SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az esélyes magyar és külföldi egységek győzedelmeskedtek a BYC Kupán

Családinet [cikkei] - 2009-06-24
A Balatonfüredi Yacht Club 2009. június 19-e és 21-e között 146 egység és 199 versenyző részvételével rendezte meg az idei év legnagyobb ifjúsági ranglista versenyét a BYC Kupát. A regatta keretein belül zajlott a Közép-Európai Cadet Kupa (CECC) nemzetközi vitorlás verseny is. Az utánpótlás versenyzők öt hajóosztályban - 420, Laser Radial, Laser 4.7, Cadet és Optimist - mérték össze tudásukat.
Az esélyes magyar és külföldi egységek győzedelmeskedtek a BYC Kupán

Az időjárási körülmények eleinte nem alakultak kedvezően, mert az első két napon nem sikerült érvényes futamot rendezni, ám a parti rendezvények sikerrel kötötték le a fiatalokat.  Az utolsó versenynapon végül 3 remek futamot vitorlázhatott a népes mezőny. A kiejtő nélküli versenyen végül az esélyesek győzedelmeskedtek.

Minden eddiginél népesebb mezőny vágott neki a háromnapos regattának. A magyarokon kívül, 17 cseh csapat és három lengyel egység is megméretette magát a Balatonon. Az első versenynapon a ragyogó napsütésben még a fű sem rezdült, így a parton várakoztak tettre készen a csapatok. Ám a szervezők ötletességének és felkészültségének hála, a csemeték ekkor sem unatkoztak. A bátrabbak felfújható delfinekkel és vízilabdák segítségével vezették le felesleges energiáikat a vízben. Azok a fiatalok, akik szárazon szerették volna megúszni a napot a csocsó asztalnál tudták összemérni az erejüket. Szombaton fordított „Szél Kálmán” a helyzeten. Napsütés helyett heves északit küldött, így a parton is sebesen közlekedő felfújható repülő tárgyak tették próbára az utánpótlás éberségét. A második versenynap is vitorlázás nélkül telt, de nem unalmasan! Délután a nyolcszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas látogatta meg - egy nagy kupac Kékszalag 2008 könyv társaságában - a fiatal hajósokat. A beszélgetésből kiderült - Farky is aggódik, ha nagy szél fúj, és ha fogyni akar, napokig nem eszik. Sokak szeme felcsillant, amikor kiderült, bizony ő maga is az OP-ben kezdte a hajózást, és napjainkra nagy szerelme a Libera lett. Farkas az utánpótlás iránti tiszteletét a kérdésekre adott lelkiismeretes válaszok, és a névre szóló dedikált könyvek formájában fejezte ki - a gyermeki mosolyokat látva sikeresen! A szellem táplálása után - a BYC hagyományainak megfelelően - tészta parti következett. A közös „tésztacuppogtatás” nemzetközi hagyománnyá vált a cadet osztályban. Az esti ráadás meglepetés az akrobatikus kerékpár bemutató volt, több okból is. Egyrészt mert késve érkeztek picit a sportolók, másrészt élő kellékekkel - értsd önkéntes utánpótlás hajósokkal - rakták ki maguknak a pályát. Lássuk be, káprázatos trükkökkel szórakoztatták a gyerekeket, akik olykor-olykor lélegzetet is visszafogva ámultak a látottakon.
Vasárnapra beérett a szervezők több napos fohásza, az eső elköltözött, és megérkezett a várva várt szél. Egész nap ideális vitorlázó körülmények - 4-13 m/s-os ÉK szél - között küzdött a közel 200 versenyző a trapéz pályán. A legnépesebb osztályban, az Optimistban a BYC ifjú tehetségei szinte minden lehetséges érmet bezsebeltek.
A 60 OP egység közül az ifjúságiak között Vadnai Benjamin (BYC) lett a győztes, a második helyen Gyapjas Balázs (BYC) végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Péch Lóránt (RIVE) állhatott. A legjobb serdülő OP-s Gyapjas Zsombor (BYC) lett, Vadnai Jonatán (BYC) és Dénes Bence (THE) előtt. A nők között Előházi Dorottya a RIVE Optimist versenyzője lett a legeredményesebb. A kicsiknek felfújható állatokat és messzire hordó vízi pisztolyokat is átadott a BYC ügyvezetője.
A Laser 4.7 osztályban a 11 egység közül Szigeti Maxim (VVSI), Herendi Patrik (NVK), Huszka Mátyás (BYC) állhattak a dobogóra. A nők között az összetettben negyedik helyen végzett Virágh Zsófia (THE) lett a legeredményesebb.
A Laser Radial 23 indulója közül Bakóczy Róbert (SPARTACUS) szerezte meg az elsőséget, második lett Szigeti Stacey (VVSI), harmadik pedig Böröcz Bence (BYC). Itt a győzelemre is esélyes Bathó Péter (BYC) az első futamban korai rajtos volt, így hiába hozott egy első és egy második helyet, már nem tudott beleszólni a dobogó sorsába és végül a hatodik helyen zárt. A Laser Radialban Nyulasi Anna (VVSI) lett a legjobb női versenyző. A nagyobb Laser kormányosok értelem szerűen kisebb vízi fegyvereket kaptak, a lányok pedig a szemük színéhez illő gumimatracot. 


A 420-as kategóriában a THE versenyzői diadalmaskodtak. Grams Dominik-Petrahai Gerely (THE), Földesi Péter-Borsos Dániel (THE) és Gond Gergely-Szellem Balázs (THE) egységek szerezték meg az első három helyet. A legjobb női versenyző az összetettben negyedik helyen végzett páros, Weinber Zsófi és Túri Petra (BYC) lettek. A párosok a „gumiszörnyek” mellé Litkey Farkas idei one-design hajójáról - a J-24-es Pénteki Regattáról - szóló könyveket is haza vihettek.
A 32 cadet egységből a magyarok mellett 17 cseh és 3 lengyel páros versengett. A dobogós helyezésekbe végül sajnos a magyarok nem tudtak beleszólni, lengyel páros végzett az első két helyen Max Zakowski-Sonia Dubielak és Osinska Julita és Terpixowska Karolina, a harmadik pedig a cseh Michael Kliment-Veronika Zivna egység lett. A legjobb magyar csapat Bors Máté - Kanyicska Márk (THE) a negyedik lett. A várva várt vidám meglepi nekik is járt.
A helyezettek szemmel láthatóan elégedettek voltak a BYC saját készítésű szép érmei mellé kapott értékes vitorlás könyvekkel, és a korosztályos játékokkal. A rendezők is eredményesen zárhatták - a tervezettnél kevesebb futamos - BYC Kupát, hiszen a külföldi versenyzők mosollyal az arcukon indultak haza és jelezték, hogy jövőre visszajönnek. Reméljük így lesz, és az időjárás jobban kegyeibe fogadja majd a résztvevőket.

A rendező Balatonfüredi Yacht Clubról:
Európa egyik legrégebbi vitorlás klubját a Balatonfüredi Yacht Clubot 1867-ben alapították. A klub megalakulás óta nagy hangsúly fektet a versenyzésre, kiemelten foglalkozik az utánpótlás neveléssel, a tagok döntő része jelenleg is aktív versenyző. A klub 14. éve folyamatosan a legeredményesebb hazai vitorlás egyesület. A pont-szerző helyek több mint felét az ifjúsági sportolók szerzik. A 2012-es olimpiára egy nagyon határozott és komoly program kezdődött el. Két hajóosztályban sikeres és a sport iránt elkötelezett, tehetséges fiatalok kezdték meg a felkészülést. A Balatonfüredi Yacht Club 2009-ben, a Magyar Sport napja alkalmából a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Sportért emlékérem EZÜST FOKOZATÁT kapta.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja