SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szórakoztat, informál és utazásra csábít: egy tökéletes nyári olvasmány gyerekeknek

Németh Noémi [cikkei] - 2017-06-29
A nagyszerű könyvsorozat mindhárom kötete több, mint egy-egy mesekönyv: útikönyvek is egyben, s még a szülők számára is tartogatnak meglepetéseket. Utazik a család - Irány Eger, a Velencei-tó és a Balaton!
Szórakoztat, informál és utazásra csábít: egy tökéletes nyári olvasmány gyerekeknek

Remek nyári olvasmánynak ígérkezik az Utazik a Család könyvsorozat, melyet 5 éven felüli gyermekeknek ajánlanak, s egy kész programtervet ad a szülők kezébe. A nagy sikernek örvendő, Balatont és Eger környékét bemutató könyvek után most már a Velencei-tavat is bebarangolhatjuk.

A könyveket olvasva mi is részesévé válunk a kissé szeleburdi család kalandos utazásainak: megismerhetjük a népszerű városok gyerekbarát látnivalóit. A szórakoztatás alapját már maga a mesélő személye megadja: a narrátor ugyanis a család kutyája.

A szereplőkkel könnyű azonosulni: egy hétköznapi, kedves és szerethető magyar család ízig-vérig valóságos és mókás kalandjait ismerhetjük meg a könyvekből - semmi cukormáz! Az utazás pontosan úgy telik, ahogy az általában a kisgyerekes családoknál szokott: sok játékkal és izgalommal, ám jut idő a pihenésre, vagy akár egy kis nyafizásra is. A könyv illusztrátora igyekezett életszerű karaktereket alkotni: senki sem tökéletes, ahogy az életben sem.



A rajzok több helyen maradtak feketén-fehéren - befejezésük a kis olvasókra vár! Igaz, hogy könyvbe általában nem írunk, sem rajzolunk, e szabály alól azonban kivételt képez az Utazik a család könyvsorozat, a színezésre ugyanis maguk az alkotók is áldásukat adják. Sőt, a turistává nevelés mellett épp ez a kötet egyik fő célja: a gyermekek foglalkoztatása. Így válik praktikus segítőtársunkká a könyv hosszú autóutak során: amikor már felütné fejét az unalom a hátsó ülésen, kezdődhet a színezés.

A könyvsorozat nagy sikernek örvend, s népszerűségének bizonyítékai gyakran jutnak vissza a szerzők fülébe: akadt olyan szülő, aki arról "panaszkodott", hogy gyermekei kérésére pontosan ugyanazokat az útvonalakat kellett bejárniuk a családdal, mint a könyvbéli szereplőknek.
Aggodalomra azonban semmi ok: a bemutatott útvonalak egyáltalán nem számítanak megerőltetőnek. A tesztalany a szerző, Csapody Kinga kisfia volt: a könyv megszületése előtt együtt barangolták be az említett helyszíneket, így pontosan le tudta mérni, mennyi látnivalót sűríthet úgy a mesebeli család napjaiba, amennyit az életben is be tud fogadni egy 3-4 éves kisgyermek. A könyvekben folyamatosan gyerekbarát programlehetőségekkel találkozunk, így kicsikkel is bátran eredhetünk a főhősök nyomába.

Érdemes is így tenni - mondja Csapody Kinga -, még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy már mindent láttunk gyerekkorunkban az említett városokban. A világ folyton változik, fejlődik, egyre több a látnivaló: mi magunk is rácsodálkozhatunk olvasás közben, mennyi újdonság vár ránk azokon a helyszíneken, amikről azt gondoltuk, már jól ismerjük. Tudtad, hogy a Balatonnál már tevegelhetünk is? Na ugye…!

A hiánypótló kiadvány tehát amellett, hogy szórakoztat és hasznos időtöltéssel szolgál, izgalmas, aktuális programlehetőségekre hívja fel a figyelmünket, s az olvasás befejeztével kirándulásra csábítja a családot.
A kütyük bűvöletében élő gyerekek korában mit nem adnánk azért, ha gyermekünk könyvet olvasna, majd arra kérne, hogy mozduljunk ki és nézzük meg személyesen is kis országunk látnivalóit? Az Utazik a Család sorozat segítségével ez könnyedén megtörténhet, a vicces történeteket ugyanis könnyű megszeretni, a kicsik érdeklődését pedig gyakorlott íróként profi módon tartja fenn a szerző.

Továbbra is arra buzdítunk minden szülőt: ne ültessétek a TV elé a gyerekeket a nyári szünet nagy részében, inkább olvassatok! Csatlakozzatok Tilda és Tódor családjához és fedezzétek fel először velük együtt, majd később az életben is Magyarország legszebb, gyerekek számára is izgalmas látványosságait!

A könyv szerzője: Csapody Kinga, a nagy sikerű Manó Könyvek Kiadó főszerkesztője. Volt középiskolai tanár és mentor, moderátor és szervező, újságíró és fotós, szerkesztő és szerző is, rendezvényszervező, sajtó- és PR manager - elsősorban azonban anya, s több gyerekkönyv szerzője.

Illusztrátor: A könyvsorozat bájos rajzait Szalma Edit készítette. Tanulmányait a Magyar Iparművészeti Főiskolán végezte, később egy reklámügynökségnél dolgozott, majd saját céget alapított férjével - hosszú ideje foglalkozik gyermekkönyvek illusztrálásával, számos hazai és külföldi kiadó számára készített már rajzokat.

A könyvsorozat támogatója: a Kids Oasis. A 4 éve működő Kft. célja, hogy egy általuk kidolgozott kritériumrendszer szerint minősítse a hazai szálláshelyeket családbarát szempontok alapján. Szigorú elvárásaiknak nem könnyű megfelelni, ám ez az utazók számára természetesen jót jelent: amely szállás elnyeri a Kids Oasis által megítélt családbarát szállodai minősítést, azt nyugodt szívvel választhatjuk ki a nyaralás megtervezésénél. Az Utazik a család könyvsorozat szereplői olyan szálláshelyeken pihennek meg, ahol minden feltétel adott a gondtalan családi pihenéshez.


Szalma Edit, Gyetvainé Zováth Anikó (Kids Oasis), Csapody Kinga
Fotó: Bach Máté

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja