SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Feszült rajtpillanatok, szélcsend és várakozás a Pata Boats Finn Junior VB-n

Családinet [cikkei] - 2009-08-05
A balatonfüredi Pata Boats Finn Junior Világbajnokság - Jorg Bruder Cup augusztus 3-i második versenynapján szinte forrt a víz a rajt feszült pillanataiban. Bár háromszor is eldördült a rajtpisztoly mégsem sikerült érvényes futamot vitorlázniuk a junior finneseknek. A lefújt futamon leginkább két versenyző Bakóczy Róbert (HUN) és Filippo Baldassari (ITA) bosszankodott. Az oka egyszerű, hiszen a Pata hajóval induló magyar elsőként, az olasz pedig másodikként vette a kreutz bóját, amikor a rendezők lefújták a futamot. Sajnos a versenyszabályzat szerint 5 csomó alatt nem lehet futamot rendezni a finneseknek.
Feszült rajtpillanatok, szélcsend és várakozás a Pata Boats Finn Junior VB-n

A VB második napja ugyanúgy indult mint az első, a parton kellett tétlenül várakozniuk a versenyzőknek. Annyi különbség volt talán, hogy két levitorlázott futammal a hátuk mögött az első három helyezett hajó vitorlájára már felkerül egy-egy jelzés. A versenyutasítás szerint az első brazil Zarifnak sárga, a második török Kaynarnak kék, a harmadik Bakóczy Róbertnek pedig piros színű matricával kellett vitorláznia.

A szélviszonyok a nap folyamán egyre biztatóbban alakultak, így 12:00 óra körül elindult a mezőny a vízre. A szikrázó napsütésben 2-3 m/s-os déli szélben indult az első futam. A vitorlázásra éhes finnesek csaknem fele már a rajt előtti utolsó egy percen átcsúszott a rajtvonal túlsó oldalára, így az első rajtot visszalőtték a rendezők. A második szigorított fekete zászlós rajtnál is hasonló helyezkedés és tolongás volt a lee bójánál, a rajt előtti egy percben többen ismét kint voltak, mivel 8 hajót kellett korai rajt miatt kizárni, ezért a rendezőség újra visszahívta a teljes mezőnyt, hogy tisztán tudjanak elrajtolni az egységek. 
A fekete zászlós „nyolcak klubjának” tagjai közé bekerült az összetettben második helyen álló török Kaynar, az ötödik görög Mitakis, a hetedik amerikai Ian Cook is. Így ők már biztosan nem hibázhatnak többet az egy kiejtős világversenyen.
A harmadik rajt végül sikeresen lezajlott, már ami a rajteljárás illeti, de a lee bójánál többen bent ragadtak, sőt a legrosszabbul a hatodik helyen álló ukrán Gusenko járt, akinek nem elég, hogy bójaérintés miatt meg kellett
kerülnie újra a pályajelet, de a bírók még a szabálytalan pumpálás miatt 720-as fordulóval is megbüntették.
A rajt után szépen tisztán vitorlázott Pata hajójával a remek formáját mutató Bakóczy, de jó helyen közelítette meg az első kreutz bóját a brazil Zafir és az olasz Baldassari is. A cirkáló bóját végül elsőként a legjobb magyar Bakóczy Róbert vette, mögötte szorosan Baldassari, majd a brazil Zarif következett kissé lemaradva. Ezt követően azonban a szél úgy legyengült, hogy a versenyszabályok szerint a rendezőknek  le kellett fújniuk a futamot, a három éllovas legnagyobb bosszúságára. Ezt követően parti halasztás késztette várakozásra a vitorlázókat. Délután a szél bár bíztatóan fodrozta a füredi öblöt, mégsem volt alkalmas finnes vb futam vitorlázására, így a rendezőség pisztolylövései vettettek véget a második versenynapnak.
A szerdára tervezett újabb
futamon a nyolc fekete zászlós korai rajtos továbbra sem indulhat és a keddi első három helyezett hajón is fennmaradnak a színes matricák.

A partra érkezve Bakóczy csalódottan mondta:
”Nagy bosszúság volt számomra, hogy lefújták a futamot, pedig remek helyen vitorláztam és meg is szerezhettem volna a világbajnokságon az első futamgyőzelmemet.”



Az olasz Baldassari a nemzetközi ping-pong csata közben mesélt élményeiről:
”Én még teljesen új vagyok a finnesek között, februárban ültem be a hajóba, előtte Laserrel vitorláztam. Még nem ismerek senkit. A helyi szélviszonyok nagyon furcsák nekem, jóval erősebb szélhez szoktam. Bár tegnap sokat hibáztam, kaptam egy sárga zászlós büntetést is, azért elégedett vagyok ezzel a 8. hellyel. Szeretnék az első 10-ben végezni.”

A finnes vitorlázók körében nagyon népszerű volt a korábban ebben a hajóosztályban vitorlázó magyar finnes hajóépítő Antal
Gábor a Pata Boats tulajdonosa. Érdeklődve gyűltek köré a csapatvezetők és vitorlázók miközben rajzok fölé hajolva próbálták a finn világmegváltó gondolatokat egyeztetni.

A nap zárásaként talán feledtette a bosszúságokat a Finn Osztályparti, ahol az első versenynapok filmes összefoglalója mellett, a Királynő döntős lányainak fürdőruhás divatbemutatója kápráztatta el a fiatalokat.


Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja