SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Áfonya hercegnő tortája - Bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét!

Családinet [cikkei] - 2016-08-05
Pechtol Zsolt hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. Az Áfonya hercegnő tortája fantázianevű kreációt a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt hirdették ki az Országházban. A két győztes édességet a nagyközönség először augusztus 20-án és 21-én, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.
Áfonya hercegnő tortája - Bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét!

Idén ötödik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.  A verseny győztese 2016-ban az Áfonya hercegnő tortája lett, melyet a budapesti Tortavár Cukrászda készítette. Pechtol Zsolt cukrász édessége nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert.

Az Áfonya hercegnő tortája eleganciát sugároz, a szép, letisztult formához harmonikus ízkombináció társul. Különösen izgalmas attól, hogy valamennyi íz külön-külön is érvényesül. Mindent érezni, amit a torta előzetesen, látványában ígér, vagyis a fanyar áfonyát, a szeder és ribizli pikáns, savanykás ízét, valamint a könnyű joghurtot és a roppanós mandulát. A tetején a mandularopogós szeletkék mintegy megkoronázzák a tortát. A cukrász törekvésének köszönhetően alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű desszert született, melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is.

A győztes finomságot először augusztus 20-án és 21-én a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség a Várkert Bazárnál, ahol idén is lehetőség lesz ingyenes vércukormérésre és testösszetétel mérésre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban. Az Áfonya hercegnő tortája augusztus 20-ától az ország számos cukrászdájában kapható lesz.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 8,8 g szénhidrátot és 228 kcal-t tartalmaz. A vizsgálatokat a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az volt, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre.

A győztes torta készítője egy Kenwood professzionális robotgépet, valamint a WESSLING Hungary Kft. felajánlásából a TOP-Higiénia rendszerében való ingyenes részvételt nyert. A verseny főtámogatója, a magyar fejlesztésű Dcont vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft. különdíját a Suhajda Cukrászda érdemelte ki a Málnás tükörtortáért. Idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány különdíját, mely egy vacsora a Radisson Blu Béke Hotel Budapest felajánlásából, a Frer Cukrászda cukrásza nyerte a Remetei ribizli tortával. A győztes és a két különdíjas torta nem csak a cukorbetegek választása lehet, hanem azoké is, akik ügyelnek arra is, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.

A zsűri elnöke Nándori László, aranykoszorús cukrászmester volt, aki 2013-ban és 2014-ben megnyerte a versenyt. A zsűri tagjai: Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója, Lajos Mary cukrász, Szőke Zoltán cukrász, Vadon János, rádiós műsorvezető, Gyurcsáné Kondrát Ilona, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa, Mautner Zsófi, gasztroblogger, a Chili & Vanília blog szerzője, és a főtámogató 77 Elektronika Kft. képviseletében Ági Tamás, marketing vezetője voltak. A versenyzőket idén először két szakmai tanácsadó is segítette. Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa a versenyre való felkészülésben konzultált a nevező cukrászokkal az alapanyagokról. Bechmann György, a Zsolnay Kávéház cukrászmestere pedig a három döntős tortát készítő cukrásznak adott szakmai tanácsot a döntő előtt.

Most a hobbicukrászokon a sor: Indul a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny! Nevezés október 3-ig! 
A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdette a Háziversenyt nem szakképzett cukrászok és lelkes otthonsütők részére, melyre  várják a pályamunkákat. A fődíj egy Kenwood robotgép, de két különdíj is gazdára talál: az okos vércukormérők hazai fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft. ajándékcsomagja, valamint Business Lunch 2 fő részére a Radisson Blu Béke Hotel, Budapest felajánlásából. A háziverseny kiírása és a részletek megtalálhatók az alapítvány Facebook oldalán és honlapján – www.egycseppfigyelem.hu 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja