a tényt, hogy kis hazánkban is számtalan gyönyörű hely van, ami felfedezésre vár. Van aki a hegyekért, van aki strandokért, gyógyvizekért, és van aki a színes rendezvényekért, programokért utazik, ennek megfelelően választja ki célpontját országhatáron belül. Egy biztos: a paletta széles, és a mai, információkban túltengő világunkban sok dolog el tud veszni - méltánytalanul. A következő írásban egy titkos favoritot, fekete lovat mutatunk be az olvasóknak: az Alföldön, azon belül is Csongrád megyében található Szentest és a város első 4 csillagos szállodáját, az Open Hotelt vesszük górcső alá.
Titkos favorit az Alföldön: Szentes és az Open Hotel

Az Open Hotel a Kurca-partról

Miért éppen Szentes?

Sokan kérdőn vonják fel a szemöldöküket, ha Szentes neve elhangzik: “Nem is hallottam még róla, merre van?”. Vannak emberek, akiknek dereng ez a név, de nem tudják megmondani hol hallották. Nos, talán elsősorban a sportélet az, ami miatt megmarad az emberek fejében a város neve. Szentesen a vízilabdának nagy hagyományai vannak, több korosztályos, utánpótlás csapat is van a városban, ráadásul mind a férfi, mind a női szakág OB I-es tagsággal büszkélkedhet. Sőt! A férfi és a női vízilabda válogatottat is erősítette már több, a városból indult sportoló.
Ám Szentest nem csak a vízilabda teszi pezsgő hellyé: van a városban úszó, tánc, karate, tenisz, asztalitenisz, futball, cselgáncs, kosárlabda, sakk, természetjáró és még megannyi más egyesület, csoport is.

Szentesi Üdülőközpont
A Szentesi Üdülőközpont egy része

A sport szerelmesei mellett a fürdőket kedvelő vendégek is megtalálják a kedvükre valót, hiszen a városban két helyen is adózhatnak az élvezetnek. A Szentesi Üdülőközpontban komplex szolgáltatásban lehet része annak, aki jegyet vált, hiszen a hagyományos strand mellett wellness részleg is működik, ahol élménymedence és szauna is várja a vendégeket. Ráadásul az Üdülőközponttól gyalog is elérhető távolságban fekszik a szintén remek vizű Termál Gyógyfürdő is - bő negyedórás séta, ami alatt gyönyörködhetünk a városban.
S ha már a város. A szépen kialakított terek, zöld területek, intézmények, azaz Szentes látnivalói a belvárosban mind arra várnak, hogy felfedezzük őket, és ha úgy döntünk, nem autóban ülve, vagy tömegközlekedést használva nézzük meg őket sorra, akkor sem kell óriási távokra készülni, így akár kényelmesen, gyalog is be lehet járni a környéket. - mi ezekből szemezgetünk.

A természet szerelmeseinek ott van a Széchenyi-liget, ami Szentesi Üdülőközpont szomszédságában található. Itt el tudjuk hagyni a város zaját és meghalljuk a természetet is sétánk során. Szintén az Üdülőközpont szomszédságában vannak a teniszpályák, így ha aktívan akarunk kikapcsolódni fürdőzés előtt, vagy után (esetleg másnapján), megtehetjük ezt bérleti díj fizetése mellett. Az év bármelyik időpontjában járnak Szentesen, ajánlatos sétálni egyet a Kossuth téren (ez a város főtere). Itt található a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ, valamint egész évben programok sorozata várja az érdeklődőket: rendeznek koncerteket, fesztiválokat, népzenei találkozót, fúvós zenekari találkozót, motoros találkozót, nyáron pedig színházi előadásokat is, aminek részeként még humor estek is vannak.

Kossuth tér - a rendezvények otthona
Kossuth tér - a rendezvények otthona

Még a Kossuth térhez tartozik az attól külön parkosított Erzsébet tér, ami otthont ad a Szentháromság-szobornak és a Szent Anna Templomnak. Szintén itt található a méltán híres Horváth Mihály Gimnázium is, ahol az országban elsőként elindították a színjátszó tagozatot. És ha már színjátszás, színészet, akkor mozi. Pár száz méterre a Kossuth-, és az Erzsébet tértől található a Nagy Ferenc sétáló utca, ahol megtaláljuk a Szentesi Mozit, így a mozgókép szerelmesei is kielégíthetik vágyaikat a látogatás alatt.

Ugyan a sort lehetne még bőven folytatni, de lehetőséget adunk arra, hogy mindenki magának fedezze fel a környéket. Azonban 2 tippet még fontos leírnunk!
Szeptember elején rendezik meg minden évben (idén már a XIX.) Lecsófesztivált, mely ideje alatt több helyszínen, több színpadon egész napos programok vannak neves sztárfellépőkkel és természetesen a névadáshoz kapcsolódó főzőversennyel. Itt bizony kicsik és nagyok, a játszóháztól kezdve a koncertekig, megtalálják maguknak a kedvükre valót. És itt kell megemlíteni azt is, hogy a városban több szórakozóhely van, ahol havonta legalább egy nagy durranásra lehet számítani azoknak, akik szeretik a könnyűzenét.

Az Open Hotel főbejárata
Az Open Hotel főbejárata

Szentes legújabb csodája az Open Hotel

Szentesen sok szálláshely érhető el annak, aki kikapcsolódást keres a városban, de ezek közül egyértelműen kiemelkedik az Open Hotel, a város első 4 csillagos szállodája. A szálláshely 2018. nyarán nyitotta meg szobáit a vendégek előtt, és azóta már számos külföldi és hazai csoport és egyén visszatérőnek számít a helyen. A hotel 24 szobával rendelkezik, melyek mindegyikéhez tágas erkély tartozik, ami a gyönyörű Kurca-partra néz. A szobák felszereltsége egészen pazar: a teljesség igénye nélkül van légkondícionáló, széf, LED tévé, minibár, kényelmes ágyak, asztal, olvasó lámpa, szekrény, ami mind kényelmessé, már-már luxussá teszi a pihenést. A szálloda bababarát, így akár kisgyermekkel is nyugodtan igénybe vehetjük a szolgáltatásokat, mert minden adott a gyerkőcök szórakoztatásához is. S hogy az élvezeteket halmozni is tudják a vendégek, arról egy időszakosan nyitva tartó, saját szabadtéri medence gondoskodik. Nem maradnak fürdőzés nélkül azok sem, akik abban az időszakban érkeznek, amikor a hotel saját medencéje nem üzemel, ugyanis minden csomagajánlathoz belépőket biztosít a szálloda a Szentesi Üdülőközpontba - a vendég kívánságának megfelelően a wellness részlegbe vagy akár a strand területére.

Open Hotel - saját szabadtéri medencével
Open Hotel - saját szabadtéri medencével

És akkor nem szabad elfelejteni a kulináris élvezeteket sem, hiszen a szálloda saját étteremmel rendelkezik, ahol jellemzően a magyar ízek kapnak ugyan helyet, de olykor a szakácsoknak köszönhetően utazást tehet az ember az ízek világában más országok, tájak ételeivel is. A szálloda ráadásul a városközponttól nagyjából 5 perc sétára van, így a nevezetességek könnyen elérhetőek gyalog is, ugyanakkor a hotel és a környezete mégis egy csendes, vízparti csodahely, ami abszolút favorittá teszi, ha a következő úticélját tervezgeti az ember. A szlogenjük pedig sokat sejtető és lényegre törő: Open Hotel - Kulcs a garantált feltöltődéshez.

Felkészültek? Már csak Önökre várnak! :)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja