SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Máig reménykedem, hogy egyszer kopogtat az ajtónkon, hogy "szia, apa!" - A 10 éves Fanny nyomtalanul tűnt el

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-01-17
"Segítsetek megtalálni a lányomat!" - Ezzel a felkiáltással posztol a 43 éves Csulak Levente rendszeresen az üzenőfalán. A kétségbeesett édesapa azért nyilatkozott a Családinetnek, mert reméli, hogy valaki információkkal tud szolgálni a képeken látható kislány, Csulak Fanny hollétéről. A titokzatos eltűnés már több mint másfél éve történt, az édesapa azonban bízik benne, hogy kislánya életben van és sikerül megtalálnia őt.
Máig reménykedem, hogy egyszer kopogtat az ajtónkon, hogy "szia, apa!" - A 10 éves Fanny nyomtalanul tűnt el

Az utolsó telefonbeszélgetés: "Szeretlek apa!"

Még mindig nem került elő Csulak Fanny, aki rejtélyes körülmények között tűnt el. Az édesapa telefonon azt mondta: bízik benne, hogy 2022-ben végre magához ölelheti a kislányát. 

A szülők Fanny születése után nem sokkal váltak el, de a felügyeleti jog közös maradt, a kislány egy hetet az édesanyjánál, egy hetet pedig az édesapjánál töltött. Egyik napról a másikra azonban teljesen nyomuk veszett. Anya és lánya se telefonon, se Facebookon nem elérhetőek, nyomoz a rendőrség és az INTERPOL is. 

”A nyári szünet mindig úgy volt felosztva, hogy 1 hónap nálam es 1 hónap az anyukájával. Most sajnos nem nálam volt az első időszakban. Utoljára június 17-én adtam le Fannyt az iskolában, és azóta nem láttam szegényt. Csak telefonon beszéltem vele minden második nap. Utolsó beszélgetésünk 2020. július 17-én volt a lányommal, utána kikapcsolta a saját és Fanny telefonját is, és nyomtalanul eltűntek.”

Az édesapa azt mondja, tisztán emlékszik az utolsó telefonbeszélgetésükre.

”Nagyon furcsa volt az egész, alig akart megszólalni Fanny. Amikor kérdeztem, hogy mit csináltatok ma szívem, halkan annyit mondott, hogy otthon vannak és játszottak. Úgy köszönt el, hogy szeretlek apa. Ezek voltak az utolsó szavai az eltűnése előtt.”
 

Fanny, az eltűnt kislányFotó: Csulak Levente
 

Június 20-án kellett volna eljönnie a kislánynak a szokásos átadási helyre, de nem érkezett meg az édesanyjával. A férfi a rendőrséghez fordult.

”Körözést szabtak ki rá és Fannyra is. Egyből tudtam, hogy külföldre mentek. És persze az Interpol is keresi a lányom, mert elrabolták. Folyamatos nyomás alatt érzem magam, mert azt sem tudom, hogy élnek vagy halnak, hiszen semmi jelt nem kaptam az eltűnés óta. Mindig ott vagyok, mint első nap. Tehát sehol.”

A 10 éves kislány tavaly kezdte volna a harmadik osztályt. Az édesapa azt mondja, se az iskolából, se a szomszédoktól, se a családtagoktól nem tudott meg semmit. Még a régi lakásukban sem volt semmi nyom. Senki nem látott semmit, senki nem tud semmit. Levente számtalanszor ült be az autóba és indult el olyan helyekre, ahol feltételezte, hogy a kislánya tartózkodik, vagy ahol úgy gondolta, hogy bármilyen információmorzsához juthat. De eddig sehol, senkinél nem járt sikerrel. A Családinethez is azért fordult, mert szeretne minden szálat megragadni. Mint mondja, sosem adja fel, hogy megtalálja a lányát.
 

Fanny, az eltűnt kislányFotó: Csulak Levente


”Az elején úgy éreztem, mintha csak egy rossz álom lenne, amiből nem tudok felébredni. Az első napokban, hetekben annyira magam alatt voltam, hogy teljesen tehetetlennek éreztem magamat, azt gondoltam, soha többet nem fogom őt látni. Nehezen, de összeszedtem magam annyira, hogy bár most is csak túlélem a napokat, de legalább már dolgozom, tervezek, gondolkozom, hogy mit tehetnék, és reménykedem. Reménykedem, hogy egyszer kopogtat az ajtónkon, rám mosolyog, és azt mondja: - "Szia, apa!" - majd megöleljük egymást. Ez a remény visz tovább mindig. Soha de soha nem adom fel a reményt, hogy megtaláljam, bízom benne, hogy életben van és egyszer majd minden olyan lesz, mint régen. Alig várom, hogy újra együtt járjuk az erdőt, gombásszunk, biciklizzünk, a kedvenc ételeidet főzzük közösen és nagyokat nevessünk.

Nagyon hiányzol, Drága Fanny!”
 

Fanny, az eltűnt kislányFotó: Csulak Levente


33 év után került elő a 4 évesen elrabolt kisfiú


Csoda, hogy hazatalált

Fanny esete sajnos nem egyedi. Szerte a világon folyamatosan tűnnek el gyerekek. Egy négyéves kínai kisfiút, Li Csing-veit például emberkereskedők raboltak el. A férfi 33 évvel később minden követ megmozgatott, hogy haza tudjon jutni. Emlékezetből lerajzolta a szülőfaluja térképét, amit aztán feltöltött egy videómegosztóra. A rendőrség a rajz alapján be tudta azonosítani azt a kis települést Kínában, ahol egy nőnek régen eltűnt a gyereke.
 

Könnyekben tört ki, amikor meglátta édesanyját

Miután a DNS-tesztek is megerősítették, hogy anyáról és fiáról van szó, végre találkozhattak Jünnan provinciában. A férfi sírva fakadt, amikor meglátta édesanyját. Azt mondta, sok éven át erre a pillanatra várt, el sem hiszi, hogy végre találkozhatott a családjával. Egy posztban fejezte ki háláját és köszönte meg a segítséget.

A férfi nem először próbált meg hazajutni, de sajnos előtte falakba ütközött. Az emberkereskedők ugyanis egy családnak adták át őt, akik nem tudták megmondani neki, hogy honnan származik. DNS-tesztekkel is próbálkozott, sikertelenül. Ezért döntött úgy, hogy az internethez fordul.

Indexkép: Csulak Levente

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja