SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Új tanév – új lehetőségek!

Családinet [cikkei] - 2006-09-25
„Kukaügyi ismeretek”
a HuMuSz előadásai iskolai csoportoknak
Új tanév – új lehetőségek!

A Hulladék Munkaszövetség a 2006/2007-es tanévben ismét meghirdeti iskolás csoportok számára tartandó környezetvédelmi foglalkozásait (csak Budapesten). A foglalkozásokon röviden áttekintjük a hulladékgazdálkodás helyzetét, majd a csoport által előre kiválasztott témában mélyedünk el.

 

Választható témakörök:

Reklám és fogyasztás – A vásárlás mozgatórugói – A márkák bűvkörében – Birtoklási vágy – Valós vagy vélt igények? – „Zöldrefestés”

Megelőzés és újrahasználat – A hulladékhegyek csökkentése  – Mit tehetünk mi magunk, hogy kevesebb hulladékot termeljünk?

Környezettudatos vásárlás – Csomagolások – Hipermarket, bolt vagy piac... a vásárlás színterei – Zöld logók és jelzések – valódi és „maszek” jelzések

Szelektív gyűjtés, újrafeldolgozás – Mihez kezdjünk a már „előállított” szeméttel? – Régi termékből újat – Komposztálás – Veszélyes hulladékok problémái, alternatívái

Ártalmatlanítás: égetés, lerakás – Hova megy a kukásautó? – A végső lehetőség – Gondok és aggodalmak – Alternatívák

Környezetbarát háztartásvezetés – Otthoni praktikák – Hulladék, energia, víz, talaj

Komposztálás – Mi kerülhet a komposztdombra? – Miért jó komposztálni?

 

 

A foglalkozások a HuMuSz KIÁLLÍTÓ- ÉS OKTATÓTERMÉBEN, illetve megújult KÖRNYEZETVÉDELMI TANÖSVÉNYÉN (látványos demonstrációs anyagokkal és kellékekkel) kerülnek megtartásra.

A HuMuSz oktatási programjának célja a környezetvédelmi – elsősorban a hulladékkérdéssel kapcsolatos – ismeretek terjesztése, melynek kapcsán lehetőséget biztosítunk hulladékos tematikájú előadások meghallgatására – általános- és középiskolásoknak.

 

A csoportoknak megtartott „órák” során szólunk a hulladék keletkezéséhez vezető okokról (reklám, fogyasztás), a hulladékkezelés jelenlegi módszereiről (lerakás, égetés), az általunk javasolt megoldásokról (megelőzés, újrahasználat, újrafeldolgozás) valamint a könyezetkímélő(bb) életvitel lehetőségeiről. Mivel elsősorban az élményszerzésen alapuló ismeretbefogadásra koncentrálunk, a foglalkozások alkalmával a játékos, könnyed, érdekes motívumokra helyezzük a hangsúlyt.

A 45 perces előadás ára

15 főtől: 3500 Ft+20% ÁFA, azaz 4200Ft/csoport

15 fő alatt: 3000 Ft+20% ÁFA, azaz 3600Ft/csoport

 

A 90 perces előadás ára

15 főtől: 5000 Ft+20% ÁFA, azaz 6000Ft/csoport

15 fő alatt: 4500 Ft+20% ÁFA, azaz 5400Ft/csoport

 

A 90 perces foglalkozás során a gyerekek jobban elmélyülhetnek az egyes témákban. Több lehetőség van játékra, példák megbeszélésére, kérdések feltevésére, a problémák mélyebb megértésére.

 

A csoportok fogadása előzetes időpont egyeztetés alapján történik, bejelentkezés a tervezett dátumnál legalább

két héttel korábban.

(Eső esetén a tanösvényi előadás az oktatótermeben zajlik!)

 

Kapcsolatfelvétel: Földesi Dóra

Telefon: (06-1) 386-2648

E-mail: oktatas@humusz.hu

Cím: 1111 Budapest, Saru utca 11.

www.humusz.hu

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja