SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Túl van az életveszélyen a kis Fanni, akit anyja késelt meg álmában

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-10-06
Kiengedték az intenzív osztályról Fannikát, azt a 6 éves kislányt, akit saját anyja késelt meg álmában. A nő korábban középiskolai tanárként dolgozott, mentális betegségben szenvedett, de egy ideje nem szedte a gyógyszereit - ezért történhetett a tragédia.
Túl van az életveszélyen a kis Fanni, akit anyja késelt meg álmában

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas.

Saját gyerekére támadt rá az anya, miközben kislánya aludt

Egy Bács-Kiskun megyei nő, Judit egy konyhakéssel támadt rá saját gyermekére, miközben a kislány aludhatott. A 6 éves Fannikát többször is megszúrta. 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében azt írta, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az anya egy 19 cm pengehosszúságú késsel támadt az ágyban alvó gyermekére hajnali négykor, és a fején, valamint a karján is több helyen megszúrta.

A rendőröket a nő párja értesítette. A mentők elmondása szerint a kislány életveszélyes állapotban volt, és a helyszíni ellátást követően kórházba vitték. Gépek tartották életben, műtétre is szüksége volt, az állapota sokáig volt kritikus. 

Anyja a zárt osztályra került. 


Angoltanár volt a késelő nő

A nő édesapja, aki a történtek idején szintén otthon tartózkodott, nyilatkozott a Blikknek. 

Elmondta, hogy szerinte az anya a súlyos mentális állapota miatt támadhatott gyerekére, és mire észrevette, mi történt, addigra unokáját már többször is megszúrta a lánya. 

A helyiek úgy tudják, hogy nőnek volt egy húga, aki öngyilkos lett. Később Judit anyja fogta össze a családot, de két évre rá ő is meghalt. H. Judit az édesapjával, a kislányával és a párjával élt együtt. A nagypapa korábban a paksi atomerőműben dolgozott mérnökként, mielőtt sztrókja lett és leszázalékolták. 

Az anya egyik ismerőse szerint Judit angolt tanított egy dunaújvárosi és egy dunavecsési iskolában. Az utóbbi időban azonban kezdett elindulni lefelé a lejtőn, takarítóként kapott állást.
 

"Megöltem a lányomat, nem akarok zárt osztályra kerülni”

A helyiek úgy tudják, aznap éjjel a párjával veszekedett az utcán. 

"Arra ébredtem éjszaka, hogy Judit az utcán üvöltözött. Azt kiabálta, hogy segítsenek neki és azt is, hogy: "Megöltem a lányomat, nem akarok zárt osztályra kerülni”. Végül leültették a kerítéshez, onnan vitték el a rendőrök” – mondta a nő egyik szomszédja.

Fanni szerencsére azóta már jobban van - mondta el a nagypapa, H. József a Borsnak. 

"Hála istennek Fanni jobban van, már nem is lélegeztetik, és a gyógyszeradagját is csökkentették. Még nem épült fel teljesen, ezért továbbra is kórházban ápolják, de az intenzív osztályról kiengedték."

Hozzátette: "Bementem hozzá a kórterembe, észre is vett. Beszéltem hozzá, de ő nem válaszolt, néhány perccel később pedig elaludt. Azt egyelőre nem tudom, hogy a fizikai vagy lelki állapota miatt hallgatott, de bízhatok benne, hogy hamarosan haza jöhet” – reménykedik a nagypapa. 


Tudom, hogy ő egyáltalán nem rossz anya

József azt is elmondta, hogy nem haragszik a lányára, és a börtönben is meg fogja látogatni. 

"Életem végéig viselni fogom a lányom tettének súlyát, de tudom, ő egyáltalán nem rossz anya”.

A nő korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. Édesanyja kísérte onnan haza, akire szintén rátámadt. Az RTL klub információi szerint a nő már egy ideje nem szedte a gyógyszereit, és ilyen esetben 1-2 adag kihagyás is súlyos rohamot okozhat. 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága emberölés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben. A gyanúsítotti kihallgatásra azonban még nem került sor, mivel a nő még nincs kihallgatható állapotban. 

A nagypapa azt mondta, tudja, hogy lánya a mentális állapota miatt tette ezt, ezért nem is haragszik rá. Ha pedig bebizonyosodik, hogy Judit a mentális állapota miatt büntetőjogilag nem vonható felelősségre, akkor sem nevelheti tovább a kislányt.

Indexkép: PublicDomainPictures képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja