SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Egy szem extasy okozhatta a 17 éves lány halálát - Szeretném, hogy tudd, ez bárkinek a gyerekével megtörténhet!

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-03-28
Az egyiket ő, a másikat pedig barátnője vette be. A 17 éves lány azonnal rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá. Napokig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. Korábban egy heroinfüggő lány képe járta be a világot. Az anya mindenkivel tudatni akarta: már az első használat is függőséget okozhat, és bár a lánya küzdött és minden módszert kipróbált, mégis meghalt túladagolásban. Az anya szeretné, ha a lánya képe minél több emberhez eljutna, hiszen mint mondja, ez bárkinek a gyerekével megtörténhet.
Egy szem extasy okozhatta a 17 éves lány halálát - Szeretném, hogy tudd, ez bárkinek a gyerekével megtörténhet!

Egy 18 éves fiútól vásárolták a drogot

A rendőrség közleménye szerint az egyik debreceni kórház értesítette őket arról, hogy egy 17 éves lány életét próbálják megmenteni, aki feltehetően kábítószertől lett rosszul. Napokig küzdöttek az életéért, de végül nem sikerült megmenteni, március 20-án meghalt.

Az eddigi információk szerint a lány két szem extasy tablettát vett március 14-én este. Az egyiket magának, a másikat pedig a 22 éves barátnőjének. A drogtól azonban a fiatal lány azonnal rosszul lett, elájult, mentő vitte el.

A rendőrség azonnal keresni kezdte a dílert. A gyanú szerint a lány Püspökladányban vette a tablettákat egy 18 éves fiútól. A nyomozók elfogták, a rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

 

Az extasy veszélyei

Az extasy illegális, az LSD-hez és a heroinhoz hasonlóan nincs semmilyen gyógyászati értéke. A fiatalok között ez az egyik legnépszerűbb kábítószer, ami alkohollal keverve különösen veszélyes, halálos is lehet.

Gyakran hallucinogéneket is tartalmaz, a fogyasztók olyan dolgokat is látnak vagy éreznek, ami nem valós, nincs is ott. Félelmetes vagy szomorú eseményekbe sodorhatják a fogyasztókat, a drog érzelmileg is károsítja őket, gyakori a depresszió, szorongás, paranoia, stb.

Hosszú távon agykárosodáshoz, emlékezetkihagyáshoz, vérzékenységhez, görcsös rohamokhoz, a keringés összeomlásához és halálhoz vezet.
 

Gondoltad volna, hogy így néz ki egy heroinfüggő?

A gyászoló anya a Kelet-windsori Rendőrség (East Windsor Police Department) Facebook-oldalán osztotta meg a történetüket:

"Ő a lányom, Alexa. Születésétől fogva addig a pillanatig, hogy maga mögött hagyta ezt a világot, elbűvölő volt. Nemcsak a családja szerette, hanem mindenki, akivel összehozta az élet. Kíváncsi volt, játékos és intelligens. A mosolya felvillanyozta a beszélgetéseket, felvillanyozta a szobát, és felmelegítette a szíveket.

Amikor elkezdett főiskolára járni, Alexa hamar kitűnt az osztálytársai közül, és egyike lett az intézmény legkiválóbb tanulóinak. Kicsit később, még mindig a főiskolán kínálta meg őt egy fiatalember és ’barát’ az első adag heroinnal.

"Csak próbáld ki! Mi bajod lehet tőle?". A lányunkat már a legelső használat függővé tette fizikailag és mentálisan is. Kétségbeesetten és csodálatosan küzdött, hogy kikerüljön a heroin rettenetes szorításából. Minden egyes nap egy harccá vált Alexa számára éppúgy, mint azok számára, akik szerették őt, és nézniük kellett a szenvedését. Mindent megtettünk, amit tudtunk: az életünket is odaadtuk volna érte. Ám hiába minden szeretet és gondoskodás, hiába a rehabilitáció és a detoxikáló, hiába a kitartása, a heroin elkerülhetetlenül elvette minden álmát és célját.

Alexa 2017. szeptember 21-én hunyt el túladagolásban.

Ez Alexa története, kérlek, oszd meg a barátaiddal és a szeretteiddel. Mert:

1. El kell oszlatni azt az előítéletet, amelyet a legtöbb ember a heroinfüggőkkel kapcsolatban táplál. A mi lányunk gyönyörű, intelligens, tanult és kommunikatív volt. Minden lehetőséget megkapott, ami csak elérhető egy gyereknek. Keményen dolgozó szülők vagyunk, gyermekeinket értékek és erkölcsök mentén neveltük. Nem vagyunk függők. Normális emberek vagyunk, akik mindig a legjobbat szántuk a gyermekeinknek. Alexa nem volt "utcagyerek."

16 éves korától fogva dolgozott, és a halála előtti utolsó hónapokig fenn tudta magát tartani. Valaki volt. A mi szeretett lányunk volt. És mi örökké azon fogunk gondolkozni, tehettünk-e volna bármit másként.

2. Ha ez megtörténhetett Alexával, akkor bárkivel megtörténhet. Egyetlen alkalom elég a heroinnak, hogy függőséget alakítson ki. Alexa EGY ALKALOMMAL próbálta ki. Úgy fogyasztott heroint, hogy fogalma sem volt, milyen hatalma lesz felette. A heroin MINDENHOL ott van. Alexa a főiskolán találkozott vele, amikor ivott, így gyengébb volt az ítélőképessége. Akárcsak őt, a te szeretteidet is megkínálhatják heroinnal. Ők talán elfogadják, és úgy gondolják, nem fognak Alexához hasonlóan függővé válni. Biztos lehetsz azonban abban, ha az én nagyszerű lányom, akinek a világ a lábai előtt hevert, heroinfüggővé tudott válni, és el tudott hunyni túladagolásban, akkor ez a te gyerekeddel is megtörténhet.

Kérlek, oszd meg Alexa történetét, és mutasd meg a fényképét is.

Köszönettel:

Susan Frost Lamoureux”

Indexkép: Kleiton Santos képe a Pixabay-en

Olvasd el ezt is: ”Azt gondoltam, hogy bármikor le tudom tenni, de a drog átvette felettem az irányítást” – Bármelyik kamasszal megtörténhet az, ami Norbival

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja