SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

3 villámgyors tízórai ötlet finnyás gyerkőcöknek

Családinet [cikkei] - 2018-11-15
 [X]

Minden szülő hajlamos pánikba esni, ha azt tapasztalja, hogy páréves csemetéje csak piszkálja az ételt, vagy egyszerűen eltolja magától a tányért. Ilyenkor automatikusan jön a kérdés: mit csinálok rosszul? Kéretlen tanácsokért elég a játszótérig menni, de most végre megbízható szakmai forrásból kaphatsz segítséget. A most hétvégi BabaMama Expo és KidExpón Galló Nóra a Lidl dietetikus szakértője izgalmas színpadi bemutatókon mutatja be villámgyors és egészséges tízórai és uzsonna receptötleteit, ingyenes tanácsadásain pedig személyre szabott segítséget nyújt a szülőknek. Hangolódásként próbálj ki néhányat a receptekből, az ország legnagyobb várandósoknak és kisbabás-kisgyerekes szülőknek szóló rendezvényén pedig less el még több ötletet a szakembertől.
3 villámgyors tízórai ötlet finnyás gyerkőcöknek

Házi müzli szelet

Miért is előnyös?

Tízóraira vagy uzsonnára tökéletes választás, hiszen gyorsan hasznosuló energiát ad. Így könnyebben megy a tanulás vagy akár a testmozgás. A magas cukortartalmú nassok helyett kiváló választás, ráadásul a gyerekek könnyen magukkal is tudják vinni az óvodába, iskolába. A benne található zabnak, magvaknak és gyümölcsnek köszönhetően remek rostforrás, amiből a gyerekek hajlamosak keveset fogyasztani. A zabnak kifejezetten kedvező hatása van az emésztésre, vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag, legyen szó a B-vitaminokról, az E-vitaminról, a káliumról vagy a magnéziumról. Tipp: fogyaszthatjátok önmagában, de egy pohár natúr joghurttal vagy egy almával is nagyszerű párost alkot.

Babamamaexpo 2018 - Műzli

Hozzávalók 1 normál méretű tepsihez:

  • 3 db érett banán
  • 20 dkg apró szemű teljes kiőrlésű zabpehely
  • 2 ek chiamag (lenmagpelyhet is használhatunk)
  • 4 ek goji bogyó vagy aszalt vörös áfonya (más, lehetőleg cukrozatlan aszalt gyümölccsel is kiváltható)
  • 4 ek kókuszreszelék

Elkészítés: A meghámozott banánokat törd össze villával, ebbe szórd bele a 20 dkg teljes kiőrlésű apró szemű zabpelyhet. Keverd alaposan össze, majd add hozzá a chiamagot vagy a lenmag pelyhet, valamint a 3-4 evőkanál aprított cukrozatlan aszalt gyümölcsöt. A masszát simítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe és közepesen meleg előmelegített sütőben (160 fok) süsd 12 percig. Miután kissé kihűlt tetszőlegesen darabolhatod, és ami külön jó hír, hogy dobozban több napig is eláll.

Egészséges turmix

Miért is előnyös?

A turmixok, vagy mai divatosabb nevükön a smoothiek igazi tápanyagbombák, hiszen rengeteg a szervezet számára hasznos rostot, vitamint és ásványi anyagot tudnak biztosítani, méghozzá olyan finom és szép színes formában, melyet a gyerekek is szívesen elfogadnak. Könnyen bele tudsz csempészni olyan nyersanyagokat (elsősorban zöldségeket), melyeket lehet, hogy más formában nem ennének meg pl.: spenót, cékla, fodros kel, avokadó stb. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, kis üvegbe vagy palackba öntve pedig könnyen szállítható is.

Babamamaexpo 2018 - Turmix

Hozzávalók 2 adag Rubinvörös turmixhoz:

  • 1 db közepes cékla
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1 csésze piros bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
  • 1 db kisebb narancs
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • víz

Elkészítés: a megmosott, megtisztított hozzávalókat tedd a turmixgépbe, öntsd fel 4 dl vízzel és turmixold krémesre. Igény esetén tejjel, akár növényi tejjel (pl.: kókusz, mandula) is elkészítheted, ezáltal tovább tudod növelni a tápanyagtartalmukat.

Tökmagos brokkoli fasírt

Miért is előnyös?

A brokkoli tápanyagokban rendkívül gazdag, ugyanakkor energia és szénhidráttartalma igen alacsony. Vitaminjai közül kiemelendő a B1, B2, B6, a folsav, a C-, K-vitamin és az A-vitamin provitaminja (előanyaga) a béta-karotin. Ásványi anyag tartalma is éppen olyan értékes, hiszen bővelkedik káliumban, kalciumban, magnéziumban, nátriumban, vasban, cinkben és foszforban. Mindemellett értékes rostforrás, aminek köszönhetően jótékony hatást fejt ki emésztőrendszerünkre, valamint a székrekedéses panaszokat is enyhíti. A növényi tápanyagok, úgynevezett fitonutriensek egész sorát tartalmazza, ezért tekinthető betegségeket megelőző, egészségvédő zöldségfélének.

Babamamaexpo 2018 - Brokkolifasírt

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

  • 1 csomag gyorsfagyasztott brokkoli
  • 1/2 csomag tökmag
  • 2 db tojás
  • 4 ek apró szemű zabpehely
  • 1-2 ek panírmorzsa
  • Ízesítés: só, bazsalikom, petrezselyemzöld
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés: A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Turmix gép vagy botmixer segítségével összetörjük a brokkolit, hozzáadjuk az egész tojásokat, az apró szemű zabpelyhet, a pirított tökmagot, a sót és a zöldfűszereket. Zsemlemorzsa hozzáadásával formázhatóvá gyúrjuk. Kevés kókuszolajon serpenyőben készre sütjük.

Szeretnéd további egészséges ételekkel bővíteni a repertoárodat? Galló Nóra tarsolyában bőven akad még olyan könnyen elkészíthető recept, ami a te csemetéd legújabb kedvence lehet. Látogassatok el a BabaMama és KidExpóra és vegyetek részt Nóra ingyenes tanácsadásain és színpadi bemutatóin. Az újdonságokban és élményekben gazdag családi hétvégén díjmentes szakmai tanácsadásokon vehettek részt, megnézhetitek, és kipróbálhatjátok a legfrissebb babaápolással és gondozással kapcsolatos innovációkat, közel 200 játékújdonságot, de lesz profi baba- és gyerekfotózás is. A BabaMama és KidExpo november 16-18. között minden nap 10-18 óráig várja az érdeklődőket a Budapest Arénában!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja