SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Nagy durranás volt az V. Nagy Sportágválasztó!

Családinet [cikkei] - 2009-09-22
Az V. Nagy Sportágválasztót megelőző napon még kitartó eső áztatta a maglódi úti sportközpontot, de ez mintha csak rendezői utasítás lett volna a pályalocsolásra, hogy a másnapi nyarat idéző melegben ne szálljon úgy a por a sportágválasztón.
Nagy durranás volt az V. Nagy Sportágválasztó!

A szervezők péntekre szép időt rendeltek és ennek biztos tudatában válaszoltak csütörtökön az érdeklődő telefonokra: „Megtartjuk a rendezvényt, pénteken napos idő lesz, nem tartunk esőnapot, tessék csak jönni!”.
És lám így is lett, verőfényes indán nyár várta szeptember 18-án a látogatókat és már
fél kilenckor több mint húsz busz utasai várták türelmesen, hogy a 9 órás kapunyitásra bebocsájtást nyerjenek és „nekiessenek” a sportágaknak. A szervezett csoportokban érkező óvodás, iskolás gyerekek és kísérőik példamutató fegyelmezettséggel, rendezett sorokban indultak el, hogy birtokba vegyék a sportközpontot és kipróbálhassák a több mint 80 megjelenő sportágat.
Nem akármilyen lehetőség volt ez számukra, hiszen a fedettpályás „küzdőarénában” a birkózószőnyeg és egy box-ring várta őket, majd a nagysikerű plasztik pályán a korcsolyasportokkal ismerkedhettek meg, de a floorball pályán vagy a kiépített mini-squash pályán is próbára tehették magukat.
A sporttobzódás persze itt nem ért végett, hiszen érdekes labdáktól (mint
például a lábtoll-labda, a softball, a golf, vagy a gyorstollaslabda), a nehezebb „golyókig” (petanque, teke) és a klasszikusabban gömbölyödőbbig (mint a tenisz, kosárlabda, /akrobatikus is!/, labdarúgás /freestyle is!/, strandkézilabda, röplabda), és a labdát érdekesebben felhasználókig (mint például a korfbal, lacrosse sportág) is mind megtalálható és kipróbálható volt. És itt még mindig nem ért véget a sor, hiszen a sportközpont hátsó részén a mászófal mögött, a sípálya mellett, kajak-kenu medence várta a lapátolni vágyókat (kajak-kenu sportok, rafting, evezés), de a szeptemberi melegben a vállalkozóbb kedvűek az úszás és a szinkronúszás sportágaknál vízbe is merülhettek.
És akkor még szót sem ejtettünk a küzdősportok izgalmasabbnál, izgalmasabb válfajairól, a karate több stílusirányzatától kezdve a kendo-n és thai-boxon át a különleges nevű canne de combat-ig, vagy savate-ig.  És persze nem hiányozhatott az atlétika, triatlon, vagy a tornasportok, de két helyen, a táncsport szövetség és egy ír tánciskola helyszínén is „tombolhattak” a ritmust kedvelők.
Kiemelt megjelenést kapott most a labdarúgás és kerékpár, hiszen az E.ON fociszigetet, a T-Mobile pedig egy kerékpár tanpályát és bringaszervizt varázsolt a helyszínre. A domboldalon kialakított pályán pedig a gyakorlottabb hegyibringások mutathatták be tudásukat, a pálya alsó része pedig mounteinboard-nak (a terepgördeszkának) adott helyet, de emellett még trialosok mutatványait is csodálhatta a közönség.
Nagy sikert aratott a főtámogatói Mcdonald’s pontgyűjtő füzet, mely ösztönözte a gyerekeket, hogy minél több sportágat próbáljanak ki, hiszen a garantált nyeremények mellett, a két nap alatt 40 kerékpár is kisorsolásra került a lelkes sportkóstolók között. A 13 órás sorsolásokat - a gyerekek nagy örömére - Ronald McDonald bonyolította le, óriási tömegeket vonzva a színpad elé! A McDonalds hintayo-t pedig állandó mozgásban tartották kicsik és nagyok, szinte feltalálva a perpetuum mobile-t!

Hírességekben sem volt hiány! A rendezvény két napján találkozhattunk többek között Cseh Lacival, Hadfi Dániellel, Engi Klárival, Noszály Sándorral, Kozmann Györggyel, a Sáfrány-testvérekkel, Szentgyörgyi Rómeóval, Sidi Péterrrel, Rippel fivérekkel, Szilágyi Áronnal, Paksi Tímeával, Buruczki
Szilárddal, Faházi Janikával, Dragóner Attilával, Nagy Tímeával, Kozmann Györggyel, Kökény Rolanddal, Gergely Istvánnal, Kótai Misivel, Gyulay Zsolttal  és Hunyady Emesével is. Jelen volt a Magyar Jégkorong Válogatott, a Magyar Szinkronkorcsolya Válogatott több versenyzője, a világbajnok rafting csapat, valamint a Magyar Himalája Expedíció több tagja is.
De Kovács András Péter humorista is eljött a rendezvényre, több sportágba is belekóstolva mérte össze az erejét például Berkes László, testépítő világbajnokkal vagy Kótai Misivel a box-ringben.


Szombaton élőben jelentkezett be a portugáliai maraton kenu világbajnokság helyszínéről Reményi Péter, ahol Csabai Edvinért szurkolhattunk, hogy a C1-ben ismét elsőként érjen célba. A győzelem pillanatainak az ismételt későbbi bejelentkezésnek köszönhetően, a Nagy Sportágválasztó közönsége is részese lehetett. Innen is gratulálunk az első helyezéshez!

Az V. Nagy Sportágválasztó délelőttjén több mint 5000 gyerek jött el pedagóguskísérettel, majd 14 órától a nagyközönséggel kiegészülve több mint 7800-ra gömbölyödött a látogatók száma, szombaton 10 000 volt a résztvevői létszám, mely összességében ismét megdöntötte a előző rendezvény adatait.
Az V. Nagy Sportágválasztót - a 11 órás ünnepélyes fogadáson - Simóka Beáta sport szakállamtitkár, stílusosan egy startpisztollyal nyitotta meg, szombaton 17 órakor pedig Ipacs Endre, a rendezvény főszervezője pisztollyal „lőtte le”. Elmondhatjuk, hogy a kétéves rendezvénysorozat, ötödik sportágválasztója valóban nagy durranás volt!
Akik mindezeket szeretnék személyesen megtapasztalni, jövő májusban és szeptemberben lehetőségük lesz rá, mert a szervezők összegezve a tapasztalatokat, már most nekiesnek a következő Nagy Sportágválasztók előkészületeinek! A jövőben nem a létszám, hanem a sportszakmaiság minőségének növelése az elsődleges cél.

És még egy fontos információ!
Az Intersport és a Nagy Sportágválasztó közös esszépályázatán a rendezvény élményeit vagy általában a sport fontosságát taglaló esszépályázatokat várják a szervezők az általános iskolás gyerekektől, 2009. október 15-éig. A tét nem kicsi, a pályázat 750 000 Ft összdíjazású! Az esszépályázat zsűrije sem akármilyen: Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője,  Csukás István, magyar költő, író, Gombócz János, a Magyar Sporttudományi Társaság Sportpedagógiai Szakbizottságának elnöke, Szujó Zoltán, sportriporter,  Kozmann György, kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világbajnok kenus, a rendezvény sajtófőnöke, valamint Várbíró Ákos, az INTERSPORT marketing vezetője. Úgyhogy írásra fel!

További információ a rendezvényről és a pályázatról: www.sportagvalaszto.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja