SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Apja tevékért akarta eladni, ma már sikeres modell Magyarországon - Podcast beszélgetés

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-10-28
14 éves korában kényszerházasság elől menekült Szomáliából, édesapja tevékért akarta őt eladni egy idősebb férfinak. Anyukája ötlete volt, hogy forduljanak embercsempészhez, aki segít neki elszökni. Egy évig utazott, mire Magyarországra ért. Ennek már 8 éve, azóta sikeres modell lett. Kafya Mahdival, azaz Rea Millával beszélgettünk.
Apja tevékért akarta eladni, ma már sikeres modell Magyarországon - Podcast beszélgetés

Ha kíváncsi vagy a teljes beszélgetésre, nézd meg podcast adásunkat!

A videón belül az alábbi témák itt érhetők el: 

  • 04.07 - Gyerekkor
  • 12.05 - Iszlám szabályok
  • 13.50 - Iskolabeli különbségek a fiúk és a lányok között
  • 19.35 - Iszlám vallás és a menstruáció
  • 21.15 - 14 éves korában fordulópont volt az életében
  • 27.43 - Embercsempésszel sikerült elmenekülnie, több országon keresztül utazott 
  • 30.39 - Görögországban börtönbe került
  • 36.48 - Magyarországon a Fóti Gyerekotthonba került
  • 38.52 - Így jött az életébe a modellkedés
  • 55.12 - Hiányzik a családja, azóta sem tudta meglátogatni őket


Bárkit elrabolnak és megerőszakolják a lányokat

Kafya Said Mahdi az eredeti, Rea Milla pedig a művészneve. Fiatal kora ellenére már nagyon sok nehézségen ment keresztül. Erről mesélt most. 

"Hét gyerek közül vagyok én a legidősebb. Anyukámmal nőttünk fel és a mostohaapámmal. Apukám elhagyott minket, amikor 3 éves voltam, mert ő fiúkat akart. És anyukám három lányt szült neki. Úgy gondolta, hogy más feleséget fog keresni, aki férfiakat szül neki."

Azt mondja, hamar fel kellett nőnie, Szomáliában ugyanis a lányok kiveszik a részüket a mindennapi házimunkából. Már 9-10 éves korában megtanult főzni, és minden reggel korábban kelt fel, mint a testvérei, hogy elkészítse a reggelit és segítsen mindenkinek elindulni az iskolába. 

Játszani nem nagyon volt ideje, de ha akadt, akkor növényekből készítettek babákat és hozzá kövekből házakat. Azt mondja, nagymamája nagyon szigorú volt vele és a testvéreivel, az iskolában is megtiltotta, hogy másokkal barátkozzanak. 

"Tv-t amúgy nézünk, de a csókot, bármit kivágják, semmi erotikus nincs benne. Iszlám országon keresztül jön, és kivágják. Zenét nem szabad hangosan és sokat hallgatni, mert halál utáni büntetésed lesz. A lányok nem kiabálhatnak, hangosan nem beszélhetnek, mindig azt mondta a nagymamám, hogy az nem nőies."

Iskola után ebédet kellett készítenie és takarítania kellett. A lányoknak a házban kellett maradniuk, a fiúk ellenben estig kint játszhattak. Mint mondja, a lányokra ugyanis veszély leselkedett odakint. 

"Soha nem mentünk ki boltba este, mert vannak olyan férfiak, akik körbejárnak és bárkit elrabolnak, megerőszakolják a lányokat. És ha ott bármi történik, nem a férfi a hibás, hanem a lány. Mert a férfi nem lehet. És az a kérdés, hogy te miért voltál kint ilyenkor. Veszélyes volt."


Sosem hittem a szerelemben, és nem értettem, miért lehet valakinek több felesége

Anyukája terhes volt a negyedik babával, amikor a férje elvált tőle. A második férjétől pedig még három gyereke született. Mostohaapjának azonban volt egy másik felesége, egy másik családja is. Rea azt mondja, mindig is úgy érezte, hogy ez megalázó anyukájára nézve. 

"Én soha nem értettem. Miért kell valakinek egy másik feleség, hogyha szerető családban él? Nagyon sokszor volt, hogy anyukámmal ültünk az ágyon és kérdezgettük, hogy neki milyen volt a gyerekkora, hogy viselkedett. És kérdeztük, hogy miért lehet a férfiaknak négy felesége, a nőknek meg nem lehet? Akkor nekem is négy férjem lesz!"

Anyukája és a mostohaapja később elváltak, így az édesanya egyedül maradt hét gyerekkel. 

"Én a szerelemben nem hittem őszintén. Tudtam, hogy nem akarok olyan életet, mint ami anyukámmal történt. Ezért egyáltalán nem tudtam szomáliai férfire nézni. Mióta itt vagyok Magyarországon, azóta teljesen másképp gondolkodom."

Rea arról is mesélt, milyen volt ott megélni a nővé válást és a menstruációt. 

"Az iszlám vallás miatt amikor megjön, azt mondják, hogy nem vagy tiszta, nem olvashatsz Koránt, nem imádkozhatsz, nem érhetsz olyan emberhez, aki imádkozni megy, iskolában sem érhetsz a könyvhöz."
 

Rea Milla
 

Apukája tevékért akarta őt eladni, embercsempész segített neki elmenekülni

Édesapja, akivel évente csak egyszer találkozott, egyszer csak megjelent, és azt mondta, hogy úgy döntött, hogy férjhez adja a lányát. 14 éves volt ekkor. Tevékért akarták őt eladni. 

"Nem voltam annyira meglepve, mert tudtam, hogy apukám képes ilyeneket csinálni."

Nagyon félt és sokat sírt. Megkérte anyukáját, hogy segítsen kitalálni valamit. Látta, hogy milyen nehéz hét gyereket nevelni. Nem akarta ugyanazt az életet élni, nem akart még férjhez menni. 

Anyukája intézte el, hogy egy embercsempész segítségével elmenekülhessen. Indulás előtt el kellett bújnia, hogy ne találja meg az apja. Ezután vele indult el autóval, később repülővel ment Iránig. Szomáliai útlevéllel indult, onnan pedig az embercsempész mindig szervezett egy csoportot vagy egy kontaktot, akivel tovább tudott menni. Törökországban egy hónapig tartózkodott, Görögországban pedig 7 hónapig, abból 4 hónapot börtönben töltött. Onnan Szerbiába és végül Magyarországra jutott. 

Azt mondja, sokszor embertelen körülmények között élte túl a napokat. Volt, hogy elfáradt és úgy érezte, hogy már nem bírja tovább. Görögországban börtönbe is került. Boltba indult, hogy a főzéshez beszerezze a hozzávalókat, amikor rendőrökkel találkozott. A papírjait otthon hagyta, mert lejártak. Mivel nem voltak iratai, ezért a rendőrségre vitték és utána börtönbe került. 

Azt mondja, bűnözőkkel volt összezárva. Egy szobában öten voltak, betonágyakon aludtak. Volt, hogy hosszú ideig nem mehetett ki mosdóba, és nem kapott vizet sem. Fogalma sem volt, hogy meddig kell ott maradnia. Aztán négy hónap után egyszer csak elengedték. 

Anyukájával néha tudott beszélni az út során, de nem merte elmondani neki, hogy milyen körülmények között volt, nem akarta, hogy aggódjon.
 

Rea Milla
 

Ha az ember előre szeretne lépni, akkor ki kell lépni a rosszból

Magyarországon a Fóti Gyerekotthonba került. Az ottani nevelőkkel a mai napig tartja a kapcsolatot. Azt mondja, sokat köszönhet nekik, ott tanult meg írni és olvasni is. 

Eljött az a pillanat is az életében, amikor úgy érezte, ő már nem muszlim, áttért a keresztény vallásra. Lerakta a kendőt és anélkül ment ki az utcára. Teljesen átalakult az öltözködése, elkezdett nadrágban járni, később pedig egyre rövidebb ruhákat is felvett. Majd belecsöppent a modellvilágba is.
 

Rea Milla


Rea azt mondja, szeretné, ha egyszer újra meglátogathatná a családját. Nagyon hiányzik  neki az anyukája. Most azt tervezi, hogy az édesanyját hozza ide, orvosi vizsgálatokra. 

"Ha az ember előre szeretne lépni, akkor ki kell lépni a rosszból, tenni kell azért, hogy ne legyen rossz a helyzetünk. Legyünk kitartóak és legyünk hálásak" - mondja.

Ő így éli az életét és talán ez az, ami segített neki leküzdeni a nehézségeket. Van párja, sikeres a szakmájában és mellette tanul is. Reméli, hogy minél előbb újra láthatja a családját is. Már nagyon szeretné átölelni az anyukáját. 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja