SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 könnyű módja hogyan spórolhatunk meg egy kis pénzt gyerekzsúr szervezésekor

Krisztián Anikó [cikkei] - 2013-03-21
Adj meg mindent gyermekednek a születésnapi buliján, de azért figyelj a költségekre is. Egy kis odafigyelés és kreativitás csodákra képes.
10 könnyű módja hogyan spórolhatunk meg egy kis pénzt gyerekzsúr szervezésekor
  1. Kerüld a papír alapú meghívókat!
    Persze, lehet saját készítésű, a gyerek által rajzolt meghívókat küldeni a "kis vendégeknek", de ha ehhez nincs kedve a lurkónak, akkor spórolhatunk a meghívók megvásárlásán is egy kis pénzt. Küldj e-meghívót! Rengeteg ilyen oldal található a neten.
    Az én honlapomon is találhatsz ilyen meghívókat ITT.
     
  2. Előre tervezd meg a parti témáját, és nyitott szemmel járj bevásárláskor!
    Például Valentin nap után, olcsóbban tudod megvásárolni a rózsaszín és piros dekorációt, amit a hercegnős partin jól tudsz alkalmazni, vagy éppen Halloween után a tökdekorációkat, narancssárga és fekete kiegészítőket árulják kedvező áron.

     
  3. Hány gyereket hívjunk?
    Azzal is költséget tudsz csökkenteni, ha megszabod a gyermekednek, maximum hány főt hívhat meg a partira. Persze ő szeretne az egész osztállyal, csoporttal ünnepelni, és akkor még a szomszéd gyerekekről nem is beszéltünk. Oszd meg az ünnepséget, az iskolában vagy az oviban is szoktak a gyerekek ünnepelni. Vigyél be a suliba, oviba egy tortát, otthonra pedig csak a közeli barátokat, szomszédokat hívjátok meg, max. 5-6 főt.

     
  4. Próbálj meg olcsó kiegészítőket vásárolni!
    A gyerekek a tévében látják az újabb és újabb mesefilmeket. Nehéz lépést tartani a divattal. Ma még Thomas a gőzmozdony, holnap már a Transformers a nyerő. Igen ám, de egy Disney mesehős, vagy egy Cartoon Network figurával díszített papírpohár, tányér néha nagyon borsos áron kapható. Meg kell fizetned a védett márkát. Na, ezt tudod kikerülni úgy, hogy egyszínű poharakat, tányérokat vásárolsz, és például a szívószálakat dekorálod a parti témájának megfelelő karakterekkel. A boldog szülinapot feliratot is meg tudod magad csinálni, néhány papírzászlót egymáshoz fűzve és matricákkal díszítve.

     
  5. Itt van még a torta kérdése!
    Egy mesefigurával díszített, extrém formájú torta akár 8-10 ezer forintba is belekerül. Te ezen is spórolhatsz. Ha ügyesen sütsz, akkor készítsd magad a tortát, egyedi mintázatú ostyapapírokat is tudsz már vásárolni, melyeken a kedvenc mesehős található. Viszont egy kis marcipánmassza felhasználásával ügyesen dekorálhatod magad a tortát. Ezenkívül készíthetsz muffinokat, amiket vagy közösen az ünnepelttel együtt díszítesz fel, vagy éppen a parti folyamán együtt a gyerekekkel.

     
  6. Közös szülinapi buli!
    Ha van a gyermekednek egy barátja, aki közeli időpontban született, akár együtt is tarthatják a születésnapjukat, így az általában közös ismeretségi körből kikerülő gyerekeket csak egyszer kell meghívni és a két kisgyermek szüleinek is egy költséget kell állniuk. Arra figyeljetek az ilyen buli szervezésekor, hogy semleges helyen tartsátok (ne valamelyik gyerek szüleinek házában), és legyen mindkettőnek külön tortája, és persze mindkettőre ugyanannyi figyelem jusson!

     
  7. Válassz egyszerű parti témát!
    Használj sok lufit, ami olcsó és sokféle játékra felhasználható. Nem kell drága arcfestéket venni, itt van, hogyan készíthetsz magad is otthon bio kozmetikumot. Sokszor az is elég, ha a gyerekek a ház előtti aszfaltra rajzolva versenyeznek, vagy rossz idő esetén csomagolópapírt tehetsz a földre és ezen mutathatják meg rajztudásukat.

     
  8. Minimális ételfogyasztás!
    Jelöld meg pontosan az időpontot, amikor a vendégeket fogadod, és a parti időtartamát is. Jó, ha ebéd után tartod a bulit, így biztosan nem éhesen fognak a gyerekek megérkezni, már a szendvics és a pizza nem is kerül szóba a bulin. Emellett érdemes a meghívót úgy fogalmazni, mint például: „Csatlakozz hozzánk sütemények, fagyi és más édességek elfogyasztására!”. Ebben benne van, hogy csak nasi lesz.

     
  9. Házi játékötletek!
    Találj ki olyan játékokat, amikhez nem szükséges drága kelléket vásárolni. Nézz körül otthon a társasjátékok között. A Twister például kiváló elfoglaltság lehet minden korosztálynak. Vagy minden háztartásban található, másfél vagy kétliteres fehér műanyag flakon. Ezeket töltsd meg sima vízzel, majd ételfestékkel színezd őket különböző színűre. Rakd őket egymástól nem túl messzi távolságra és már kezdődhet is a „bowling”. Gumilabdával kell őket eltalálni. Célszerű az udvaron játszani ezt a játékot. :)

     
  10. Olcsó bevásárlás!
    Nézz körül a 100 forintos vagy 1 euros boltokban. Ott sokszor kaphatóak olcsón papírcsákó, szerpentin, konfetti, papírtrombita. Ezeket is bátran használd fel a díszítéshez és néhány matricával még a parti hangulatához is hozzákapcsolhatod ezeket a tárgyakat.

     

Fotó: Free Stock Photo: Three young girls celebrating a birthday.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja