SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így szexelnek a fiatal magyar nők - online felmérés készült a hölgyek nemi életéről

Családinet [cikkei] - 2021-09-10
A 18-49 éves magyar nők nagy része havi 1-2 alkalommal szexel, de ugyanennyien vannak azok is, akik ezt havi 10-12 alkalommal is megteszik. A házasok jóval ritkábban bújnak össze, mint a párkapcsolatban élők, és a harmincasok élvezik a legrendszeresebben a nemi örömöket - derül ki a JOY Magazin legfrissebb kutatásából. Magyarország egyik legnépszerűbb prémium női magazinja a szexuális egészség világnapja (szeptember 4.) alkalmából hozta nyilvánosságra a JOY Ország Szextesztje című kutatás első fordulójának eredményeit. Az online felmérés nemre, korra reprezentatív.
Így szexelnek a fiatal magyar nők - online felmérés készült a hölgyek nemi életéről

A magyar nők közel negyede nem él nemi életet

A 18–49 év közötti nők közel negyede (20%) saját bevallása szerint egyáltalán nem él szexuális életet – derül ki a JOY Magazin kutatásából. A többségnek (60%) azonban havi rendszerességgel van része testi örömökben, köztük azonos (16-16%) azoknak az aránya, akik havi 1-2 alkalommal szexelnek és azoknak, akik jóval többször, egy hónapban 10-12 alkalommal is megteszik ezt. A mindennap hancúrozók és az évente csak egyszer-kétszer lepedőakrobatázók tábora azonos méretű, 7-7 százalékban fordulnak elő a nagyon aktívak és a roppant keveset szexelők is.

Milyen gyakran szexelsz? - Életkori összesítés

„Kutatások szerint azok a nők a legboldogabbak, akik heti 1-3 alkalommal élnek nemi életet, ebbe beletartozik az önmagukkal való játék is” – mondta az adatokat látva Rozs Erika szexuálpszichológus. „Az ennél több szex nem növeli a boldogság érzetét, míg a kevesebb hosszú távon vezet csak egészségügyi vagy mentális problémákhoz. A szexet darabszámra mérni soha nem jó dolog, nagyon egyéni, hogy kinek mennyire van szüksége, lehetősége, a szex mennyisége nagyban függ az egyéni lehetőségektől, életkortól, körülményektől” – magyarázta a szakértő.

Rozs Erika szexuálpszichológus

A harmincasok a legrendszeresebbek a szexben

Nem kell leírni az idősebbeket, ezt erősíti a JOY-kutatás eredménye is, amely szerint a mindennap szerelmeskedők között a 40–49-es korosztályból vannak a legtöbben (8%), négy százalékuknak pedig egyenesen naponta több együttlétben is van része. A legfiatalabbak között 7%, a harmincasok körében pedig mindössze 5% vallott arról, hogy a szex a mindennapok része. A felmérés tanulsága, hogy a 30-asok szexuális élete a legkiegyensúlyozottabb, 71%-uk havi rendszerességgel szexel, míg a fiatalabbaknak a 64%-áról, a negyveneseknek pedig csak a feléről mondható el mindez.

Milyen gyakran szexelsz? - Életkoronként

Idővel a heti 3-ból havi 1 lesz

Az azonban jól látszódik, hogy rendszeresség ide vagy oda, a kor előrehaladtával az intim összebújások száma bizony csökken. Míg a huszonévesek többsége havi 10-12 alkalommal bújik ágyba párjával, addig a harmadik ikszüket taposók a havi 5-6 alkalmat preferálják, a negyvenesek pedig havi egy-két alkalommal szexelnek.  
 
Ha a korosztályi bontást nézzük, akkor szembetűnő, hogy a harmincasok között vannak a legkevesebben azok is, akik egyáltalán nem élnek nemi életet, esetükben ez az arány 16%, míg a húszasoknak a 20%-a, a negyveneseknek pedig 24%-a él szexmentesen.
 
„A szex mennyisége nagyban összefügg az életenergiával, ami az élet teljes hossza alatt pulzál. Hol több, hol kevesebb az energia erre. Az, hogy a fiatalok többet szexelnek, nem biztos, hogy minden esetben minőségi szexet jelent, míg a kevesebb szex lehet, hogy jobb minőségű, ami hosszabb időre ad kielégültséget a nőnek” – mondta a szexuálpszichológus.

Árt a házasság a szexuális életnek?

A házasság nincs jó hatással a szexuális életre. A párkapcsolatban élők 10%-a naponta szexel, 86%-uk pedig havi rendszerességgel, ez a házasok esetében 5%-ra, illetve 72%-ra csökken. Még beszédesebb az az adat, hogy míg a papír nélkül romantikázók negyede havi 10-12 alkalommal is szexel, addig a házaspárok többsége havi 1-4-szer teszi ezt meg. Az adatokat elnézve úgy tűnik, hogy a házasság nemhogy megfelezi, hanem harmadára csökkenti a szexuális együttlétek számát.   
 
„Nem állítanám, hogy a házasság nincs jó hatással a szexre. Inkább azt, hogy megváltozik a szex” – kommentálta Rozs Erika. „Csökken a spontán együttlétek száma, sokszor rutinná válnak az összebújások. A házasság biztonsága, az, hogy tudom, hogy a párom mellettem van, csökkenti azt a bizonytalanságot, ami a szex mozgatórugója lenne.  A házasság egy bonyolult pszichodinamikai folyamat, ahol két ember a hétköznapokban egymásra reagál. Sokszor az önismeret hiánya, a fel nem dolgozott gyerekkori traumák blokkolják a házastársak intim fejlődési lehetőségét” – mondta a szakértő.

Hosszúra nyúlnak az erotikamentes szünetek

A JOY felmérésében rákérdeztek, hogy mi volt a fiatal magyar nők leghosszabb, szex nélkül töltött időszaka. A résztvevők 31%-a úgy nyilatkozott, hogy egy évnél több idő eltelt már felnőtt életében hancúr nélkül. Azonos arányban (18%) vannak azok, akik néhány hetet vagy maximum fél évet nélkülözték a szexet. Mindössze 11% mondta azt, hogy néhány nap volt a leghosszabb szexmentes időszaka.

Mennyi volt a leghosszabb szex nélkül töltött idő?

„A szex nélkül töltött idő nem biztos, hogy valóban szexuális öröm nélkül telik. Egyrészt létezik a maszturbálás, mint egy fontos szexuális örömeszköz. Másrészt szakítás után, a feldolgozási időszakban lehetnek olyan időszakok, amikor az embernek még magához sincsen kedve, de ahogy a trauma oldódik, úgy tér vissza a libidó is” – mondta a szakértő.
 
„A JOY Magazin számára mindig is fontos volt a nők támogatása testi-lelki önelfogadásuk terén, hiszen ha ezzel nincsenek rendben, az többek között a (leendő) párkapcsolatukra is rányomhatja a bélyegét. Az elhidegülés, vagy akár a szexualitás teljes hiánya fájóan aktuális probléma a magyar nők körében is, ezért is szerettünk volna a kutatással a mélyére ásni az aktuális hazai hálószoba-helyzetnek. A szex és az ezzel kapcsolatos kérdések, tanácsok sosem volt tabutéma nálunk, és szeretnénk, ha olvasóink körében sem lennének kimondatlan vagy zavarbaejtő kérdések a témában. A joy.hu/szex rovatban barátnők között, barátnői tanácsokkal találkozhatnak olvasóink, biztonságos és elfogadó közegben” – mondta el Alberti Petra, a JOY Magazin főszerkesztője.

Alberti Petre főszerkesztő

Nyitókép: Ichigo121212 képe a Pixabay -en.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja