SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Sztárok lépnek fel a netes bántalmazás ellen (videóval!)

Családinet [cikkei] - 2020-06-22
Műsorvezetők, youtuberek, zenészek, színészek, influencerek csatlakoztak a #nemvagyegyedül kampányhoz, hogy így emeljék fel a hangjukat egy olyan jelenség ellen, amely több millió gyerek és felnőtt életét keseríti meg világszerte.
Sztárok lépnek fel a netes bántalmazás ellen (videóval!)

A cyberbullying a mai kor egyik legveszélyesebb online „járványa”: származástól, nemtől, társadalmi helyzettől függetlenül mindenkit érinthet, tragédiákat és rengeteg szenvedést okoz. A sztárok a cyberbullying elleni világnap (június 19.) alkalmából egy videót is készítettek, amely a #nemvagyegyedül hivatalos nyitánya is egyben.  

Netes bántalmazás

B. Nagy Réka, Dallos Bogi, Dezső Bence, Dukai Regina, Gulyás Lídia, Fenyvesi Zoltán, Follow Anna, Hédinke, Istenes Bence, Iszak Eszter, Lina és Panni, Magyar Barbi, Palkovics Zóra, Puskás Peti, Rubint Rella, Stohl Luca és Szalay Isti is vállalta, hogy a fontos ügy mellé áll. Mindannyian más műfajban, más közönséghez és másként szólnak, azonban összeköti őket, hogy nagyon népszerűek a fiatalok körében, így hatékonyan tudják eljuttatni a #nemvagyegyedül üzenetét a társadalom minden rétegéhez.

Az UNICEF Magyarország és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány a Generali támogatásával indított kampányának lényege, hogy a netes bántalmazásnak áldozatul eső gyerekek felismerjék: nincsenek egyedül a problémáikkal és könnyen elérhető a segítség. A Kék Vonal által üzemeltett 116 111-es lelkisegély-vonalon ingyenesen és anonim módon kérhetik egy szakember támogatását. Egy-egy hívás gyakran az életet jelentheti, hiszen a segélyvonalhoz már most is napi 5-6 olyan megkeresés érkezik, ahol a telefonáló az öngyilkosságot fontolgatja.  

Netes bántalmazás

A hírességek posztolnak a cyberbullying veszélyeiről, az elérhető segítségről és megosztják a hallgatósággal a saját tapasztalataikat, hiszen az online bántalmazás őket sem kíméli. Többen arra is vállalkoztak, hogy segítenek a szakembereknek az arra vonatkozó információk gyűjtésében, hogy a fiatalokat milyen kérdések foglalkoztatják a témával kapcsolatban. Az anonim módon beérkező felvetésekre szakértők és maguk a sztárok válaszolnak július 7-én egy online talkshowban, amelyet az UNICEF Magyarország Facebook oldalán közvetítenek.  

Kapcsolódó cikkeink:

Képek: UNICEF

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Tartozunk-e hálával a szüleinknek azért, hogy felneveltek?

Vannak olyan szülők, akik elvárják a gyereküktől, hogy legyenek hálásak a felnevelésükért - és ezt a kártyát általában vitás helyzetekben húzzák elő. De vajon tényleg tartozunk a szüleinknek?
A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

A gyermeki kötődés 4 típusa - az egész életünkre hatással van, hogy kötődtünk kiskorunkban a szüleinkhez

Olyan nincs, hogy egy csecsemő ne kötődjön a gondozójához. Az azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű ez a kötődés, hiszen ez a későbbiekben a további kapcsolataira is hatással lesz.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
A szerkesztő ajánlja