SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Fuldokló unokája miatt állt meg az M7-esen a nagymama: mégsem kell 100.000-es bírságot fizetnie

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-09-22
Július elsején a Balatonról jött haza a nagymama az unokáival, amikor a kisebb gyerek félrenyelt. Azonnal leállt a leállósávban, hogy megmentse az életét. Később 100 ezres bírságot kapott.
Fellebbezett, végül visszavonták a bírságolást. A megszüntető határozatot Rétvári Bence belügyi államtitkár személyesen vitte el az asszonynak.
Fuldokló unokája miatt állt meg az M7-esen a nagymama: mégsem kell 100.000-es bírságot fizetnie

"A másik sírt mellette, hogy meg fog halni az Álmos"

Berkei Évának két unokája van: 7 és 10 évesek. Július elsején a Balatonról tartottak hazafelé, amikor az M7-es autópályán azt látta, hogy Álmos, a kisebbik unokája félrenyelt. 

A történtekről könnyeivel küszködve nyilatkozott a nagymama az RTL Híradónak: 

"A tükörből azt láttam, hogy a kicsi az elsápadt, de a következő pillanatban már azt éreztem, hogy fuldoklik a gyerek, nagyon rosszul van. Gyorsan index ki, félreálltam. A gyerek addigra már totál kész volt, a másik mellette sírt, hogy meg fog halni az Álmos, meg fog halni az Álmos. Mondtam, hogy persze, hogy nem!"

Az idős nő azonnal megállt a leállósávban, hogy segítsen bajbajutott unokáján. A kisfiú hányt, de utána jobban lett, és épségben hazaértek. 

Később azonban az asszony egy levelet kapott, amiben azt állt, hogy 100 ezer forintos bírságot kell fizetnie, mert szabálytalanul használta a leállósávot.

Azonnal írt egy levelet a rendőrségnek, hogy tekintsenek el a bírságtól. Erre azt a választ kapta, hogy a leállósávot csak az autó műszaki hibája miatt lehet használni és csak addig, amíg a hibát kijavítják.
 


 


A nyugdíjának több mint a felét kellett volna kifiztetnie

Berkei Éva ezt nem hagyta annyiban: fellebbezett. A fellebbezésben pedig megindokolta, hogy azért állt meg a leállósávban, mert az egyik unokája fuldokolni kezdett a hátsó ülésen. 

Az eset összes körülményét figyelembe véve végül megszüntették a közigazgatási hatósági eljárást, és még a fellebbezési illetéket is visszafizették az idős asszonynak. A megsemmisítást Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya végezte el – írja a police.hu.

A megszüntető határozatot Rétvári Bence belügyi államtitkárral személyesen vitte el a nagymamának. 

Erről videó is készült: 

Budapest rendőrfőkapitánya azt mondta, hogy a nagymamának abban a helyzetben nem volt más választása, nem tehetett mást, minthogy félreáll.
 

"A szabályok és a törvények mindenkire vonatkoznak, ám az emberi élet védelme mindennél fontosabb"

Rétvári Bence a Facebook-oldalán azt írta, hogy az emberi élet védelme mindennél fontosabb, és akinek gyereke, unokája van, az pontosan tudja, hogy milyen egy életért felelni. 

"Akinek gyermeke, unokája van, az pontosan tudja, hogy milyen egy életért felelni. Éva néni hétéves unokája, Álmos az autóban lett rosszul miközben az autópályán tartottak Budapestre. A nagymama higgadtságát megőrizve azonnal unokája segítségére sietett, s az autóval a leállósávban állt meg, hogy segítsen a fuldokló kisfiún. Szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy milyen esetekben lehet használni a leállósávot, így bár elsőfokon 100 ezer forintos bírságot szabtak ki a nagymamára, másodfokon megszüntették az eljárást. A szabályok és törvények mindenkire vonatkoznak, ám az emberi élet védelme mindennél fontosabb, így a rendőrség a törvény adta kereteken belül tud emberséges döntést hozni az ehhez hasonló esetekben. Budapest rendőrfőkapitányával, dr. Terdik Tamás vezérőrnaggyal kedden személyesen adtuk át az eljárás megszűntetéséről szóló határozatot Éva néninek. Kívánom, hogy a nagymama és unokái soha többet ne éljenek át ilyen helyzetet!"

Olvasd el ezt is: Csak egy ember állt meg az autópályán, amikor egy anya élesztette újra a gyerekét az út mellett

Indexkép: PoliceHungary / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

- A túlsúlyos emberek száma 1975 óta világszerte megtriplázódott.1 - 2016-ban több mint 1,9 milliárd túlsúlyos nagykorút regisztráltak, ezek közül 650 millió elhízottat, azaz olyanokat, akiknek 30 felett volt a testtömegindexük.2 - A túlsúly miatt számos betegség fejlődhet ki: szívbetegségek, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, a rák bizonyos fajtái, de az idő előtti elhalálozás is jellemző a túlsúlyos emberekre.3
A szerkesztő ajánlja