SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Videóra vett bántalmazás - egy román óvónő furcsa nevelési módszere

Martincsevicsné Jenei Gizella [cikkei] - 2020-10-29
Nagy felháborodást keltett egy videó, amin egy óvodai csoport látható foglalkozás közben. A videót készítő személy sorra odamegy a gyerekekhez, akik műanyag késsel gyümölcsöt szeletelnek. Mindenki csendben dolgozik, kivéve egy kisfiút.
Videóra vett bántalmazás - egy román óvónő furcsa nevelési módszere

Távol ülnek egymástól, egyesével. Nem mosolyognak, nem csacsognak, ahogy egy óvodai csoportban az elvárható lenne. Az arcukon talán félelem látszik. Nem szeretettel néznek a felvételt készítőre. Az óvónő minden kisgyerekhez odamegy, és megmutatja a felvételen hogyan dolgozik. Körülbelül 1 perc után ér oda egy kisfiúhoz, aki a többiekkel ellentétben nem szeletel. Ekkor egyetlen szó nélkül megüti a kisfiút, aki meg sem mer szólalni. Mozdulatlanul ül, tűr és szinte hang nélkül elkezd sírni. A többiek arcán félelem látszik, lehajtott fejjel dolgoznak tovább.

A videót egy szülő osztotta meg saját Facebook oldalán. A bejegyzés nagy felháborodást keltett, rengetegen szóltak hozzá és több, mint 1800-an osztották meg. A szülők elképedve nézték a képsorokat, sokan sajnálatukat fejezték ki, és úgy vélték, hogy a gyerekeken a megfélemlítés jelei látszanak. Néhányan egyenesen betegnek nevezték az óvónőt.

A hozzászólók azt követelték, hogy a hatóságok minél előbb intézkedjenek. Egy román internetes oktatási portál az Eudupedu.ro megkereste az illetékes megyei tanfelügyelőt, aki elmondta, hogy az óvónő már nem dolgozik az óvodában, munkaviszonyát megszüntették.

A tanfelügyelő sajnálatát fejezte ki az eset kapcsán és elmondta, hogy miután látta a felvételt, azonnal intézkedett. Megdöbbentette az érintett óvónő agresszivitása, és az, hogy mennyire egyértelmű a felvételek alapján, hogy a gyerekek traumatizáltak.  Az érintett óvónőt azonnal elbocsátották, soha többé nem dolgozhat az oktatásban. A szülők is feljelentést tettek ellene, aminek visszavonását a tanfelügyelő nem támogatja. Arra kérte a szülőket, hogy az elbocsátás után is tartsanak ki az álláspontjuk mellett, segítve így a hatósági vizsgálatot.

A megyei tanfelügyelő bocsánatot kért a szülőktől. Elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy a bocsánatkérés nem oldja meg a problémát, ezért mindent megtesz azért, hogy a gyerekek átkerülhessenek egy másik óvodába, hogy könnyebben feldolgozhassák mindazt, amit át kellett élniük. Korábban nem volt tudomása ilyen esetről, ezért arra kért mindenkit, hogy amennyiben hasonlót lát vagy tapasztal, azonnal jelezze, hogy minél előbb intézkedni tudjanak.

Kép forrása: Tanya Gorelova fotója a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja