SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nagyobb esély a gyógyulásra

Családinet [cikkei] - 2007-12-18
A Szemem Fénye Alapítvány, mely 2003 óta többek között rákbeteg gyerekek szállítását végzi országszerte, idén Karácsonytól a Raiffeisen Bank ajándékának köszönhetően újabb gyermekmentő esetkocsival szállíthatja a kicsiket, ezáltal javítva gyógyulásuk esélyeit.



Nagyobb esély a gyógyulásra

A pécsi székhelyű Alapítvány kilenc megye beteg gyermekeit szállítja kérésnek megfelelően Pécsre, Budapestre, Debrecenbe és Miskolcra. Tevékenységük kiterjedt hatókörét magyarázza, hogy egyedi – az Országos Mentőszolgálat munkáját kiegészítő - szolgáltatást nyújtanak azoknak a beteg gyerekeknek, akiknek lakóhelye távol esik a kezeléseket biztosító gyógyintézményektől. Mindezidáig a gyermekmentő szolgálat a daganatos és leukémiás gyerekek ingyenes szállítását és mentését öt autóval végezte. Ezek közül egy speciálisan felszerelt esetkocsi elsősorban a klinikák, kórházak intenzív és sebészeti osztályain kezelt gyermekbetegeinek szakemberekkel történő szállítását és mentését látja el. Ez a jármű Budapest kivételével országosan is egyedülálló.

Illetve egyedülálló volt, hiszen a Raiffeisen Bank december 18-án 12 millió Ft értékben egy Hornis márkájú esetkocsit ajándékoz a Szemem Fénye Alapítványnak. Az adománynak köszönhetően jövő évtől nem egyetlen esetkocsira kell majd várakozniuk kilenc megye beteg gyerekeinek, akiknek a várakozás akár életükbe is kerülhet. A mentőautó ráadásul újszülött mentésre is alkalmas lesz.

A speciális mentő december 15. és 17. között a Westend City Center Váci út felöli oldalán volt kiállítva, ahol az érdeklődők belülről is megtekinthették a járművet. Az ünnepélyes átadásra 18-án 11h-kor a Raiffeisen Bank Akadémiai utcai székháza előtt került sor Horváth Krisztina, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese, és Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke részvételével. Az esemény egyik résztvevője Vujity Tvrtko, az Alapítvány tiszteletbeli védnöke, aki kezdettől fogva nyomon követi és segíti annak munkáját. Az új mentőautót is ő fogja útjára indítani, Pécs és a vidéki Magyarország felé, ahol gyermekéletek megmentését, és a kicsik gyógyulását fogja szolgálni.

A beteg gyerekek gyógyulása mellett elkötelezett Raiffeisen Bank a hónap során már másodszor támogat daganatos gyerekekkel foglalkozó szervezetet. December 6-án ugyanis a budapesti Démétér Ház számára steril betegszállító kocsit ajándékozott. Idén karácsonykor a Raiffeisen Bank összesen huszonöt millió forinttal járult hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához.

 

A Szemem Fénye Alapítvány egy leukémiás megbetegedésben elhunyt kisgyermek emlékére jött létre 2002-ben, azóta a beteg gyermekek mentését, szállítását végzi, illetve ápolja a „meg nem gyógyított” gyermekek és a tragikusan elveszített gyermekek emlékét. Gyászoló szülők önkéntes munkájukkal segítik az alapítványt, amely gyermek hospice jellegű tevékenységet is végez.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja