SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jakupcsek Gabriella: Nagy levegő - Aki megáll, elsüllyed - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2019-12-03
 [X]

"Én például szomorú lennék, ha nem változnék, mert az borzasztó lenne. Az olyan lenne, mintha leöntöttek volna gyantával, mint legyet a borostyánban."
Jakupcsek Gabriella: Nagy levegő - Aki megáll, elsüllyed - Nyereményjáték!

Ha vannak hiteles példaképek ma Magyarországon, akkor Jakupcsek Gabriella az. Olyan celebritás ő, akinél nem érzünk sztárallűrt, csakis humánallűrt. Akinek legfőbb célja az, hogy ember maradjon és emberibbé tegye maga körül a világot. Ezt képviseli munkája során, amikor a Jakupcsek plusz kanapéján ülve a legkülönfélébb sorsú vendégeket hallgatja meg, és óriási traumákkal küzdő embereket faggat arról, hogy mi az élet értelme, hogyan lehet mégis továbbélni. Mekkora levegőt kell venni az újrakezdéshez? De ezt képviseli a magánéletben is, amikor anyaként, nagymamaként, feleségként, barátként tesz meg mindent az érzékenyítésért.

Szokásához híven így új könyvében sem fél a tabutémák kibeszélésétől sem, mint amilyen a válás, halál, bakancslista, öngyilkosság, alkohol, drog, zaklatás, szegénység, munkahelyi problémák, kiégés, traumák, pálfordulások, figyelemirigység, menopauza, családi ünnepek, generációs szakadék, digitálisrabság, kütyüfüggés, influencerek, testmódosítás, börtönsorsok, magyar iskolarendszer, öregedés, magány, és az örök változás, mely egyedüli alapja lelki és fizikai túlélésünknek. Mint könyvének egyik szereplője, egy fantasztikus nő szerint, aki 30 éves munkaviszony és házasság után döntött úgy, hogy új életet kezd, pilóta lesz, és gyerekeken segít. És ha egyik terve nem sikerült, elővette a radíros végű ceruzáját. Radírozott, és újratervezett, radírozott és újratervezett. Így tett Jakupcsek Gabriella is egész életében, és ezt hirdeti új könyvében is. Gabi sem esett soha kétségbe, és nem állt meg, mert tudta, ha megáll, akkor elsüllyed.

Kevesen vannak ma Magyarországon, akik annyiféle sorssal találkoznak a munkájuk során, mint JAKUPCSEK GABRIELLA hiszen egy-egy televíziós évad során kisebb városnyi emberrel beszélget. Meghallgatja beszélgetőtársait a nevét viselő műsorban, átadja a tudását szakmai rendezvényeken vagy tréningek irányítójaként, és persze magánemberként társaságban, szülői értekezleten, sőt egyszerűen csak az utcán. És miközben a számtalan történetet átszűri a lelkén, azokból az élet általános esszenciája keveredik ki. Majd továbbadja a hallottakat, viszi magával, folyamatosan dolgozik rajtuk. Nem hagyja nyugodni, vajon hogyan lehetne megfogalmazni a tanulságokat a többi ember számára, miként lehetne érzékennyé tenni, elfogadásra és pozitív gondolkodásra sarkallni másokat.

Ezek között a történetek között akad drámai, megdöbbentő, megható, szomorú, vidám, hihetetlen és torokszorító, de az összes sors közös jellemzője, hogy történik valami, ami megváltoztatja a főszereplő életét. Fordulóponthoz érkezik, vennie kell egy nagy levegőt, és döntenie kell. Jakupcsek Gabriella ezeket a helyzeteket állítja reflektorfénybe, hogy aztán segítsen levonni a következtetéseket.

A felkavaró történetek sokáig foglalkoztatják, meg akarja érteni őket, a mélyükre szeretne hatolni. Vajon hogyan készül fel ezekre a találkozásokra az ismert műsorvezető, akinek az a hivatása, hogy másokat meghallgasson, közös gondolkodásra hívjon, és fontos ügyeket a közbeszéd részévé tegyen? Visszatalál-e a saját életébe úgy, hogy közben megőrzi a lelki egyensúlyát? No és milyen szerepet játszanak ebben a komplex folyamatban az illatok?

Jakupcsek Gabriella megrázó, elgondolkodtató, megindító vagy akár vidám történeteken keresztül ad választ ezekre a kérdésekre. Minden egyes sztori utazás, lélekben és a valóságban is, a felkészüléstől a helyszínre taxizáson és a beszélgetésen át a hazaútig és az élmény elengedéséig. Beengedés és kiengedés – ez a két kulcsszava ennek a kötetnek. Vagyis a lelkierő folyamatos áramlása, amikor a jót beengedjük, a rosszat pedig hagyjuk, hadd szálljon minél messzebbre tőlünk. Amikor hiszünk abban, hogy akármilyen üres, érzelmi vákuumot teremtő világban élünk is, mindig kell lennie bennünk elég lendületnek ahhoz, hogy kitöltsük reménnyel, emberséggel. Csak venni kell egy nagy levegőt… a többi pedig megy magától!

Kötetinformációk:

3999 Ft, 304 oldal, keménytábla, illatos oldalak, megjelenés: november 12.

Jakupcsek Gabriella: Nagy levegő

Idézetek:

„A szakmámból adódóan az átlagembernél jóval nagyobb nyitottsággal élek. Kinyitom a szemem, kinyitom a szívem, és minden történet esetében az érdekel, mi van mögötte, és ki van mögötte.”

„Ne felejtsd el, ha feljutottál a csúcsra, le kell küldened a liftet.”

„Sok ember él úgy, hogy még véletlenül se kerüljön olyan helyzetbe, hogy megérintődjön.”

„A kocsi nemcsak fizikailag az A pontból a B pontba jutást jelenti, hanem a lelki utazást is vissza a saját életembe.”

„A beszélgetéseimmel mindig az a célom, hogy a sztori ne csak róla szóljon, hanem legyenek sokak számára érvényes tanulságai.”

„Meg kell tanulni segítséget kérni.”

„Szakemberek szerint a humorérzék pontos jelzése annak, hogy valaki mennyire omlott össze.”

„Ha szívfacsaró témával foglalkozom, a megfelelő lelkiállapotba kerüléshez nekem fontosak az illatok.”

„Értékelnünk kell, mekkora segítséget nyújt valaki azzal, hogy mesél.”

„Nincs más túlélési technika, mint a pozitív hozzáállás.”

„Minden napunkért felelősek vagyunk, és a jelenünk bele fog szólni a jövőnkbe.”

„Legbelül mindig az a kisgyerek vagyok, aki azon gondolkozik, hol lehet télakolni, azaz a fogsából lelépni, megszökni.”

„Különleges képesség azt megtanulni, hogy a másiknak, mi a jó.”

„Annak az esélye rendkívül csekély, hogy az otthonunk is változzon, a társunk is velünk együtt változzon, és még mi magunk is tudjuk, merre tartunk.”

„Áltatjuk magunkat azzal, hogy majd a férjünkkel megmásznánk a Himaláját, csak mire felmennénk a Himalájára, már nincs férjünk, egyébként meg annyira rosszak a porcok a térdünkben, hogy a sarokig sem tudunk elbotorkálni.”

„Az emberek többsége a külső körülményektől teszi függővé az életét.”

„Mindenki darálja a napokat, és az apró részletekkel nem foglalkozik. Eljön az a kor, amikor mindenkinek elő kellene írni, hogy vonuljon el, és térképezze fel magát kicsit.”

„A végére ott maradunk egyedül az emlékeinkkel, de az nem mindegy, hogy van-e mire emlékeznünk örömmel.”

„Ahogyan a párkapcsolatban elmehetünk a másik mellett, úgy mehetünk el a gyerekünk mellett.”

„Egy híres toxikológus mondta egyszer, szülőként nem adunk alkoholt a gyerekünknek, a telefont mégis megvesszük neki hatéves korában.”

„Hagyjunk levegőt magunknak, hagyjunk levegőt a gyerekeinknek, de ne távolságot!”

„Amikor szülőként úgy gondoljuk, hogy gyereket nevelünk, valójában magunkat is formáljuk.”

„Nekem a barát jelen idejű szó.”

„Nem igaz, hogy bajban mutatkozik meg a barát. A sikerben mutatkozik meg.”

„Örvendetes látni, hogy újraértelmeztünk bizonyos jelenségeket, mert a szexista magatartás még a nyolcvanas években még megszokott volt.”

„Az ötven fölötti létről vajmi keveset beszélünk.”

„A legnagyobb tévedés, hogy bárkinek olyannak kellene lennie, mint régen volt, mindenki hadd lehessen olyan, amilyen épp most akar lenni.”

„Az ember szívében sokféle szeretet elfér, és azért, mert most más a férje, attól még szeretheti azt, akivel egyébként 10-15 évet eltöltött, csak nem abban a minőségben szereti, ahogy azt, akivel most él.”

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre helyesen december 10. éjfélig és a helyes választ beküldők között kisorsoljuk Jakupcsek Gabriella: Nagy levegő című könyvét a Jaffa Kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2019. december 11.


A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)


Kiemelt kép: Background psd created by freepik - www.freepik.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja