SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

9 jótanács az élethez, amit a nagymamámtól tanultam meg

Családinet [cikkei] - 2021-07-25
A nagymamám 90 éves volt, mikor meghalt. Még mielőtt elment volna, rám hagyott egy kis dobozt, amelyben volt egy madzaggal összekötött napló. Ebbe a kis jegyzetfüzetbe írta le gondolatait, tapasztalatait, bölcs tanácsait.
9 jótanács az élethez, amit a nagymamámtól tanultam meg

9 dolog, amit egy nagymamától tanulhatunk
 

1. A jövő inspiráljon, ne a múlt

Bármilyen helyzetben is légy, mindig ott van a megoldás a kezedben. Mindig törekedj arra, hogy a legjobb légy, irányítsd azt, amit irányítani tudsz, és amit nem, azzal ne foglalkozz. Ha így cselekszel, tudni fogod, hogy mi a következő lépés az életedben.
 

2. Az élet egyszerű is lehet

Annyit kell tenned, hogy csak egy dologra összpontosítasz. Mindent egyszerre képtelenség irányítani. Időnként állj meg, lélegezz és örvendj az életnek. Az egyszerű, kicsi dolgok teszik teljessé az életünket.
 

3. Légy önmagad, ne törődj azzal, hogy ki mit gondol rólad

Mondd el másoknak az igazat, még akkor is, ha remeg a hangod. Te, mint külön egyéniség, már puszta létezéseddel színesebbé, szebbé teszed a világot. Járd a saját utadat, és ne várd meg, hogy mások megértsék az életed.
 

4. Pár év múlva már nem leszel az, aki voltál

Az életben folyamatosan megtanulsz küzdeni, új dolgokkal ismerkedsz meg, és idővel más emberré válsz. Ha azt mások, hogy “megváltoztál”, válaszold azt, hogy “igen, megváltoztam, mert ilyen az élet. Sőt, még erősebb lettem, mint voltam”.
 

5. Minden történés hozzájárul a megerősödésedhez

Bármilyen nehéz helyzetben is légy, gondolj arra, hogy az megerősíti a személyiségedet. Megérted az élet működését, és képes leszel tovább küzdeni a céljaidért.
 

6. Ne azért tanulj, hogy gazdag légy, hanem hogy boldog életed legyen

Ha így élsz, értékelni fogsz mindent az életben, és nem az árát nézed a dolgoknak. Egy mosoly nem kerül semmibe, ezért mosolyogj a világra, légy hálás azért, ami megadatott.
 

7. Gondolkodj pozitívan

Az élet történésein nem tudsz változtatni, csak a hozzáállásodon. Ezért figyelj a jó dolgokra, éld át a boldog pillanatokat, légy kedves az emberekkel, és törődj azokkal, akiket szeretsz.
 

8. Ha jól akarod érezni magad, próbálj megszabadulni a negatív emberektől

Ez sokszor nehéz helyzetbe hoz, de muszáj lesz cselekedned, mert a rossz viszonyt, a negatív embereket ki kell iktatnod az életedből azért, hogy maradjon hely a pozitív figuráknak.
 

9. Ha a boldogságot keresed, és nem találod, fogj neki ismét a keresésnek

Az ember élete folyamán hibázik. A legsikeresebb emberek hibáztak életük során a legtöbbször, mégis képesek voltak összeszedni magukat, harcoltak, és elérték a céljukat, mert tanultak a hibáikból. És most is éppen egy új ötleten törik a fejüket.

Forrás: Filantropikum.com 
Kép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja