Könyv- és lemezajánló

A közösségimédia-felületeken barangolva mindennap legalább fél tucat fontos ügy jön szembe. Most mutatunk egy olyat, ahol nemcsak a jó cselekedet nyújtotta melegséget érzed majd szíved környékén, de egy mesekönyvvel is gazdagabb leszel. Nem is akármilyennel!
Gazdag és arisztokrata családból származott Audrey Hepburn? Pompás hollandiai kastélyokban nevelkedett gyerekkorában, mint egy hercegnő? Szülei valóban szimpatizáltak a nácikkal? Az anyja tényleg találkozott Adolf Hitlerrel? Miért Anne Frank volt Audrey lelki társa? Mit látott a világháború legnagyobb ejtőernyős hadműveletéből, és hogyan élte meg nagybátyja kivégzését? Hogy szerzett titkos balettelőadásokkal pénzt az ellenállóknak? Tényleg tagja volt a holland ellenállásnak?
Mi történik azután, hogy megkapja az ember a gyerekéről az autizmus diagnózist? Onnantól már örökké a "miért pont ő?" kérdéseket fogja magának feltenni? Lehet vidámnak lenni egy autista gyerekkel a családban? Igen. Lehet.
Él egy tévhit arról, hogy a kamaszok nem olvasnak. Pedig, ha rendszeresen olvastunk nekik kisgyerekként meséket, ebben a nem egyszerű korban is igénylik majd a könyvek társaságát. Jobban, mint gondolnánk. De milyen könyvet válasszunk nekik? Mi az, ami ha bekerül a karácsonyfa alá, nem landol a polcon örök porfogásra kárhoztatva?
"Én például szomorú lennék, ha nem változnék, mert az borzasztó lenne. Az olyan lenne, mintha leöntöttek volna gyantával, mint legyet a borostyánban."
“Remek ifjúsági regény, amely finoman beleszőtt pszichológiai ismeretekkel szinte észrevétlenül nevel önismeretre, kreativitásra, bátorságra, kapcsolatokra, együttműködésre, egy sor olyan képességre, amely az embert boldoggá teheti." (Prof. Dr. Bagdy Emőke)
Mit tesz meg egy nő azért, hogy Anya lehessen? Meddig képes elmenni akkor is, ha az orvosok már lemondtak róla? Napjaink egyik élen járó meddőséget előidéző betegsége az endometriózis. Sok helyen korunk pestiseként is nevezik- bár ez nem jár halállal és nem is fertőz. Nagyon sok nőnél fordul elő, sokan nem is tudják, hogy szenvednek ebben a betegségben, mivel az endometriózis alattomos. Egy csendes gyilkos, mely nem öli meg a testet, de a lelket igen. Hiszen a nőktől az egyik legszentebb dolgot veszi el, hogy anyává válhassanak.
Miért megyünk a temetőbe? Miért nem jön már hozzánk a nagypapa? Csak az öregek halnak meg? Ha kórházba kerülök, én is meghalok? Ha meghalunk, hova kerülünk? A gyerekeknek számtalan kérdése lehet az elmúlással kapcsolatban, amikre gyakran nehéz választ adni. Ha pedig egy nagyon közeli hozzátartozót veszítenek el, előfordul, hogy nem kérdeznek, csak magukba zárkóznak, és szoronganak. A halál, az elmúlás, a gyász olyan témák, amikről nem szívesen beszélünk, pedig nagyon fontos.
Már 8 kötettel büszkélkedik a KidsOasis mese-útikönyv sorozata. Az Utazik a család! által 8 magyarországi tájegységről, régióról olvashatnak a gyerekek saját nyelvükön, közérthetően, viccesen, kedvesen.
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.