SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Széppé tesszük a gyerekek karácsonyát! - Felejthetetlen élmények és gazdag ajándékok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól

Családinet [cikkei] - 2022-12-12
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén karácsonykor is ünnepi programokkal, ajándékokkal lep meg összesen 1300 magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő gyereket.
Széppé tesszük a gyerekek karácsonyát! - Felejthetetlen élmények és gazdag ajándékok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól

„Mindenki Karácsonya”
a Westendben, 300  gyerek részére
2022. december 12. hétfő, 13:00-15:00

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei, valamint a házigazda Westend 300 hátrányos helyzetű gyereket hív meg budapesti általános iskolákból, gyermekintézményekből a „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre, december 12-én, a Cinema City Westend  mozitermébe.

A programot a Gyermekmentő Szolgálat már 31. éve rendezi meg, ebből több mint két évtizede a Westend ad otthont a gyerekkarácsonynak. Az is hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház művészei is fellépnek, műsorukkal elbűvölve a  gyerekeket. Idén Füredi Nikolett és Kékkovács Mara, a Budapesti Operettszínház színművészei, valamint Dezső Ágota, Vanderlik Boróka és Wéber Tamás, a Pesti Broadway Stúdió növendékei szórakoztatják a gyereksereget. A szervezők arcfestéssel, lufihajtogatással, aprósüteményekkel és édességgel is kedveskednek a kis vendégeknek.

Mindenki karácsonya

Színházzal a beteg, rászoruló gyermekekért - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági színházi előadása a Vígszínházban
2022. december 15. (csütörtök), 19.00 óra

Több évtizede immár, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a karácsonyi időszakban jótékonysági színházi előadásra hívja vendégeit, ezek helyszíne pedig hagyományosan a Vígszínház. A teátrum egyik idei bemutatójára támogatói jegyek vásárolhatók. A bevételt a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programjaira és egyéb közhasznú tevékenységére használja fel.

Az idei jótékonysági előadás William Shakespeare Szeget szeggel című dühös vígjátéka lesz, Nádasdy Ádám fordításában és Rudolf Péter rendezésében, december 15-én, csütörtök este 19 órától. Néhány név a szereposztásból: Kőszegi Ákos, Stohl András, Seress Zoltán, Fesztbaum Béla, Wunderlich József, Balázsovits Edit, Márkus Luca. A rendezés különlegessége, hogy a cirkusz világát idéző díszletbe emelték a történetet. „Az összes színész pedig szinte végig jelen lesz a színpadon, így valódi csoportszínházi élményt ad majd az előadás” - emeli ki Rudolf Péter rendező.

Az emelt díjas – 25 000 Ft-os – jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Az előadás után a vendégeket rövid fogadásra várjuk.

Jegyeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irodájában lehet rendelni, Gabos Erikánál.

Telefon: 475-7000; E-mail: gabos.erika@gyermekmento.hu

MKB Karácsonyi Gyermekgála
 

Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettje az Operaházban
 

1000 nehéz anyagi körülmények között élő gyerek részére
 

2022. december 18., vasárnap, 11:00-14:00

23. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja idén is Csajkovszkij Diótörője. A Gyermekmentő szervezésében a kezdetek óta közel 27 000 gyereket bűvölt el  és nyújtott számukra maradandó élményt ez a varázslatos, karácsonyi hangulatot idéző darab.

A MKB Karácsonyi Gyermekgálának idén ismét az immár felújított Magyar Állami Operaház ad otthont, ahol az MKB Bank 1000 gyereket lát vendégül vidéki városokból, falvakból és a fővárosból. De jönnek a határon túlról, így Erdélyből és a Felvidékről is. Az előadással, az ünnepi uzsonnával és ajándékokkal szebbé, felejthetetlenné kívánjuk tenni a gyermekek számára az adventi várakozást.

Diótörő (2019)

Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás, hiszen Csajkovszkij karácsonyi balettje az ünnepi készülődés elengedhetetlen része. Az E.T.A. Hoffmann karácsonyi meséjéből  született balett Marika és a Diótörő kalandjairól két felvonásból áll. A főbb szerepeket Felméry Lili, Harangozó Gyula-díjas táncos (Mária hercegnő), Taran Dumitru (Unokaöcs/Diótörő/Herceg), Melnyk Vladyslav (Drosselmeier) és Radziush Mikalai (Egérkirály/Egérkirály baba) táncolják.

A szervezők köszönetet mondanak támogatóiknak, akik felajánlásaikkal, ajándékaikkal emlékezetessé teszik a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát. Köszönjük az OTP Banknak, a Westendnek, a Penny Marketnek, az MKB Banknak, a Coca-Colának, az Auchannak, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Rege- Szatmári Konzervgyárnak, a T-Systemsnek, a  Linónak és a Budapesti Operettszínháznak.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja