SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

5+1 ok, amiért örülj, hogy totyogód van

Fribiczer-Heim Katalin [cikkei] - 2020-03-02
Igen, tudom, egy totyogóval nem könnyű. Folyton veszélyes dolgokat csinál, 4672-szer kell elmondanod neki valamit, mire egyáltalán feléd fordítja a fejét, és már szeretne sok mindent egyedül csinálni, de ha olyanja van, akkor képes egész nap a nyakadba kapaszkodva nyálzani. De! Azért én felfedeztem 5 olyan dolgot, ami miatt igenis jó az élet egy ilyen kis pelenkás gengszterrel.
5+1 ok, amiért örülj, hogy totyogód van


1. Nem beszél vissza

Persze, nyilván a bababa meg dadadada, meg a többi halandzsanyelven hozzád intézett beszéd is azt jelenti, hogy ” jaaaaj Anya, hagyjál már békén, igenis jó ötlet felmászni arra a csúszós székre, te ezt nem tudhatod”.

De azért még mindig jobb így hallgatni, mint már a nagyobbaktól, kamaszoktól a durvább beszólásokat.


2. Bújik és puszit oszt

Jó, nem egész nap, de mikor odanyomja az első nyitott szájas, nyálas puszit, ott megolvad mindenki szíve. Mikor pedig már magától ölelget, meg cuppantgat és kimondja, hogy Anya, na ott eldobod a hajad, és elfolysz a padlón.

Míg a nagyobbakat már csak lasszóval lehet elkapni, és a puszit egy jó nagy, színpadias mozdulattal törlik le az arcukról.


3. Minden újdonság neki

Simán elvan egy szimpla bogár nézegetésével órákon át, ha megfelelő mennyiségű utánpótlást tudsz neki biztosítani - mert azért néha csak hozzá kell nyúlni, és még a finommotorika nem biztos, hogy tökéletesen működik. (Ezúton is szeretnék elnézést kérni a bodobácsok nemzetségétől).

Rácsodálkozik, mikor mesélsz neki, és mutogatod a világ dolgait, kezdve az egyszerű virágokkal. A nagyobbak meg már olyanokat tudnak kérdezni, hogy sokszor órákat keresgélek a neten, mire kiizzadok valami értelmes választ.


4. Te vagy neki a legfontosabb

Még nem jönnek a képbe a haverok, barátok-barátnők. Még Te vagy a központ, a mindent tudó, aki a biztonságot nyújtja, és akinél nincs jobb, szebb a világon. Még nem mondja, hogy "hali Anyu, majd holnap jövök", vagy "nincs egy kis pénzed fagyira?". Mindig tudod, hol van (legtöbbször persze csak le kell nézned, ott ráncigálja a nadrágod), és még nem kell félned, hogy rossz társaságba keveredik.


5. Meg tudod téveszteni

Simán el tudsz vele hitetni olyan dolgokat, amiket egy nagyobb már nem vesz be. Például a rettentő rosszul alvó gyereknek, hogy most elmentek egy kicsit kocsikázni, addig nézelődjön csak. Jó esetben beteszed a kocsiba, és az utca végén már durmol, míg a nagy be sem akar szállni, vagy ha igen, határozottan kijelenti, hogy ő ugyan biztosan nem fog aludni.

Vagy hogy a tárgyaknak is fáj, ha földhöz vágja őket, és tudnak sírni is.


+1. Nem lesz még egyszer lehetőséged ott lenni

Jó, ez tudom, hogy iszonyú nagy közhely, de tényleg így van. Nem lesz többször ekkora, most tudsz mellette lenni, most tudod megismerni minden apró porcikáját, gesztusát. Most tudod kiélvezni, hogy már önálló, de mégis baba, akit lehet, sőt kell is babusgatni.

Minden kornak megvannak a nehézségei, de vissza már többet nem hozhatjuk őket. Élvezzük, mintsem bosszankodunk az apróságokon!

Forrás: Anyagondolatok

Anyagondolatok

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Anton Gvozdikov / shutterstock

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

Nem is olyan nehéz a csapdájába esni - Meglepő, mennyi minden állhat az elhízás hátterében

- A túlsúlyos emberek száma 1975 óta világszerte megtriplázódott.1 - 2016-ban több mint 1,9 milliárd túlsúlyos nagykorút regisztráltak, ezek közül 650 millió elhízottat, azaz olyanokat, akiknek 30 felett volt a testtömegindexük.2 - A túlsúly miatt számos betegség fejlődhet ki: szívbetegségek, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, a rák bizonyos fajtái, de az idő előtti elhalálozás is jellemző a túlsúlyos emberekre.3
A szerkesztő ajánlja