A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Új tanév – új lehetőségek!

Családinet [cikkei] - 2006-09-25
„Kukaügyi ismeretek”
a HuMuSz előadásai iskolai csoportoknak
Új tanév – új lehetőségek!

A Hulladék Munkaszövetség a 2006/2007-es tanévben ismét meghirdeti iskolás csoportok számára tartandó környezetvédelmi foglalkozásait (csak Budapesten). A foglalkozásokon röviden áttekintjük a hulladékgazdálkodás helyzetét, majd a csoport által előre kiválasztott témában mélyedünk el.

 

Választható témakörök:

Reklám és fogyasztás – A vásárlás mozgatórugói – A márkák bűvkörében – Birtoklási vágy – Valós vagy vélt igények? – „Zöldrefestés”

Megelőzés és újrahasználat – A hulladékhegyek csökkentése  – Mit tehetünk mi magunk, hogy kevesebb hulladékot termeljünk?

Környezettudatos vásárlás – Csomagolások – Hipermarket, bolt vagy piac... a vásárlás színterei – Zöld logók és jelzések – valódi és „maszek” jelzések

Szelektív gyűjtés, újrafeldolgozás – Mihez kezdjünk a már „előállított” szeméttel? – Régi termékből újat – Komposztálás – Veszélyes hulladékok problémái, alternatívái

Ártalmatlanítás: égetés, lerakás – Hova megy a kukásautó? – A végső lehetőség – Gondok és aggodalmak – Alternatívák

Környezetbarát háztartásvezetés – Otthoni praktikák – Hulladék, energia, víz, talaj

Komposztálás – Mi kerülhet a komposztdombra? – Miért jó komposztálni?

 

 

A foglalkozások a HuMuSz KIÁLLÍTÓ- ÉS OKTATÓTERMÉBEN, illetve megújult KÖRNYEZETVÉDELMI TANÖSVÉNYÉN (látványos demonstrációs anyagokkal és kellékekkel) kerülnek megtartásra.

A HuMuSz oktatási programjának célja a környezetvédelmi – elsősorban a hulladékkérdéssel kapcsolatos – ismeretek terjesztése, melynek kapcsán lehetőséget biztosítunk hulladékos tematikájú előadások meghallgatására – általános- és középiskolásoknak.

 

A csoportoknak megtartott „órák” során szólunk a hulladék keletkezéséhez vezető okokról (reklám, fogyasztás), a hulladékkezelés jelenlegi módszereiről (lerakás, égetés), az általunk javasolt megoldásokról (megelőzés, újrahasználat, újrafeldolgozás) valamint a könyezetkímélő(bb) életvitel lehetőségeiről. Mivel elsősorban az élményszerzésen alapuló ismeretbefogadásra koncentrálunk, a foglalkozások alkalmával a játékos, könnyed, érdekes motívumokra helyezzük a hangsúlyt.

A 45 perces előadás ára

15 főtől: 3500 Ft+20% ÁFA, azaz 4200Ft/csoport

15 fő alatt: 3000 Ft+20% ÁFA, azaz 3600Ft/csoport

 

A 90 perces előadás ára

15 főtől: 5000 Ft+20% ÁFA, azaz 6000Ft/csoport

15 fő alatt: 4500 Ft+20% ÁFA, azaz 5400Ft/csoport

 

A 90 perces foglalkozás során a gyerekek jobban elmélyülhetnek az egyes témákban. Több lehetőség van játékra, példák megbeszélésére, kérdések feltevésére, a problémák mélyebb megértésére.

 

A csoportok fogadása előzetes időpont egyeztetés alapján történik, bejelentkezés a tervezett dátumnál legalább

két héttel korábban.

(Eső esetén a tanösvényi előadás az oktatótermeben zajlik!)

 

Kapcsolatfelvétel: Földesi Dóra

Telefon: (06-1) 386-2648

E-mail: oktatas@humusz.hu

Cím: 1111 Budapest, Saru utca 11.

www.humusz.hu

 

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja