SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nem csinálsz semmit egész nap, csak játszol a gyerekkel!

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-05-26
Egy nő nem csinál egész nap semmit. Mert neki tényleg nincs semmi dolga, csak az, hogy játsszon a gyerekével. Úgy bírom, amikor a férfiak vagy más a családban ezzel a dumával jön. Elárulok egy titkot: a nő, aki "nem csinál semmit", valójában egész nap meg sem áll. Csak ez fel se tűnik senkinek.
Nem csinálsz semmit egész nap, csak játszol a gyerekkel!

Ti férfiak, olyan könnyen beszéltek!

Egyrészt az önértékelésetekkel aztán nincs probléma, az biztos! Csak belenéztek a tükörbe, mosolyogtok kicsit, és máris úgy érzitek, hogy tiétek a világ, bárkit meghódíthattok, bármit elérhettek.

Aztán ott vannak a kilók. Ha egy nő meghízik, az egyenesen vállalhatatlan, még akkor is, ha szoptat. De ha egy pasira szalad fel az a pár kiló, akkor ő "olyan macis", "olyan jól áll neki a pocija".

Az ősz hajszálakról nem is beszélve. Ha egy nő észrevesz magán egy fehér hajszálat, az egyenesen a világvége. A pasik meg? Akkor kezdenek el a legsármosabbak lenni... Ez valahogy így nagyon nem igazságos! 

És mi a helyzet a munkahelyi előléptetésekkel? Ha egy férfi sikeres a szakmájában, arra mindenki felnéz. Ha viszont egy nő ér el hasonló sikereket, egyrészt nem biztos, hogy ugyanúgy meg van fizetve, mint egy férfi. Másrészt az a nő mit képzel mégis magáról, hogy még nem szült, vagy ha igen, akkor miért nincs a gyerekeivel, hogy lehet fontosabb neki a karrier?


Nos, kedves férfiak, szeretném üzenni, hogy: 

Nem, tényleg nem csinálok egész nap semmit

Például nem járok el se moziba, se színházba. Nem megyek el jógázni vagy a kedvenc aerobik órámra. Nem csacsogok órákon át telefonon a legjobb barátnőmmel. Nem ülök ki az erkélyre egy pohár bor és a kedvenc könyvem társaságában. Nem kávézgatok hosszasan és nem áztatom magam a kádban órákig. Nem megyek fodrászhoz, körmöshöz vagy kozmetikushoz. Nem járok el vásárolgatni csajos ruhákat. 


Helyette tudod, mit csinálok? 

Semmit. És semmit. Ja, és semmit. Ezek között a semmik között pedig reggelit neked és a fiadnak, aztán tízórait, ebédet, uzsonnát és vacsorát. Előbb kelek fel minden áldott nem, mint ti, csak azért, hogy mindent elkészíthessek. Mosolyogva és simogatva keltelek titeket. Ruhát válogatok, berakok egy mosást. Aztán mégegyet. Kiteregetek. Közben főzök. Mosogatok. Vasalok.

Játszom is. De nem egész nap és nem úgy, ahogy te gondolod. Tanítom a fiadat, például arra, hogy kell megfogni egy ceruzát. Vagy egy ecsetet. Aztán ha kiömlik az összes festék, akkor takarítok. De nemcsak akkor. 

Kérésre mesét mondok, akár fejből. Énekelek. Gyereket etetek. Altatok. Legózom, papírsárkányt eregetek, bújócskázom, fogócskázom. Megszerelem az eltört kisautót. Gyereket nyugtatok. Hallgatom, amit mond, figyelek. Bátorítom. Barátkozni és szeretni tanítom. Elfogadásra nevelem. Pelenkázom, altatom. 

Közben sütit, tortát, palacsintát készítek. Kérésre bármit, ebédet pedig mindig. Húslevest, rántott húst, halat, s még sok más finom falatot.

Egyeztetek. Futárt várok, csomagot veszek át, villanykörtét cserélek, elromlott dolgokat javítok meg. Várom a mosógép szerelőt, a rovarirtót, a vízóra leolvasót, a gondnokot. 

Menüsort állítok össze. Nyaralást tervezek. Számolok. Bevásárolok. Közértben, áruházban, drogériában. 

Intézek. Rengeteg ügyet. Időpontot egyeztetek, lemondok, átteszek. Legyen szó orvosról, kirándulásról, családi programról, vagy bármiről. 

Játszótérre járok. Vigyázok, hogy a gyerek ne essen le a magasból, ne verje be a fejét a betonba vagy az éles kövekbe. 

Életben tartok. Szeretek és szeretve vagyok. 

Ezeket mind CSINÁLOM. 


És tudod mit NEM CSINÁLOK? 

NEM:

  • panaszkodok
  • szólok vissza
  • sértődök meg
  • adom fel
  • dőlök hátra
  • alszom ki magam sosem
  • lustálkodok
  • csinálom a SEMMIT. 

Indexkép: Sarah Chai képe a Pexels oldaláról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja